2 Mart 2015

Ristorante Italia di Massimo Bottura

Zorlu Center'daki Eataly'nin içinde gizli bir hazine var. Modena'daki üç Michelin yıldızlı Osteria Francescana'nın sahibi Massimo Bottura'nın restoranı Ristorante Italia di Massimo Bottura'nın içinde muhteşem şeyler oluyor. Şık ve çok lezzetli. Kutlanacak önemli bir olayınız varsa burası çok harika bir alternatif. Massimo Bottura'nın "Never Trust a Skinny Italian Chef" isminde bir kitabı var, kendisinin tatlı bir insan olduğunu düşünüyorum :)

Bir tablo olarak da düşünülebilecek başlangıç tabağının adı Benimle İtalya'ya gel


Diğer bir başlangıç: bezelye püresi, enginar ve ev yapımı ricotta ile ahtapot ızgara 
Mühürlendikten sonra sous-vide denen, vakumlanmış bir torba içinde uzun süre (90 saatin üzerine çıkıyormuş!) düşük ısıda (55-60 derecede) pişirme yöntemiyle hazırlanmış ahtapot, tam anlamıyla lokum gibiydi. 


Ana yemek olarak dana dil aldım. Çok meraklısı olduğumu söyleyemem ama özellikli bir restorandayken menüde farklı ve her zaman rastlamadığım bir şey görünce denemeyi tercih ediyorum. Burada da eminim ki menüdeki diğer ana yemek tercihleri çok lezzetlidir ama farklı bir şey denemiş oldum. Damak zevkime çok uyduğuna emin değilim ama denediğime de pişman değilim. Dana dil yemenin fikir olarak biraz garip geldiğinin farkındayım!

Dana dil de yine sous-vide yöntemiyle 2 günde pişmiş, yumuşacık. 


Limoncello!


Bu da o gün bizim için özel bir gün olduğu için gelen dondurmalı çikolatalı pasta. Masaya önce bu şekilde geldikten sonra iki kişi için hazırlanmış olarak tekrar gidip geldi :)



Ristorante Italia di Massimo Bottura şüphesiz ki Türkiye'nin en özel restoranlarından biri. Gecenin başından sonuna kadar her her şey çok lezzetli ve gelen tabakların tamamı birer sanat eseri gibiydi. Fiyatlar elbette yüksek ama burası zaten her gün gidilecek bir yer değil. Hatırlamak istediğiniz bir gün için gidip, unutamayacağınız bir akşam yemeği tecrübesi yaşamak için İstanbul'daki en şık yerlerden biri. Özel günler için tavsiye!

Ben gideli biraz zaman geçti, menü değişmiş olabilir! Tekrar gidip denemek lazım :)

1 yorum:

futurenet dedi ki...

Oo çok güzel olmuş elinize sağlık