31 Ekim 2010

ne var ne yok

Orda burda şurda:
*
- Obika açılıyor. Mozzarella bar. Bence son zamanların en mutlu açılış haberi bu. Fratelli La Bufala'nın kıymeti biliniyor mu İstanbul'da?
- Makarona bayılan biri değilim ama Laduree de açılıyor. Türk insanı yıllardır Laduree bekler dururmuş, makarona talep ne çokmuş. Her yerde bundan bahsediliyor!
- Cipriani İstanbul'a bir restoran açılıyormuş. Ben Cipriani'yi Venedik'in ultra turistik Harry's Bar'ından biliyorum. Orası ve sahibi Cipriani Bey (aslında şimdi her yerde bulunabilen) Bellini'yi icat eden ve ilk servis eden yer olmakla ünlüler ve mekan bu sebepten gece gündüz turist kaynıyor. Ben yemek yememiştim ama zaten İstanbul'da o kadar çok iyi İtalyan restoranı var ki, buradakine de yemek için gitmeye gerçekten değer mi bilmiyorum. Fiyatlar büyük sürpriz olmazsa komik derecede pahalı olacaktır.
- Salon Şubat'ta iptal ettiği Emiliana Torrini konserini ne zaman yapmayı planlıyor bilen var mı?
- You Will Meet a Tall Dark Stranger geliyor.
- Beverley Craven 2 Kasım'da Ankara'da konser verecek. Bu haber bana orta okul ve lise yıllarında nerdeyse her gece dinlediğim Capital Radio "all request and dedication hour"ı hatırlattı. "I was lost without you" gün aşırı çalardı o programda. Ne şahane bir radyoydu Capital Radio. O zaman iki kaset alan bir teybim vardı; tek gözün içinde de sürekli kayda hazır bekleyen bir kaset.. Capital Radio dinlerken "rec-pause" sistemiyle kasetler dolusu parçalar kaydedip, kendim kaset kapakları hazırlardım. O zaman internet yoktu -vay beee- o yüzden eğer şarkı sözleri Blue Jean'de yayınlanmadıysa play-pause yaparak şarkı sözü çıkarmak yaygın bir şeydi. Hakikaten düşününce çok manyakça bir şey. Dakikalar sürüyordu. Bir yeri bir türlü anlamazsın, bi daha bi daha dinlersin... Sözleri çıkarınca ne oluyorduysa artık :) Gerçi ben öyle İngilizce öğrenmiş olabilirim!
*
*
Bende:

- Hafta sonu başımızdan geçenlerle ilgili olarak, birkaç önceki postta söylediğim şeylerin hepsi 1 gün kala değişti, başka başka şeyler oldu :) İstemeyle kutlama aynı gece değil, birer gün arayla oldu. Kutlama evde değil, Ali Bey'in yaptığı tarihi jest ile önümüzdeki hafta açılışı yapılacak Çukurhan'da oldu. Bir günde çiçek, müzik, mum, cam vazo ayarlanabiliyormuş -Çoğunu Gizem ayarladı aslında!-. Ben de daha en baştan, son anda ortaya çıkan değişikliklerin de rahatça atlatılabildiğini görmüş oldum. Fotoğrafları Bahar çekti, çok yorduk onu, artık beni gördüğü yerde kaçabilir. Sanırım iki akşam da güzel oldu. Ben eğlendim, içime sindi. Listeye iki çizik atmış bulunuyoruz. Geçmiş olsun!
*
- Perşembe günü sushi kursum var, yuppi!
*
- Pazar günü Alper evleniyor. Hem ben gitmeden öncesine denk geldiği ve kaçırmadığım, hem de Erdem ve Can'ı iki hafta sonu üst üste görmüş olacağım için çok mutluyum!

7 yorum:

Gece dedi ki...

Çok çok tebrik ederim...

Adsız dedi ki...

evettt cok tebrik ediyorum ben de ve liste liste diyorum yayınlasan diyorum, biz de ornek alsak bizim icin de bir kolaylık olsa diyorumm sevgiler defne :)

Adsız dedi ki...

evettt cok tebrik ediyorum ben de ve liste liste diyorum yayınlasan diyorum, biz de ornek alsak bizim icin de bir kolaylık olsa diyorumm sevgiler defne :)

FKH dedi ki...

sushi kursu cezbetti beni yaa :\ çohzel bişi bu..

titrekkelebek dedi ki...

O zaman iki kaset alan bir teybim vardı ile başlayan bölümü ben yazsam aynı şeyleri söylerdim sanırım:) sanırım bizim zamanızda ile başlayan konuşmalar yapabileceğimiz günler gelmiş:)
ayrıca tebrikler, allah tamamına erdirsin diyelim:)

BahaR dedi ki...

hiç yorulmadım.çok eğlendim.seni gördüğüm yerde hiçbir yere kaçmam.öperim:)

purgatory dedi ki...

Emiliana Torrini konserini düzenlemeyecekler. Keşke iptal olduğu hafta paranı geri alsaydın, iksv ödüyordu ücretleri.