5 Kasım 2015

Yaşasın anne oluyorum!

Hayat ne garip ve ne kadar güzel. Ben blogu açtığımda 2006'nın Mart ayıymış. Yani neredeyse 10 yıldır buraya yazıyorum. 10 yılda neler neler oldu... O sırada İtalya'da yaşıyordum, sonra Ankara'ya geri döndüm. 2 ayrı işe girdim çıktım, evlendim, İstanbul'a taşındım, yeni bir işe başladım, ailem İzmir'e taşındı. Blogu açtığımda 23 yaşındaymışım, şimdi 33 oldum! Resmen bloga yazı yazarak büyümüşüm. Ve sonunda bir gün bloguma bir bebek beklediğimi yazmak da varmış :) İnstagram'da geçen gün bu haberi verdiğimde, beni blogdan takip eden ve yıllardır aslında tanışmasak da tanışıyor gibi olduğumuz kişilerin yazdığı mesajlar beni çok mutlu etti. Burası iyi ki var ve siz de iyi ki şahitlik ettiniz bu 10 yıla. Teşekkür ederim!


Benim için şu ana kadar hamile olmak şöyle bir şeydi:

- Haberi aldığımdan beri içimde daha önce hissetmediğim türde bir heyecan ve mutluluk var. Bir taraftan da değişik bir huzur ve sakinlik duygusu geldi. Sanırım zamanlama da iyi denk geldi, hamile olmaya hemen uyum sağlamamı, haberi hızlıca sindirmemi kolaylaştırdı. Anne olma hayalleri kuran biri değildim ama sadece haberi bile bu kadar mutlu ettiyse sonrası ne olur düşünemiyorum.

- Şu an 17. haftadayım, 4 ay bitmek üzere. (Haftalık sisteme alışmak biraz zamanımı aldı. Anlaşılan o ki hamilelikte hayat ay ve günlerden değil, haftalardan oluşuyor. Hamileliğin 40 hafta sürmesi bekleniyor. Yarıladım sayılır!)

- Her şey yolunda giderse bebek 2016 Nisan ortası gelecek. (Öğrendim ki İnşallah ve Maşallah'lar hamileliğin önemli bir parçası. Hayatımda bu iki kelimeyi daha sık duyduğumu hatırlamıyorum. Bir de kendinle ilgili iyi bir şey söyleyince insanlar hemen "maşallah de" diyip, sana da dedirtiyorlar, demezsen kızıyorlar. Komik şeyler bunlar tabii :)

- 13. hafta ultrasonunda doktorum bebeğin muhtemelen erkek olacağını ama kesin olmadığını, kıyafet vs. almamamı söyledi ama elbette olaylar öyle gelişmedi. Bunu anneme söylememem gerekiyormuş! Birkaç gün sonra kontrolüm var ve cinsiyet kesinleşecek. Gerçi ben ultrasonda gördüğüm şeyden oldukça eminim :) Küçük bir oğlum olacak. Vay be, böyle yazınca daha da heyecanlı oluyormuş!

- Doktorum Ebru Saraç. Kendisi şahane bir kadın. Ankara'dan benimle aynı zamanlarda İstanbul'a taşınmış olması benim için çok büyük şans oldu. Normal doğumu destekleyen, hatta özellikle ilk doğumunu sezeryanla yapıp, ikincisinde normal doğum yapmak isteyen ama buna yanaşacak doktor bulamayan insanların kurtarıcısı olmakla ünlü. Çok zarif, sakin ve merak ettiğiniz her şeyi sıkılmadan detaylı detaylı anlatan, günün her saati ulaşabileceğiniz bir doktor. Bu süreçte belki de en önemli şey ani durumlarda rahatça ulaşabileceğiniz bir doktorunuz olması. Hissettiğim huzurda Ebru Hanım'ın payı çok büyük.

- Hamilelik öncesi folik asit kullanmadım. Öğrendikten sonra ilk 3 ay bitene kadar kullandım. Hamileliğin 10. haftası civarı iş gezisi için gittiğim Fransa'dan doktorumun tavsiyesiyle Femibion destek hapı alıp kullanmaya başladım ve hamilelik sonuna kadar bu hapı almaya devam edeceğim.


Vücudumda neler oluyor?

