13 Mayıs 2013

P.F. Changs

Geçtiğimiz hafta P.F. Changs bloggerlar için bir organize ettiği yemek davetine katıldım. Ünü kulaktan kulağa yayılan Dynamite Shrimp'i çoktan duymuş olmama rağmen mahallemde açılan bu ünlü Çinli'yi ziyaret etmeye bir türlü fırsat bulamamıştım, o yüzden davete çok sevindim. Çok güzel planlanmış bir geceydi. Blogger'lar için özel menüler hazırlanmıştı; gece boyunca masa hiç boş kalmadı, her şey paylaşılmak üzere büyük porsiyonlar halinde ortaya geldi. Biraz ondan biraz bundan yemeye bayılan biri olarak menünün bu şekilde ayarlanmış olmasına çok mutlu olarak her şeyden itinayla bol bol yedim :) Bu buluşma sayesinde yemek blogger'larıyla tanıştım. Normalde aynı tabağın 15 ayrı fotoğrafını çekerken masadan ilginç tepkiler almaya alışkın kişiler olarak hepimiz rahat rahat bütün gece fotoğraf çektik :) Gelen yemeklere herkes fotoğraflarını tamamlamadan kimsenin tek bir çatal batırmaması gibi yazılı olmayan kurallara herkesin uymasına ise oldukça eğlendik.

Yemekten önce shot bardaklarında kokteyller denedik. Patron tequila ile hazırlanan Agave Margarita ve Changs Mai Tai. Benim favorim Agave Margarita oldu. P.F. Changs'ten gelen ilk sinyal buraya sadece kokteyller için bile uğranabileceği yönünde oldu.


Tadım menümüz şu şekildeydi. Cennete mi geldik ne?


Tavuk değil tofu! Masaya ayrıca gelen iceberg'ler içine sarılıp yeniyor. Çiğ köfteden gelen el alışkanlığımızla hemen sarıp yiyoruz. P.F. Changs'te soslar en az yemekler kadar önemli. Tüm garsonlar servis ettikleri masalara kendi tercih ettikleri sosu söylüyorlar, siz keyfinize göre soslardan farklı ölçülerde kullanarak size uygun olan lezzeti buluyorsunuz. Vegetarian lettuce wraps güzeldi ama özellikle tekrar yemek için gitmeme sebep olacak kadar değil.

Ve meşhur Dynamite Shrimp. Deneyip gördüm, gerçekten ününü hak ediyormuş. Amerikalı bir zincir olması dolayısıyla restoranda porsiyonlar çok büyük. İyi ki de öyle. Dynamite Shrimps kaç porsiyon olsa çekirdek gibi yenecek kadar lezzetli. Sırrı sosunda. Mekanın ismiyle özdeşleşen bu yemek için kalkıp gitmeye değer. Yemeklerin ortaya söylenip paylaşılmasını öneriyorlar. Ortaya çeşit çeşit yemek söyleyip paylaşılması en sevdiğim şey ama ben bir daha gidersem kendime bir dynamipe shrimp söylerim, kimseye de bir tane vermem!


Dumpling'e bayılan ve tavuk sevmeyen biriyim. Denediğimiz dumpling'ler tam kıvamındaydı. İçinde tavuktan başka bir şey olsa bana daha çok hitap ederdi sanırım.


Ana yemeklercden açık ara favorim elma ve cevizle birlikte servis edilen karidesler oluyor. Yemeklerin yanında aslında pirinç de var ama neredeyse elimi bile süremedim bu kadar çok şey olunca!

Mantarlı ve biberli dana eti:


Shrimp with candied walnut: (Yukarıda aşkımı ilan ettiğim karides)


Lo Mein Combo: (karışık noodle)




Tatlıyla pek arası olmayan biriyim ama elbette yemeklerde aldığım keyiften dolayı gelen tatlıların tadına bakmam kaçınılmazdı.

Banana spring rolls: Oldukça hafif. Wonton'a sarılarak kızartılmış muzlar ve dondurma. Sıcak tatlılarla dondurmayı özellikle seviyorum.



Veee gecenin prensesi Great Wall of Chocolate. Neredeyse sürreal. Yedi katlı bir çikolata bombası. (Bu gerçek porsiyonmuş.) Benim gibi tatlıyla mesafeli bir ilişki sürdüren birinin bile aklını başından alabilir. Ki bu ihtişamlı görüntüye göre kesinlikle iç bayan bir tatlı değil. P.F. Changs'e gelince denenmeden kalkılmaması gereken bir şey bu.


P.F. Changs yemeğinde kalbimi karidesler ve bu yukarıdaki güzellik kraliçesinde bıraktığımı söyleyerek özetleyebilirim. Çok güzel bir gece geçirdim, gerçekten harika lezzetler denedim. Bu gece için ve gece sonunda verdikleri hediyeler için kendilerine teşekkürler ve en yakın zamanda tekrar görüşmek üzere!

2 yorum:

$afak dedi ki...

Great wall'u 5 kisi yedik burda biz :) Insan boyutunda degil gercekten. Afiyet olsun.

Chang's Chicken noodle soup'u dene bi daha ki seferine :)

Unknown dedi ki...

sondaki tam bomba.süper görünüyor:)