Parmigiana di Melanzane ve uykusuz her gece
Hava cok sicak. Sanirim bu kadar buyuk bir kismini Ankara'da gecirdigim ilk yaz bu ama muhtemelen bundan sonraki yazlarimi da hep sehirde gecirecegim-tabi bir is bulursam-. Bu fikre alissam iyi olur. Kahvaltida cay bile icememeye basladim bu cehennem sicagi yuzunden. Yazmam gereken ve bir turlu toparlayamadigim tezim yuzunden de hic bir yere gidemiyorum. Acaba bir kac gun biryerlere kacsam, cok motive olup gelip jet hiziyla bitirir miyim tezi? Geceler de gunduzler kadar sicak olunca, yarim yamalak uykuyla gunu gecirme potansiyeli de gun gectikce azaliyor. Tabii baska faktorler de var uyutmayan..
- Patlicanlar diagonal sekilde uzunlamasina kesiliyor. Buyuk elips seklinde patlican dilimleri elde ediliyor.(benim kullandigim patlicanlar cok ince ve kucuk oldugu icin halka halka dogradim.)
- Patlicanlar bir tavada az miktarda yagla kizarirken, ayri bir kapta soganlari kavurun, uzerine kup kup dogradiginiz domatesleri ekleyin, domatesler iyice ezilince, salcayi, soya sosunu ve baharatlari ekleyin.
- Patlicanla domates sosu hazir olunca, bir kat patlican, bir kat dilimlenmis mozzarella ve bir kat domates sosu olacak sekilde 6-7 kat halinde isiya dayanikli bir kaba dizin.
- Mozzarellanin erimesi icin 5-10 dakika kadar 200 derecelik firinda tutun.
- Parmigiana hazir!
Yemekten sonra uzerimize acayip bir agirlik coktu. Yemegi degil, sicaklari sucluyorum.. Gunduzu uyuklayarak gecirince de tabii gece basimiza bu tuhaf olaylar geldi.. Baska bir aciklamasi olabilir mi?...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder