7 Mayıs 2015

Güzel İzmir

İzmir için kullanılan bir söz var: Kasvetsiz Hava Sahası. Benim İzmir'i ifade etmek için bundan daha güzel bir cümlem yok.

Hayat ne enteresan. Ben hayatının 30 senesini Ankara'da yaşayıp, sürekli İzmir'i özleyerek geçirmiş bir babanın kızıyım. Sonra aradan yıllar geçti, ben İstanbul'a taşındım, onlar da İzmir'in sahil kasabalarından biri olan Çandarlı'ya yerleştiler. Kardeşim de kalkıp İzmir'e taşınınca Ankara'yla hiç alakamız kalmadı. Hayatımızın İzmir episode'u başlamış oldu. Hiç şikayetçi değilim. İzmir'i oldum olası hep çok sevdim.

İzmir'i sevmek için özel bir sebebe gerek yok, şehir zaten alabildiğince güzel ama burada mutlu olmak için sınırsız sebep var.

Midyeli: Sadece midyeli yiyeceklerin olduğu harika bir yer. İster böyle tencerede, ister midye dolma, midyeli makarna.. Aslında midyeyle yapılabilecek her şeyi yapmışlar. Çok da harika olmuş. İzmir'e her gidişimde yolumu düşürüyorum.  (İrfan Boyuer Sokak No: 4/A Alsancak, Konak)



Kordon: Hep güzel, güneş batarken en güzel.


Bisiklet yolları: Sahili boydan boya dolaşan bisiklet yolu bile size daha medeni bir yerde olduğunuzu söylüyor. Belediyeye ait bisikletleri birçok noktadan çok uygun fiyata kiralayabiliyor, sonra da istediğiniz yerde bırakıyorsunuz. İnciraltı'ndan Kuş Cenneti'ne kadar 40 km bisiklet hattı planlanıyor. Ne aşamada olduğunu bilmiyorum ama biz oldukça uzun mesafe gittik. (Ben herhalde 20 senedir bisiklete binmediğim için adeta halk için bire güvenlik tehdidiydim ama neyse ki kendim dahil kimseyi yaralamamayı başardım.)



Bir İzmir klasiği Reyhan Pastanesi ve muhteşem tatlıları. Şehrin biraç noktasında rastlayabilirsiniz. Milföyü zaten çok severim, bir de tavsiye edilince kaçırmadım.


Kemeraltı şehrin en sevdiğim yerlerinden. Kızlarağası Han ise favorim. Burada aradığınız her türlü ıvır zıvırı bulabilir, bir şey aramıyor olsanız da tarihi handa etrafa bakınarak, yorulunca han içindeki cafe ve restoranlarda mola vererek tüm günü geçirebilirsiniz. Hana yayılan, taze taze öğütülen kahve kokusu zaten sizi çekecektir: Halis Dibek Kahve'yi tavsiye ederim.



Her türlü ıvır zıvır bulabilirsiniz demişken, çok ucuza para bile satın alabilirsiniz. Bunları birinin düğününde kullanacağım günü heyecanla bekliyorum :)



Bisquitte bir İzmir markası. Dekorasyonundan menüsüne çok eğlenceli bir cafe. Yemekler de gayet lezzetli. Linkten menüsünü incelemenizi isterim. İstanbul'da bizi ayakta uyutuyorlar. Fiyatları görünce çok şaşırdım.


Bu makarna gerçekten bir kişilik mi? Challenge accepted! (ve eminim ki şüpheniz yoktur ama mission completed!) Bu devasa şey 13 TL idi.


Bu çikolata bombasının adı Kirpi. Bu da 8 TL.


Tarihi Asansör'e uğramadan İzmir turu tamamlanmış olmaz. Yukarıdan harika şehir manzaraları var, çıkış ücretsiz.


Saat Kulesi'ne de uğrayıp turist olmanın gereklerini yerine getirelim.


Kumru & Gevrek :)


Alsancak'ta Mustafa Enver Bey Caddesi civarı şehrin en havalı yerleri. Tonla cafe ve sokak boyu masalar var. Güneşli günlerde biraz alışveriş ve akşamüstü içkisi için istikamet burası.



Akşam oldu, rakı-balık zamanı geldi. Meyhane Piero yeni ama çok konuşuluyor.Menüsü sizi Oşgeldiniz diye karşılıyor. (Kıbrıs Şehitleri Cad. Muzaffer İzgü Sokak No:3 Alsancak)


Avlu-bahçede oturun. Zeki Müren şarkılarıyla rakınızı için, çiroz yiyin.


Vapurlar zaten her şehirde güzel. Alsancak'tan kolayca Bostanlı'ya dönebilmek de güzel..


İzmir'e gidince kardeşimin evinde gizli hazinelerle karşılaşmak ise bana özel! :)



3 yorum:

Adsız dedi ki...

Hepsi harika bayıldım. Bu mekanlar Alsancak'tamı??

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

İzmir için güzel bir rehber yazı olmuş,çok teşekkürler. Bu arada ben de İstanbul aşığıyım :)

Adsız dedi ki...

Mustafa Enver bey cad değil kısaca mustabey cad dendi mi herkes bilir:))))