7 Kasım 2013

New York - Görülecek Yerler Episode 2

New York'a devam. (İlk episode burada.)

6. Flatiron Building

Sevgili ütü, ne çok merak ediyordum seni. Bu köşe en sevdiğim noktalardan biri oldu. Broadway, 5th Avenue ile 23.sokak arasında Madison Square Park'ın hemen karşısında. Görüntüsü ütüye benzediği için Flatiron olmuş adı. 1902'de yapıldığında ne kadar havalıysa şu anda da en az o kadar havalı bence.



7. High Line

Burası eski bir tren yolu. Almışlar, adam etmişler. Harika bir yürüyüş ve dinlenme alanı olmuş.Nehir manzarasına karşı uzanabileceğiniz ahşap yataklara yayılıp Chelsea Market'tan alınma sandviçlerle öğle arası yapmak için ideal. 



8. 5th Avenue

New York'un alışveriş caddesi. Central Park'ın güneydoğusundan çıkıp yürümeye başlayabilirsiniz. Böylece harika Plaza otel ve en ünlü Apple Store'u da görebilirsiniz. The Plaza'nın içine girmek belli bir alana kadar serbest. Caddeyi boydan boya yürümek çok zevkli. Ayaklarınızın dayandığı kadar adanın güneyine kadar gidin. Yolunuza harika binalar çıkacak, istediğiniz yerde mola verin.







9. Lincoln Center

Manhattan'ın kuzeyine çıktıkça şehrin yüzü değişiyor. Kuzey belirgin şekilde daha zengin ve çok havalı. Şehrin en önemli gösteri merkezlerinden Lincoln Center'a Broadway'i takip ederek ulaşabilirsiniz. Herhangi bir gösteri izlemeseniz de meydan çok güzel. Şehrin bu tarafını görmek için de bahane. Yolda Columbus Circle'daki Time Warner Center'a da uğrayabilirsiniz.





10. Brooklyn Bridge

New York'a gelince mutlaka yapılacak şeylerden biri de Brooklyn köprüsünü yürüyerek geçmek. Yürüyüş çok zevkli, isterseniz bisikletle de geçebiliyorsunuz köprüyü. Bu sanat eseri köprü üzerinde yürürken Manhattan'ı da karşıdan seyredebilirsiniz. Brooklyn'e varınca geri yürümek zorunda da değilsiniz, çok yakında metro durağı var.





11. Bleecker Street

Yürümesi en zevkli sokaklardan biri de burası. Çok şirin bir sokak, sanki biraz Avrupa havası var. Karşı karşıya çeşit çeşit mağaza dizili ve ünlü Magnolia bakery sayesinde oldukça turistik.






12. Grand Central

Buraya New York Muhtarı ile birlikte gittik. New York'un merkez garı çok koşturmacalı, bir yandan da öyle güzel ki kendinizi bir film setinde hissedebilirsiniz. Christmas zamanı harika oluyormuş, umarım o halini de görebilirim bir gün. Garın diğer tarafından çıkarsanız sizi yine harika bir şehir manzarası karşılıyor. 




Görülecek yerlerde birkaç semt, bayıldığım parklar ve müzelerden bahsediyorum ve sonra yeme içme oturumunu açıyorum!

2 yorum:

maria lopez garcia dedi ki...

ac aysecim ac o oturumu!

New York Muhtari dedi ki...

Ayse harikasin... ne guzel yazmissin yasadigim sehri.. Ne iyi ettiniz de geldiniz , iyi ki tanismisiz.. Zaten yillardan beri blogunu okudugumdan taniyor gibiydim ama cok keyifliymis sohbetin de..

Simdi blogunu buraya gelecek arkadaslara tavsiye edecegim.. herkes birseyler soruyor, sen guzel fotolarinla daha da guzel hale getirmissin.