23 Kasım 2012

Berlin'de mutlaka - 5

Bu yazıyla birlikte Berlin serisinin sonuna geliyoruz! Berlin'e gidecek birileri tavsiyelerimi okuyup dikkate alırsa ne mutlu bana. Son tavsiyeler geliyor, sonra günlük hayata geri dönüyoruz!

18. Monsieur Vuong

Berlin tüm dünya mutfaklarının en iyi örneklerini sunmakla ün yapmış. Vietnam mutfağı diyince de Monsieur Vuong. Her türlü rehberde yer almasından dolayı içeride turist kalabalığı da mevcut ama ben yediğime bakarım :) Aynı zamanda kokteylleri de ünlü olan bu restoranda herkesle dipdibe oturuyorsunuz, menü dışında günlük spesiyalitelerden de seçme sanşınız var. Her gün değişen bu spresiyaller Almanca olarak tahtada yazıyor, üşenmeyin-utanmayın o ne, bu ne diye sorun, harika sürprizlerle karşılaşabilirsiniz!



19. Schönhauser Design

 Ev için harika şeyler bulabileceğiniz bir mağaza. Mitte'de çok pratik bir yerde. Mutlaka uğrayın.

20. KaDeWe

Avrupa'nın en büyük alışveriş merkeziymiş. Türk milleti olarak Alışveriş merkezine doymuşuz zaten, burada ne işimiz var derseniz, Cat Kidston filan seviyorsanız burada mağazası var.Bir de yemek katını anlata anlata bitiremediler. Bizde alışveriş merkezilerinin popüleritesi Pazar günleri tavan yaptığından buranın pazar günü kapalı olacağını hiç hesaba katmadık, tam yola çıkmadan içime bir kurt düşünce kapalı olduğunu öğrendik. Gidemedim, yıkım olmadı tabii ama bir daha Berlin'e gidersem aklımda.

21. Lebensmittel in Mitte

Buraya tek kelimeyle bayıldım. Ahşap masalar, şahane dekor, raflarda alıp götürebileceğiniz ev yapımı salçalar, reçeller. Dekoru, aydınlatması her şey ayrı ayrı  aklımda kaldı. Yemekler de var ama biz peynir tabağıyla güzel beyaz bira içtik. Bira-peynir diye bir şey icat olunmuş oldu yani! Burayı bulun gidin! Tip is not a town in China, bahşişinizi de bırakın! Dergilerden kafanızı kaldırabilirseniz mutlu bir şekilde kapıdan çıkın.





22. Topographie des Terrors

Eski Nazi karargahını almışlar terör müzesi yapmışlar. Her şeyi detaylı detaylı anlatmışlar. Tüyler ürpertici, tüm gerçekliğiyle. Berlin duvarının korunmuş bir parçasını da görebilirsiniz. 



22 maddelik listemizin sonuna geldik. Elbette Berlin bunlardan ibaret değil ama benim söylemek istediklerim bu kadar! Berlin'i çok sevdim. Yine fırsat olsa hemen giderim!

not: Kapıdan döndüğümüz Mr. Nö'ye giden olursa afiyet olsun!, çok merak ediyorum orayı.

5 yorum:

onesingleuser dedi ki...

Bayern disinda Weißbier (beyaz bira) diyen yok Ayse, dogrusu aslinda Weizen-Bier yani bugday birasi. Bizdeki Gusta'nin atasi.

Papillon dedi ki...

Ayşe selam.
Salı günü Berline gidiyorum. Aslında üçüncü gidişim ama postlarından güzel notlar çıkardım. Bu arada Mr.Nö tam olarak nedir internette bilgiye ulaşamadım.
papillon from dunyayigezmek.com

daphnevega dedi ki...

Papillon,
Adini yanlis yazmisim!! Cafe Nö olacak, pardon!

Papillon dedi ki...

Ayşe selam,
Berlinden döndüm. RSVP ye bayıldım. Bu kadar küçük bir dükkanda bu kadar çok uzun uzun bakılacak nesne olması gerçekten de inanılmaz. Kızım için okuma yazma çağına geldiğinde kullanacağı harika hediyeler aldım ve eminim kaynağı öğrendiğinde sana minnettar olacak. Meilenstein ve Monsieur Voung da gayet keyifliydi. Yalnız olmama rağmen oldukça güzel yemekler yedim.
Teşekkürler.
papillon from dunyayigezmek.com

daphnevega dedi ki...

Papillon,
Cok cok mutlu oldum yazdiklarimin isine yaramasina ve guzel zaman gecirmene!