- 4. ay bitmek üzere ve şimdiye kadar 1,5 kilo aldım. Ebru Şallı gibi bir hamile olmaya niyetim yok. Yemek yemeyi bu kadar sevmek bana hayat boyu sağlıklı hissettirdi ve daha önce bu kadar iyi bir şeye hizmet ederek yemek yediğimi hatırlamıyorum. Bir yandan çok kilo alırım diye korksam da aslında içimden 20 kiloya varmadan bu konuyu kapatırsam ne mutlu bana diye düşünüyorum. İyi beslenmeye çalışıyorum ama kiloma çok dikkat ettiğimi söyleyemem. Genel olarak nasıl beslendiğimi ayrıca yazacağım.

- Henüz hamile kıyafetlerine ihtiyacım olmadı ama belli ki 1-2 hafta içinde kotlarım ve uzun çoraplarımla vedalaşacağım. Fazla kilo almasam da karnım 15. haftadan itibaren çıkmaya başladı. Geçtiğimiz hafta ilk kez sokakta birileri hamile olduğumu anladı.

- En çok merak edilen konu: Hiç bulantım olmadı - En çok maşallah'ı burada duydum! - Etrafımda o kadar çok kişi bu konuda sıkıntı yaşadı ki, korkmamak mümkün değildi. Şöyle bir gözlemim var: Normalde de midesi ve genel olarak bünyesi hassas olanlar ilk dönemi daha sıkıntılı geçiriyor. Benim midemle hiçbir zaman sorunum olmadı. Bünyemin de pek narin olduğunu söyleyemem. O yüzden bulantım olmaz diye tahmin ediyordum. Yaşayanlara sabır diliyorum, ne kadar zor olduğunu görüyorum. Doktorum 8. haftada bu hafta başlarsa başlar yoksa rahatsın dedi. Aynen de öyle oldu. Yurt dışına tek başıma iş gezisine gidip 5 günü tek başıma geçireceğim için bu endişe ettiğim bir konuydu. Neyse ki şanslıydım.

- Sütyen ölçüm bir beden büyüdü. Canım acımasa aslında fena bir şey değil :)

- Aşerme ya da kokuya hassasiyetim olmadı. Henüz yiyemediğim ya da canımın çok istediği bir şey de olmadı. Aman ya, böyle hamilelik mi olur? "Canım karpuz istiyor" diye adamı gece 3'te bir yerlere yollayamadıktan sonra ben ne anladım bu işten :)

Şaka bir yana, şimdiye kadarki kısım için şükrederek, bundan sonrasının da rahat geçmesini diliyorum. Yoğun çalışma tempom devam ediyor ve her gün trafikte ciddi bir süre geçiriyorum. Bunlar beni zaten zorluyor ve genelde eve oldukça yorgun geliyorum, o yüzden lütfen fiziksel değişiklikler de mümkün olduğunca beni en az yoracak şekilde olsun.

Zaten ilgimi çeken her konuda fahri doktora alacak boyutta araştırmayı seven bir insan olduğum için, bebek benim için hazine sandığı oldu :) Kitaplar okuyorum, videolar izliyorum, application'lar indiriyorum, günlük tutuyorum. Öğrendiklerimi, kafamı karıştıranları, memnun kaldığım şeyleri zaman zaman buraya da yazacağım. Acaba bu konuyla ilgili ayrı bir blog mu açsam, yoksa yazıları burada belli aralıklarla bir başlık altında mı yazsam? Siz ne dersiniz?

20 yorum:

mm dedi ki...

Tebrik ederim, bende şöyle bir baktım bana da yakışıklı bi erkek gibi geldi.:) Maşallah diyelim tosuncuğa :)

Güçlü annesine de tabii ki.:)

BitliTurist dedi ki...

Tebrikler. Huzurla geçsin tüm aylarınız ve sonrası da tabi :)

Bulantıya geleceğim hemen. Gerçekten çok şanslısınız. 20 günde 7 kilo vermiştim. Ama tesbitiniz benimle de örtüşüyor. Arabaya biner binmez midem bulanmaya başlar. Erkekler buna bayılıyor! :D

bahar006 dedi ki...

Tebrikler:) Ben de doğumdan sonra yapılan en sağlam duanın Allah bir avazda kurtarsın olduğunu 8 saatlik sancı ve avaz avaz bir normal doğum sonrası acı içinde anlamıştım:) Hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah ve Allah bir avazda kurtarsın:)

Öykücü dedi ki...

Ayşe,

Haberi aldığımda şaşırmadım çünkü anlamıştım.Ama yine de sen doğrulayınca çok mutlu oldum:))))Instagram kullanıcı adım Hopelovefun.

