10 Ağustos 2014

ordan burdan

İyi sushi buldum mu benden mutlusu yok! Bir de evin yakınında güzel bir restoran bulmuşsam en sadık müşterileri ben oluyorum. Jong Hwa da keşfettiğimden beri peşini bırakmadığım mahalle sushi'cisi. Etiler-Akatlar civarında oturanlara gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Özellikle hand roll'lar çok iyi.


Bu ara yine ev kedisi gibiyim. Tabii 3 senedir hala alışamadığım aşırı nemli hava bunun en büyük sebebi. Evden dışarı adam atmak, 3 santim hareket etmek istemiyorum. Gelsin evde pano, kutu, ıvır zıvır düzenlemeleri.


3 sene olmuş İstanbul'a taşınalı, yani evleneli de 3 sene olmuş. Zaman çok çabuk geçiyor. Artık İstanbul'a iyice alıştım ama hayatımın tamamını burada geçirme fikri beni çok korkutuyor. Birkaç yıl daha buralarda yaşayıp sonra daha sakin bir yere taşınma şansımız var mıdır acaba? Herkes aynı şeyi istiyor ama yıllar geçiyor ve herkes burada yaşamaya devam ediyor. Ankara'daki arkadaşlarımın neredeyse tamamı artık İstanbul'a taşındı, şimdilik keyfim yerinde. Yine de aklımın bir köşesinde İzmir'de yaşıyorum :)


Önümüzdeki hafta 9 günlüğüne Portekiz'de olacağız. Rotayı Portimao, Lisbon ve Porto olarak belirledik. Daha önce Instagram'a yazmıştım ve birçok öneri geldi ama o hesabı takip etmeyip blog okuyanlar için yazmak istedim, yapmadan dönme dedikleriniz varsa önerilerinize açığım!

3 yorum:

pelinpembesi dedi ki...

ilk olarak Antonio Tabucchi nin Requiem okumalısın gitmeden . can yayınlarında vardı en son. pasteis de nata sı var güzel bir tatlı, onu da dene derim.ben fernando pessoa tişörtü de almıştım . iyi yolculuklar..

daphnevega dedi ki...

Çok teşekkürler Buket, kitabı bugün alacağım!

Adsız dedi ki...

Güzel bir Portekiz gezi yazısı bekliyoruz.
Haftasonu rüyamda Londra uçağını kaçırıp,Lizbon uçağına biniyordum:))
Umarım en kısa zamanda gerçek olur:))

İlknur
İzmir'den sevgilerle...