21 Ekim 2010

Eylül başı İstanbul'da leyleği havada gördüm. Bayağı bir leyleği. Öyle üç beş değil :)
Bakalım, göreceğiz hakikaten bir işe yarıyor muymuş leylekleri havada görmek?
Şu an vize almaya çalıştığım bir dünyanın öbür ucu ülkesi var. Evin altından delsem delsem nihayetinde oradan çıkabilirim. (Şuradan yapılabiliyor bu iş. Evet; yakın oluyormuş gerçekten!) Gitmeyi başarırsam hayatımın en uzun yolculuğunu yapmış olacağım. Çok heyecanlıyım. Gidebilmeyi çok istiyorum. Hem orada yaz. Kıştan ne kadar kaçsam o kadar güzel. Hadi leylekler, gösterin gücünüzü!
*
Bu akşam Gülsüm'lerde buluştuk. Gülsüm bi milyon tane şeyden oluşan bir sofra hazırlamış. 30 tane sarma yemişimdir herhalde. Baran'a da yüzüncü kez aynı "yalancı" hikayesini anlattırıp yine karnımıza ağrılar girene kadar güldük. Hikayeyi ilk duyduğumda okul kantinindeydim ve beklediğimiz derse girememiştik gülme krizi yüzünden. Aynı şeye her seferinde nasıl bu kadar gülebiliyoruz? Bazı şeyleri Baran anlatınca daha komik oluyor, galiba cevap bu. Yoksa sonunu bildiğin şeye neden gülesin deliler gibi?

Birkaç gün önce Kale civarına gittik. Oraya gidince Washington'da yemek farzdır. Ve Washington'da da Kale Spesiyal Kebap yemek farzdır. Yumuşacık et parçaları, ince doğranmış çoban salata ve kızartılmış pide üzerine yerleştirilir, yeme de yanında yat bir kebap olur. Öğlen öğlen yersen uyuma isteği dayanılmaz bir hale gelebilir. Biz de güya kumaş filan bakacaktık, yemekten sonra mecalimiz kalmadı.

Divan, Çengelhan'ın hemen yanına Çukurhan isimli bir otel açıyor. Yemek kursu hocam Divan otellerinin şefi. Onunla görüştüğümüzde bu yeni oteli gezdirdi bize. Her odası birbirinden farklı. Tamamı Rahmi Koç'un seçimleriymiş. Gördüğüm en güzel otellerden biri desem abartmış olmam. Hayran kaldık. İşte burada.
Ve yemek kursu demişken, sonunda bu konuda uzun süredir yapmak istediğim bir şeyi daha gerçekleştirebileceğim. Her gün yeni indirimler sunan fırsat sitelerinden ve www.sehirfırsati.com'dan muhakkak haberiniz vardır. Eğer yoksa hemen üye olmanızı tavsiye ederim. Şimdiden birkaç kez faydalandık bile. Geçenlerde oradan %50 indirimle satın aldığım Quick China Sushi Kursu için kaydımı yaptırdım. 3 Kasım Çarşamba sushi dersim var!
Bu ara her yer listelerle doldu yine.. 2 hafta sonra şimdiki listelerimdeki her şeyin yanına tik atmış ve gideceğim uzak ülke için yapılacak şeyler listesi hazırlıyor olmayı umuyorum.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

slm Ayse, bence bu listeleri buraya da yazmalısın, ve hatta evlilik listeni de :) herseyin gonlunce olması dileklerim :) sevgiler Defne...

MMO dedi ki...

Gittiğin yemek kursunun adı nedir acep? Ben de gitmek istiyorum da..

ikinehir dedi ki...

yoksa yoksa yoksa yeni zelanda mı gideceğiniz yer?