Özellikle anne olduktan sonra başka kadınların hamilelik haberlerine daha çok seviniyorsun.Ben kızımdan sonra diğer çocukları daha da çok sever oldum.Her bir çocuğun annesi için ne anlama geldiğini bilince!

Bebek doğduktan sonra da ne iyi gelişme olsa "aman kimseye söyleme nazar olur" diyecekler.Göbek bağı üçüncü gün düştü bunu bile aman kimseye söyleme dediler.Bebek gece iyi uyuyor mu diye soruyorlar mesela evet der demez herkes birden atlıyor "aman sus nazar olur" :)))

Benim hayatımda hiç mide sorunum olmadı, hassas hiç değilim ama 10. haftadan itibaren bulantı bir başladı tam 9 ay aralıksız her gün günde bir kaç kez ...anladın.Doğumdan önceki gece ve doğumun olduğu gün de devam etti kızım doğduktan sonraki ilk sabah 9 ay sonra ilk kez bulantısız bir yemek yedim:)

Hamilelikte sadece 6 kilo aldım doğal olarak ama bebek 3 kilo doğdu neyse ki:)

Ben de bir post yazdım :))

Allah minik bebeğine analı babalı, sağlıklı, uzun ve mutlu bir ömür versin.Sağlıkla, huzurla kavuşmanızı nasip etsin.(bir de bu dua durumları var)

Adsız dedi ki...

İkinci ogluma hamıleyım bende ilkinde son haftaya kAdar calısmıstım benımde bulantım vs olmamıstı ama farklı sıkıntılar vardı zor bır hamılelıktı dıyebılırım oysa bunda evdeyken ve işi bırakmısken çok daha farklı bır hamılelık gecırıyorum belkıde ılkınden dogan tecrube dıngınlık fılan soz konusu ama ınsan ne kadar huzurluysa mutluysa bence hamılelıgıde o kadar guzel gecıyor suan 32. Haftamızdayız bız bende 6. Aya kadar 3 kıloyla kapatmısken neoldugunu anlamadan 12 kıloyu bulmdum ama sızın dedıgınız gıbı hıc dert degıl alınan kıloların nasıl hızlı gerı verıldıgıne ınanamayacaksınız

sezinetta dedi ki...

sahane haberr...saglikla guzellikle gelsinn

cansucuk dedi ki...

Ne kadar olumsuz bir yorum. Hamile birine asla söylenmemesi gereken şeyler. Hatta uzmanlar adına sancı bile değil doğum dalgası denmesi gerektiğini döylerler. Benim hamileliğim hep sizin gibi konuşan insanların arasında geçti o korkuyu asla unutamıyorum. Ne olur henüz doğum yapmamış olan insanların yanında böyle konuşmayın

Zeynep dedi ki...

Merhaba, öncelikle tebrik ediyorum. Kardeşimin eşiyle aynı zamanlarda doğum yapacaksınız inşallah :) bu gidişle dünya tatlısı iki boğa erkeği dünyaya gelecek, iki anne de çok şanslı. Sizin diğer bir şansınız kesinlikle Ebru Saraç. Ankara'da benim de doktorumdu, ve hep hayalim doğumumu onun yaptırmasıydı, İstanbul'a taşınmasıyla karalar bağladım resmen :) Hayırlısıyle en güzel şekilde kucağınıza alın, şansı bahtı hep açık olsun... Ebru Hanım'a çok çok sevgilerimi iletin, hem annemin hem benim :)
Zeynep Sönmezalp

Adsız dedi ki...

Tebrikler, iyi geçen bir hamilelik ve güzel bir doğum diliyorum sana.
Doğum sonrası bebekle ilgili postlar çoğunlukta olur gibi geliyor bana.kişisel fikrim burası Ayşe's world ve definetly he belogs to here since he ll be ur world :)
Emel

Unknown dedi ki...

Harika bir haber bu!
Yazdıklarınızı okuduğumda hemen hemen benzer hamilelik süreçleri yaşadığımızı görüyorum. Benim 1,5 kilom hamilelik sonunda 12 oldu:) ama tüm kilolar geldiği gibi hatta daha fazla olarak gitti, hiç takılmayın o yüzden..
Bu arada... Ben de hiç yazmam derken spor/sağlıklı yaşam üzerine açtığım blogumu kısmen bebek bloguna çevirdim:)
İnsan paylaşmadan duramıyor sanırım.

ayytun dedi ki...

