13 Eylül 2009

onlar halka değil fil

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki bu boya-badana işlerinden nefret ediyorum. Yapılırken çok mesele değil ama sonrasında aylarca kendimi toparlayamıyorum. Kolilerin üzerine içlerinde ne olduğunu yazmama rağmen mutlaka bir şeyler ortadan kayboluyor. Ve bu sefer en korktuğum şey başıma geldi. Şu an external harddiskimi bulamıyorum. İçinde binnnnlerce fotoğraf ve dosya vardı. Evi köşe bucak arıyorum ama yok. Çok akıllı olduğum için muhtemelen "Ben bunu öyle bir yere koyayım ki, boya-badana ve sistre sırasında hiç zarar görmesin" diyerek kendi sonumu hazırladım. Neden şu çaldırma aparatı hala bulunmadı? Üzerine yapıştırcağız bir sticker, bulamadığında çaldır ötsün. Al Ayşegül sana girişimcilik projesi. Offf. Lütfen ortaya çık. Ühühü.



Bu haftasonunun filmleri hep tavsiye edilebilir filmlerdi:

1. District 9 - Gördüğüm en enteresan bilim kurgu filmiydi. Filmlerde uzaylı istilası, meteor çarpması, kıyamet günü gibi küresel krize yol açan olaylar biliyorsunuz ki mutlaka New York'ta cereyan eder ve her seferinde yüce Amerikan ulusu bizi kurtarır. Bu filmde olaylar Güney Afrika'da geçiyor. Uzaylılar da öcü değil. Yakıtları bitmiş, uzay gemileri burada kalıvermiş. Filmin oldukça enteresan bir de web sitesi var. Siteye girerken insan ya da uzaylı olduğunuzu belirtmeniz gerekiyor :) Bilim kurgudan hoşlanmıyorsanız bile son saniyeye kadar ağzınız açık seyredeceksiniz bence. Bana öyle oldu.

2. Adventureland - Fazla beklentiyle başlamamıştık ama mükemmel anlatılmış bir öyküyle karşılaştık. Yaz tatilini bir lunapark'ta çalışarak geçiren bir grup gencin günlük maceraları. Harika espriler var. Biraz biraz Juno sanki. Kristen Steward'ı vampir ortamından farklı bir yerde görme şansınız da oluyor ayrıca.

3. Inglorious Basterds - Henüz gidebildim. Her yerde bunun hakkında bir şeyler var. Benim de konuşmama gerek yok sanırım. Çok sevdiğimi söyleyeyim sadece.



Bir de başka şeyler var.


Bir de muffin yaptım.
Peynirli dereotlu.
Hayatımda pişirdiğim en kolay şeydi.
Makarna yapmaktan bile kolay.
Toplam yarım saat sürüyor.
Genelde bu tip şeyler yaparken kabarsın diye fırın başında dua ederim.
Bunda tamam artık yeter kabarma dedim.
Tarifi internetten buldum ama şimdi nereden bulduğumu hatırlayamadım.
Peynirli muffin yazdığınızda çıkan en kolay tarif olabilir.
Şimdi ben bu muffinin içi biraz daha ıslak olsun istiyorum.
Benimki baya ufalanıyordu.
Süt yerine kefir koysam işe yarar mı?
Şu an evde kefir var ve bizde kimse onu içmez. O bozulmadan bana bu konuda fikir verebilecek kimse var mı? Süt yerine kefir koymak muffinlerin daha ıslak olmasını sağlar mı?

*
*

Ben çekirdeksiz karpuz gördüm. Photoshop gibi görünüyor değil mi?


















Filler kalbimizden uzak olsun.
Bayram'da Amasra'ya yağmur yağmasın.
Ayşe harddiskini bulsun.

5 yorum:

$afak dedi ki...

Babam Amasra bu mevsim hiç çekilmez dedi :/ Umarım yanılır. Ben de 9 kişi olcaklar olmadı Trivial Pursuite oynarlar dedim :)

Nihan dedi ki...

Ben çekirdeksiz karpuz yedim. Bir tuhaf oldum.

çınar dedi ki...

dileklerin gerçek olur inşallah

Adsız dedi ki...

rfid sistemi kullanan bir fabrikadan veya yazılımcısı olan bir şirketten kendine kanka yapmalısın. üzerine etiket yapıştırdığın her şeyi 2 saniyede bulabilirsin :D

MMO dedi ki...

Merhaba Ayşe,
Ben genelde muffinlere kefir veya süt yerine buttermilk koyuyorum. Buttermilk bizim memlekette bulunan bir şey olmadığı için evde yapıyorum. Derince bir bardağın içinde 2 yemek kaşığı kadar limon suyu koyuyorum, üstüne de kaynamaya yakın sıcaklıkta süt.Bardağın üstünü bir tabakla kapatıyorum ve sütün kesilmesini bekliyorum.
Bir de fırının içindeki nem oranını artırmak ve daha yumuşak muffinler elde etmek için fırının tabanına su dolu bir kap koyuyorum veya muffin kalıbında boş kalan bir hazne varsa oraya su ekliyorum.