26 Aralık 2011

3 günde Roma:1

Ben Roma'ya gidip geldim. Hem de üzerinden ne çok zaman geçti! Roma'da geçirdiğim 3 günlük zamanın çoğunda yağmur yağdı ama Roma yağmurla da güzel.. Hava soğuk değildi o yüzden şemsiyeyle mutlu mesut gezilebiliyordu. Ne zamandır gitmesem de, görmesem de, kalbimin yarısını bırakıp geldiğim Roma'ya birkaç sene sonra gitmek ne güzeldi. 3 günde doyamadım ama hakkını vermek için elimden geleni yaptım.

Sokakta İzmir'de 5 sene yaşamış bir rahibeyle mi tanışmadık, greve mi denk gelmedik.. 3 gün için oldukça maceralıydı diyebilirim.

Süper kompakt 3 günde Roma rehberi huzurlarınızda.


Hazırlıklar! Time Out rehberinin Türkçesi yok ama İngilizcesi çok başarılı. Artık yurt dışı için sıradan rehber değil, Time Out rehberini arıyoruz özellikle. Çünkü tüm rehberlerde bulunan turistik bilgilerin dışında harika restoranlar keşfedebiliyoruz. BluExpress Havayolları'ndan İtalya'ya oldukça uygun bilet bulunabiliyor. Otel de booking.com'dan iki dakikalık iş. Hazırlık için bunlar yeterli! Şehri çok iyi biliyor olsanız da mutlaka gitmeden yeni ne var ne yok bakmak gerek. Evet belki metro bıraktığım gibi duruyordu (metrolardaki grev de bıraktığım gibi duruyordu!) ama yepyeni restoranlar, sokaklar gördüm.

Veee gün 1:

Akşamüstü Roma'ya varılır. Hava alanından Leonardo Express ile Termini'ye gidilir. Termini'den metroyla ya da taksiyle otelin bulunduğu yere gidilir. Trevi  (Barberini metro istasyonu civarı) ya da İspanyol Merdivenleri (Spagna metro istasyonu) civarını konaklama için tavsiye edebilirim. Roma'da otel ararken Termini tren istasyonu civarındaki otel patlamasını mutlaka fark edeceksiniz. Termini çok merkezi olsa da gece saatleri için pek tekin sayılmaz. Trevi civarında konaklıyorsanız, ilk durak belli. Fontana di Trevi. Dapdar sokaklarda yürürken birden karşınıza çıkan bu şaheser buraya nasıl yapılabilmiş diye şaşırıyorum her seferinde. Yine bozuk paraları havuza fırlattık, Roma'ya bir sonraki gelişi garantiledik.
Buradan yönü Piazza Navona'ya çevirip, Pantehon gündüz saatinde gezmek üzere önünden el sallayarak  transit geçilir ve güzel sokaklarda yürünür de yürünür. Sonra karın açıkınca, Navona çevresinde Cantina & Cucina. İtalya'ya gelince pizza farz. Bir bufalina bir funghi, e tabii ev şarabı.

Restoran sıcacık dekore edilmiş. Tavandan çiçekler sarkıyor. Aslında her yerden bir şeyler çıkıyor önünüze. Bir milyon detay. Pizzalar da çok lezzetliydi. Piazza Navona gibi şehrin en turistik yerlerinden birinde lezzetli yemek yemekten mutlu ve gururluyuz!

İtalya'yla ilgili en çok özlediğim şeylerden biri aperitivo. Yemekten önce bir bara uğrayıp, açık büfedeki atıştırmalıklardan bir tabak yapıp, içkini içtikten sonra yemeğe gitmek. Öyle garip bir düzen ki, sadece içtiğinizi ödüyorsunuz. Bizde neden aperitivo barı olmadığı açık! İnsanların koca açık büfeden sadece birkaç parça bir şey alıp bir içki içip yarım saat bir saat sonra kalkıp gittiği bir düzene inanmak biraz zor. Sanırım bütün gece kalıp büfenin defalarca tazelenmesine sebep olacak kadar popüler yaparız biz aperitivoyu! Dükkanı da batırırız. Bu adamlar gidiyor azıcık yemek alıyor o büfeden, bir tane içkisini içiyor gidiyor. Tabağı tepeleme dolduran insan görmedim.

Biz yemekten sonra bir iki bir şey içmek için güzel bir bar aramaya başladık. Daha önce rehberden gördüğümüz Fluid'i deneyelim dedik. Fluid'de apertivo devam ediyordu. Gece 2'ye kadar devam ediyormuş. Pek güzel oldu tabii.

Yemekten kalkmış olmak büfeden uzak durmak için yeterli bir sebep olmayabilir! Büfedekileri merak ettik, evet bu da oburluk için başka bir terimdir belki :)Yemeğin üzerine utanmadan güzelce bir tabak yapıp, içkilerle birlikte aperitivo yaptık usulüne uygun olandan baya geç bir saatte. Güzel kokteyller, altına sıvı hapsedilmiş masa yüzeyi. Bütün gece sıvıyı oradan oraya sürükle, bir yandan gelsin bloody maryler (wasabiliymiş, vay be), garip isimli lezzetli kokteyller. Tanıştırayım:
Bu Blue Island.
 Bu Babylon.
Tanıştık, memnun olduk. Güzel yemek ve içkiye fazla para ödemeden ulaşmak ne güzel. Roma'ya geleli daha birkaç saat oldu, bu daha da güzel!

6 yorum:

my little world dedi ki...

gezi yazılarına bayılıyorum hele de fontana di trevi binyediyüz bilmemkaçta bilmekim tarafından inşa edilmiş şu kadar bin yükseklikte bıdı bıdı yazmayanlara..ne yenir,ne içilir,nerde kalınır bunları paylaşman ne güzel.yoksa neyin ne zaman inşa edildiğini googledan zaten zart diye buluyoruz..lütfen devamı da gelsin:))

yıldız dedi ki...

Roma insanın ağzında ne güzel tat bırakıyor her türlü

ben de ne yenilir içilir kısımlarını sevenlerdenim;)

pelinpembesi dedi ki...

hiç yurt dışına çıkmadım.yazdıklarını nasıl okuyorum bilsen :)

zeys dedi ki...

Ne guzel anlatmissin gecenin bu saatinde gitmis kdr oldum..cok begendim blogunu..

http://zeysfashionroom.blogspot.com/

bokbocesii dedi ki...

Aysee, Roma'da hangi otelde kaldın acep? Otel secmeye calısmaktan manyak oldum.

Adsız dedi ki...

bi de otel ismi verseniz de bizi fellik fellik aratmasınız olmaz mıydı??