8 Haziran 2017

Sarp'ın ilk doğumgünü

1. yaş doğum günü kutlaması nedir? Çocuk hiçbir şey anlamıyor ki, ne gerek var o kadar tantanaya? Evde bir pasta keseriz, fotoğraf çekeriz, olur biter. Çocuklar zaten sıkılmıyor mu o kadar saat aynı yerde? Bunların hepsi benim cümlelerim. Ben böyle derken olaylar gelişti, Sarp'ın doğum gününü 3 kez kutladık. 1 yaş doğum günüydü, 40 gün 40 gece süren Hint düğünlerine benzedi. Yapmam dediğim bazı şeyleri hiç utanmadan yaptığımı daha önce malesef gördük, ben de artık alıştım galiba :) Doğum günlerinin birini evde kendi kendimize, birini arkadaşlarımızla, sonuncusunu da ailece kutladık.



Sarp'ın doğum günü tam referandum haftasonuna denk geldi. Öyle olunca tamamı şehir dışında yaşayan ailelerimiz için gelmek mümkün olmayacaktı. Aileli kutlamayı bir sonraki haftaya alıp, Sarp'ın asıl doğum gününde evde kendi aramızda ev yapımı pastalarımızı kesip kutladık, şekersiz bu pastaların tarifi önceki postlarda var. Daha sonra da arkadaşlarımızla Kandilli Suna'nın Yeri'nde denize karşı rakı balık yaptık. Sarp masasında yemek yedi, viledasıyla, kitaplarıyla oynadı. Sarp sıkılınca onu eve bırakıp, rakı balığa devam ettik :)



Öncesinde evde aile arasında yapalım dedik, sonra nüfus arttı, benim o kadar kişiyi eve sığdırmam imkansızdı, biz de aileleri evin yakınında çok sevdiğimiz Madame Tapas'a çağırdık. Burası aslında tapasçı, şahane şeyler yenebilen, ufacık, çok sıcak bir mekan. Sarp'ın doğum günü için çok ideal oldu. Hem ev ortamı gibiydi, hem ikramlardan çok memnun kaldık, hem de ben hiç yorulmadım! Evde olsa herhalde akşama haşat olurdum. İlke Hanım işini çok severek yapan biri. Menüyü birlikte oluşturduk. Harika seçenekler sundu, içinden seçmek zor oldu. İkramlardan çok memnun kaldık. Ben kutlamayı evde yapacağımızı düşündüğüm için süsleme için bir şeyler hazırlamıştım, onları da Madame Tapas'a götürüp orayı süsledik. Pastayı Sihirli Tepsi yaptı. Boyayla üzerinde parmak izi bırakılacak bir uçan balon resmi bastırdım, herkes parmak boyalarıyla parmak izini bıraktı, yanına ismini yazdı. Bu tablo şimdi Sarp'ın odasında asılı. Bence güzel bir hatıra oldu. Gelenlere saklamaları için bir kart hazırladım ve herkese birer magnet ve Milli Piyango bileti hediye ettik. Çekiliş sonrası kimseden ses çıkmadı, galiba kimseye bir şey çıkmadı :) Bir de büyüyünce okuyabilsin diye bugüne özel bir hatıra defteri aldım, herkes Sarp'a notunu yazdı. İkea'dan sepet alıp üzerine uçan jumbo boy balon bağlayınca da Sarp'ın kendi uçan balonu olmuş oldu. Fotoğraflarımızı doğum fotoğraflarımız için tanıştığımız Gaye Yön çekti. Gayecim işin içinde olunca zaten sonucu merak etmeye gerek yok. Fotoğrafları çok beğendim, bir kısmı da burada dursun istedim. Sarp'ın 1. doğum günü işte böyle bir şeydi.























2 yorum:

Nil dedi ki...

Nice güzel yaşlara.
"Ne gerek var" dedikten sonra bu kadar güzel şeyler hazırlamak takdire şayan. Gerçekten çok ince düşünülmüş detaylar var. elinize sağlık.
En çok da parmak izi olayını sevdim.

Orhan Kabatas dedi ki...

Merhaba Ayse hanim. Size bir cicek gondersem bana ne olduguyla ilgili bilgi verirmisiniz. Telefondan bakamadim. Bilgisayara uzagim. Selamlar.