23 Nisan 2015

Urla'ya uğrasak

Havalar ısınıyor.
Sıcak denizlere inme emellerimiz yine su yüzüne çıkacak. Şimdi Ege'de olsak. Pamuk tarlalarının yanından geçerek Urla'ya uğrasak

Beğendik Abi'de (Cami Atik Mah., Tatar Cami Sok. No:12, Urla Merkez) şahane bir öğle yemeği yesek. Kabak çiçeği dolmasıyla, enginarla özlem gidersek. Tabaklarına hayran kalsak.


Sonra sokaklarda dolaşsak. Kırık Hayaller Kulübü isminde, sadece romanlarda karşılaşacağımızı düşündüğümüz kitapçılar görsek. Sahiplerinin kim bilir ne kadar ilginç hayat hikayeleriyle ilgili kafamızda teoriler yazsak.


O kitapçıda ilham verecek, ihtiyacımız olan bir şeylerle karşılaşsak.


Urla'nın kitapla dostluğuna her köşede gülümseyerek baksak. 


Bazı dükkanlarda belli ürünlerin geliri sokak hayvanlarına mı gidiyor? Rüya mıdır nedir burası böyle?


Taş binalar içinde gizli hazineler bulsak. Sanat Sokağı'ndaki Vourla Fırın 'da bir kahve içsek, hiç acele etmesek. Bir yerlere yetişmeden yaşamanın nasıl olacağını kısa bir süre için anlasak.


Sonra Urla Şarapçılık'ın masal gibi şarap üretim tesislerine uğrasak.


Havuzun altındaki mahzeni gezsek. İnsanlar kalkıp buralara gelmiş, ne güzel işler yapıyorlar desek. Biz ne zaman gelebileceğiz, hiç gelebilecek miyiz acaba diye düşünsek. (Cevap bulsak?)


Peynir ikramları eşliğinde şaraplarından denesek, Vourla şaraplara bayılsak, birkaç şişe yanımıza alsak.


Güneş yavaş yavaş batarken artık sahilde rakı-balık için hazırız. Sahilde küçük büyük teknelerin neredeyse içinde küçük bir masaya oturup denizden ne geldiyse lezzetli mezelerle yesek. Dinlensek, arınsak, gülsek, rahatlasak, hafiflesek.

Sonra uyusak, alarmı kurmadan uyansak.
Artık yaz gelse.

Hiç yorum yok: