25 Haziran 2010

spolier! bihter'in ruhuna el fatiha

Behlül kaçar ne ya? Yuh. Olmamış, olmamış.

Bak Behlül, sana diyor Digitürk.

*

Sonunda Bihter'i sonsuzluğa uğurladık. Kaşar olabilir, kocasını boynuzlamış olabilir ama aşkı için sonuna kadar mücadele vermesi de sağlıklı olmasa da çok cesurcaydı; nedense böyle tutkulu tipleri seviyorum. Beşir'in 88 doğumlu olmasına şaşırdık, Nihalcik kafayı sıyırmasa iyiydi diye düşündük. Matmazel'le Ednan Bey'in muhtemelen başlayacak olan birlikteliğinde, Ednan Bey'in o kadar adrenalinden sonra nasıl da sıkılacağı malum. Kabak gerçekten de Firdevs Hanım'ın başına patladı. Kadıncağız 18lik genç kız heyecanıyla evlenme planları yaparken, hepimizin Ednan Bey'in başına geleceğini düşündüğümüz şekilde çarpılıverdi. Noel Baba Çetin Bey de arabaya binmedi işte kadının yanına. Hayatımızı mahvedeceksin diye boşu boşuna söylenip durmuyormuş kadın.

*

Diziden çıkardığım dersler:

1. Gidip de ultra zengin bir holding patronuyla evlenirsen, onun çok yakışıklı yeğeniyle fingirdemeyeceksin. Özellikle de o yeğenle aynı evde yaşıyorsan ve ayrıca o yeğen önceden ablanla yatmışsa. Kocanla mutlu mesut yaşa. Gez toz. Tamam, kocan çok yaşlı ve hatta bıyıklı bile olabilir. Ne yapalım. Sen de yalıda oturuyorsun. Ya da hiç evlenme, o da bir seçenek.

2. O yeğenle illa ki fingirdeyeceğim, elimden başka türlüsü gelmiyor diyorsan, bari birazcık yürekli olanından bulacaksın. Seninle çekip gidebilecek, her şeyi arkada bırakabilecek. Haliyle bu durumda o yeğenin sponsorunun senin kocan olmaması gerekiyor.

3. Deli ve kafasında sürekli kırk tilki dolaşan bir annen varsa onu holding patronu kocanın evine sokmayacaksın. Nihal'le Behlül'ün aklına evlilik işini Firdevs soktu, bak sonra neler oldu.

4. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği masasına sürekli tuvaletlerle otursan bile istediklerini elde edemeyebilirsin.

5. Ne yap ne et, mürebbiye ol. Yalıda oturup bütün gün çocuklarla piyano çal, evden ayrılmak istersen git İstinye'de müthiş bir evde otur. Mühendis olma, mürebbiye ol.

Bu dersler eminim ki hayatımın bundan sonrasını ciddi biçimde şekillendirecek. Aşk-ı Memnu'ya teşekkürü borç bilirim.

6 yorum:

Burcu Çalışkan dedi ki...

hahaha çıkarımlar süper evet kesinlikle bundan sonra gençler meslek seçimlerine dikakt etsinler :))

Milagro dedi ki...

ideal meslek mürebbiyelik=)

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

gerçekten süper
Özellikle mürebbiye kısmı. Mühendis olma mürebbiye ol sür sefanı o terasta :)

Sevgiler,

sibel dedi ki...

"muhendis olma, murebbiye ol":)))
gulmekten yere yuvarlandim:))

nursah dedi ki...

tek kazanan matmazel,ne yaptı ne etti ön koltuğu kaptı ;)

Adsız dedi ki...

ek olarak;
cok uzgun ve depresyonda olsan bile topuklu ayakkabilarini ve mini elbiseni giyip,takilarini takmayi unutma.