9 Şubat 2011

FIP

Malesef Benek'in test sonuçları geldi ve FIP teşhisi doğrulandı. Ne yazık ki tüm kaynaklar sonunun iyi olmayan bir hastalık olduğunu söylüyor. Veterinerimiz bu hastalıkla ilgili şüphelerini ilk açıkladığından beri internette konu hakkında araştırma yapıyorum, yurt dışından birçok kişiyle yazışıyorum, bunları veterinerimizle paylaşıyorum. Bir buçuk aydır devam eden teşhis maratonu ve testler sonunda son karar FIP oldu. Fazla detaya girmek istemiyorum. FIP oldukça nadir görülen ve aslında ne teşhisi, ne de tedavisi tam anlamıyla çözülememiş bir hastalık. Türkiye'deki veterinerler kortizon tedavisi ile hastalığı yenmeye değil de, kedinin daha rahat yaşamasına yönelik bir yöntem izliyor gibi görünüyor. Yurt dışında ise "homeopat" veterinerler kortizonu tamamen reddedip, yoğun protein desteği ve bitkisel takviyelerle kedinin bağışıklık sistemini güçlendirip virüsü vücudun yenmesini sağlama taraftarılar. Bu şekilde kurtulan vakalar oldukça az da olsa var.
Benek'in durumu kötü değil. Sadece karnında oldukça fazla sıvı birikmiş halde ve bu da hareketini kısıtlıyor. İnternette okuduğum vakalara nazaran çok hafif seyrediyor Benek'te hastalık. (tak tak tak!) Şimdilik kortizon tedavisini reddettik. Amerika'da birkaç vakayı başarıyla sonuçlandırmış bir homeopat veterinerle irtibattayım. Burada sunulan seçenek çözüme yönelik olmadığı için ilk önce onların önerdiği yöntemi denemeye karar verdik.
Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Umudumuz var. Umarım şansımız da bize yardımcı olur.
FIP hakkında bilgisi olan varsa bana yazarsa çok sevinirim.

16 yorum:

cerenduymaz dedi ki...

dün sorduğum sorunun cevabı olmuş..
çok üzüldüm ayşe'cim ama inşallah irtibatta olduğun veteriner Benek için bir kurtuluş yolu olur..
hayvanı kaderine bırakmak yerine az olan kurtulma umudunu güçlendirir bu veterinerin önerileri inşallah..
fip hakkında hiç bilgim yok ama ben de soruşturayım eğer birşey öğrenebilirsem paylaşırım...

$afak dedi ki...

Çok üzüldüm, umaırm iyileşir :(

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Cok uzuldum bız de kızıma kopek aldık henuz cok kucuk hastalanmasından cok korkuyorum, cok gecmıs olsun.

ozgeozb dedi ki...

çok sevdiğim, ilgisine ve bilgisine çok güvendiğim veteriner arkadaşım ateş barut'la irtibata geçip onun da fikrini almayı düşünür müsün? irtibat konusunda googling yardımcı olacaktır
svg,
ozgeozb.

şimalyıldızı dedi ki...

:(( acil şifalar

şimalyıldızı dedi ki...

:(( acil şifalar

Adsız dedi ki...

gerçekten çok üzüldüm umarım bir an önce iyileşir minik benek için dua edeceğim.
sevgiler.

modafobik dedi ki...

Çok üzüldüm yaa, umarım tedavi olabilir ya cidden kötü oldum bak :/ Zamanla canınızdan birer parça oluveriyorlar, bilirim Umarım iyileşir, umutlu olmak gerek :/

Mırnavv dedi ki...

Merhaba, bizim kedimize de ne kadar emin olamasak da fip teşhisi kondu. karnı su dolu.kortizon uygulanmadı, antibiyotik ve vitaminler verildi. ödem söktürücüler de tabi. irtibatta olduğunuz homeopat veterinerin önerileri nelerdir.

elimiz kolumuz bağlı beklemek istemiyoruz. nosode diye bir şeyin varlığını duydum.

paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

daphnevega dedi ki...

herkese iyi dilekleri için teşekkürler..

mırnav,
merhaba, öncelikle geçmiş olsun.. Irene de Villiers isimli bir homeopat veteriner var yahoo grup aracılığıyla destek olmaya çalışıyor. durumunuzu, test sonuçlarınızı altta linkini vereceğim grupa yazarsanız sizinle de ilgileneceğine eminim.
ilgileneceğinhttp://pets.groups.yahoo.com/group/FIP_Support/
buradan edindiğim bilgilere göre ilaç siparişleri verdim bugün uygulamaya başladık. bizde kortizon uygulandığı için kurtulma ihtimalinin düşük olduğu söylendi ama ben yine de mücadele edeceğim.
size de iyi şanslar diliyorum. eğer türkiye'de homeopat bir veterinerle irtibatınız olursa bilgilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

naz dedi ki...

merhaba benim kedimde de fip ten suphelenilmişti..bir donem cok hastalandı, kilo kaybı, iştahsızlık, ateş, kusma, sistit, mantar derken bagısıklık sistemi coktu..su an cok iyi..ben bu hastalıgı cesitli veterinerlerden gorus alarak atlatmaya calıstım..hatta veterinerimi degistirdim..farklı uygulamalar denemek gerekir diye dusunuyorum. fip in cok caresi olmadıgını soyluyorlar ama mutlaka farklı uygulamalar vardır. bir de diyabetikkedi.com adresindeki kişilerle baglantıya gecmenizi oneririm. kediler konusunda cok bilgiler..mutlaka bir tavsiyleri olur.

Unknown dedi ki...

Ayşe hanım. Biraz eski bir yazınız ancak sonuç ne oldu merak ettim. Konuyla ilgili deneyimlerinizi merak ediyorum. Kedime bugün fip teşhisi kondu.

daphnevega dedi ki...

Muammer Pınar Köker,
Öncelikle çok geçmiş olsun. FIP'ten kurtulan birçok kedi olduğunu okumuştum o sıralarda araştırırken. Maalesef Benek için işler iyi gitmedi. Ben o sırada birçok mail grubuna üye oldum, insanların konuyla ilgili bilgilerinden faydalandım. Amerika'daki hemeopat bir veterinerle irtibata geçtim, onun önerdiği şekilde bir beslenme rutinine geçtik. Hatta yurtdışından birçok ilaç sipariş ettim. Çok dikkatli bakıma rağmen Benek'i ne yazık ki kaybettik. Dediğim gibi, o sırada hastalıkla mücadelesini kazanan birçok örnek olduğunu duymuştum. Teşhisi de çok zor, o yüzden birkaç veterinerin daha görmesini tavsiye edebilirim sadece. Umarım sizin kediniz bir an önce sağlığına kavuşur.

Lili dedi ki...

Ne yazık ki Kedimize bugün Fip teşhisi konuldu. Üzgün, çaresiz ne yapacağımızı bilemiyoruz.

Unknown dedi ki...

Nosode ilacını nasıl bulacağız

daphnevega dedi ki...

Merhaba
Çok geçmiş olsun. Yazıdan da görmüşsünüzdür, üzerinden 4 yıl geçti o yüzden tüm detayları hatırlayamıyorum ama yurt dışı forumlarından çok faydalanmıştım. İlaçların bir kısmını veterinerden, bir kısmını ise homeopat denen yurt dışında konuyla ilgilenen kişilerden temin ettim. Yurt dışı forumlara üye olmanızı öneririm. Çok geçmiş olsun, zorlu bir mücadele. Umarım en yakın zamanda sağlığına kavuşur.