Ayşecim demek istiyorum... çünkü yıllardır bloğunu takip edenlerdim bende. Sen ne zaman yurtdışına gitsen diyordum ki, çocukları olunca da gezerler şöyle böyle.. bildiğin sizinle ilgili kurgulanmış bir senaryo vardı kafamda. Şimdi sen güzel yemekler yapan, güzel ülkeler gezen, güzel örgüler ören, güzel bayan Ayşe.. Bebeğinle size mutlu çok mutlu bir yaşam diliyorum...

sebotuna dedi ki...

geçen günlerde Ayşe ne tatlı bir anne olur diye içimden geçirmiştim:) ben de 33 yaşında anne oldum, anne olduktan sonra herkesin söylediklerine kulak tıkayıp sadece kendi içgüdülerinle hareket etmeyi öğreneceksin, her kafadan bir ses çıkacak, hiçbirini takma kendi doğrularına bak, çok huzurlu sağlıklı ve mutlu bir yuvanız olsun hep....

fashionizelife dedi ki...

Tebrik ederim! Benim de Nisan ortası doğum olacak :) Ne tesadüf. Aynı şekilde benim de sıkıntısız geçiyor, ilk başlarda sadece bulantı vardı ama kusma yoktu. Şimdi tabi hiçbiri yok. Fakat ben 3.5 kilo aldım. Ki normalde zayıf ve sporcu fit biriyim. Niye bu kadar aldım anlamadım :)
Çok tebrik ederim. Maşallah diyelim biz de, adet bozulmasın. :))

deniz dedi ki...

Bende sizi taa ilk başlardan okuyanlardanim. Bu güzel habere çok sevindim. Allah sağlıcakla tamamına erdirsin. Benimde kızım da hiç böyle sıkıntılarım olmadı. Hamileliği hep güzel hatırlıyorum....

Madame Ticketyboo dedi ki...

Merhaba Ayşe! Instagram'dan kutladım bir de buradan tebrik etmek istedim. Çok uzun süredir tanıdığım bir arkadaşımdan hamilelik haberi aldım gibi oldu ilk o haberi verdiğinde :) Allah sağlıkla,huzurla ve mutlulukla kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi! Başka bir blog konusuna gelince madem sordun fikir beyan ediyorum; bence buradan devam et. Sen her türlü sevincini, üzüntünü,heyecanını burada paylaştın. Konuyu dağıtmayalım yani :) Tekrardan gönülden seni, eşini ve ailelerinizi tebrik ediyorum canım. Sevgiler.

Öykücü dedi ki...

Bir ton şey yazıp soruya cevap vermemişim. Buradan devam et öyle dağılan bloglar kendini toplayanıyım. Hobisine ayrı, çocuğuna ayrı, günlük hayatına ayrı derken sonuçta sıkılıp hiç birine yazmamaya başlıyorlar.

ruhdagı dedi ki...

Tebrik ederim. En çok bulantının olmamasına sevindim. Hayırlı ve sağlıklı bir doğum diliyorum.

Edda dedi ki...

Tebrikler!!! Kaç gündür yazacağım ama 1 aylık anne olarak anca fırsat bulabildim. Minik dünyaya geldiğinde 24 saatin nasıl geçtiğini anlamayacaksın o yüzden şimdi bol bol kendine ve hobilerine vakit ayır ve uyu uyuyabildiğin kadar :) Sonrasında günde 3 saat uyuyup "bugün de amma uyudum" diyeceksin, bir filmin sadece 13 dakikasını izleyip devamını getiremediğin için alternatif senaryolar düşüneceksin, doğumdan sonra yaparım dediğin hiçbir şeye vakit bulamayıp minik uyurken hangisini yapacağını şaşıracaksın, kısıtlı vakitlerde duşa girip dünya duş alma hız rekorunu (şuan bu rekor bende sanırım!) kıracaksın vs. ve bütün bunların sonunda sana bakan 1 çift boncuk göz ile hiç olmadığın kadar mutlu olacaksın :) Erkek bebek annesi olmak muhteşem bir şey, o küçük adamla aşk yaşayacaksın! Sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle, sevgiler.

cometa dedi ki...

ayşecim çok çok sevindim:)

Merve dedi ki...

Çok sevindim Ayşecim. Ben İtalyada olduğun zamanlarda başlamıştım blogunu okumaya. Şimdi anne oluşuna şahitlik ediyor olmak ne güzel.Sağlıkla kavuşursun inşallah bebeğine 😊