22 Ocak 2007

Güzel şeyler - Bebek postu

No.1 : Bebek kahvesi
Akşam gidip açık havada oturulabiliyor hala. Geç uyandığımız bir gün kahvaltıya gittik, daha doğrusu akşam yemeğine yaklaşan bir saatti. Gittiğimizde o kadar acıkmıştık ki kahvaltı kesmeyecekti, çizburger söyledik. Eğer niyetiniz varsa haberiniz de olsun, hamburger ve çizburger neredeyse yarım kilo köfte ve yanında 1 kilo kadar patates içeriyor. Günün tek öğünü o oldu tabi.. Hep ünlü insanlar oluyor burada. Ne sanmıştınız yoksa 1 haftada alıştığımı mı? :) Karşı masada oturan Nurgül Yeşilçay, Cem Özer ve Ege Aydan'a artık nasıl baktıysam, Başak, "Ayşe bitek sen bakıyosun öyle!" diye kızdı. Artık parmağımla göstermiyorum, yüksek ses çıkarmıyorum. Bence bu da birşeydir.

No.2 : Nady's

Bebek'te yürürken evlere bakmak çok zevkli. Burada bir evim olsun 100 milyar borcum olsun diyesim geliyor ama zaten çok saçma bir cümle olur bu.. Happily ever after'ın hemen yanındaki Nady's in çok güzel bir balkonu var. Buradan evler görünmüyor ben de rahat rahat denize bakabiliyorum :) Cheesecakeleri çok güzeldi ama ben menünün kendisini daha çok sevdim. El yazısıyla yazılmış menüler çok şirin ve sıcak bence. Mozaik pasta da fena değil ama ben bisküvi sevmem.


No. 3: Mangerie

En güzel keşif açık ara Mangerie oldu. Balkonuna bayıldım. Yemekler de çok güzel. Kocaman bir balkonu var. Isıtıcılar olduğu için, şeffaf tente ile kapatılmamış olmasına rağmen tişörtle oturulabliyor. Noodle lar çok güzel görünüyodu, focaccia sandviçler grubumuz tarafından çok rağbet gördü. Ben rozbifli sandviç yedim. Güzeldi ama bence domatessiz sandviçlerde birşeyler eksik. Portakal suyu içemeyen biriyim ben. Sebebi de şu: Bir yerde, mankenlerin tüm gün acıkmamak için bir parça pamuğu portakal suyunu batırıp yuttuklarını ve pamuk midelerinde şiştiği için acıkmayıp, yemek yiyemediklerini okumuştum. Bunu duyduğumdan beridir ki 3-5 sene olmuştur, portakal suyu içemiyorum. Arkadaşlarım sağolsunlar içiyorlar ve portakal suyunun posalı ya da posasız olma konusunu 45 dakika kadar konuşup garson kıza fenalık getirdiler. Hamile kadınlara da iyi geliyormuş sadece posasını yiyorlarmış. Bu konuda engin bilgiye sahip oldum. Lüzümsuz işler müdürü olarak beni yakın zamanda bir yerlere gelmiş olarak görürseniz şaşırmayın..

Bu sadece Bebek civarına dağılmış cafe postu sana hiç yakıştı mı Ayşe diyenler için de "Bu akşam bütün meyhanelerini dolaştım İstanbul'un" konulu postlarımız yakın zamanda piyasada olacaktır.

Piyangodan çıkan 1 haftalık İstanbul tatili yarın sona eriyor. Ayşe' World yarın akşamdan itibaren tekrar Ankara'dan bildiriyor.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Ayse, Bebek'de kahvalti icin Divan Patiskacisini ya da biraz daha ilerde Rumelihisari'nda Sade Kahve'yi de deneyebilirdin.

Adsız dedi ki...

Ayy ayyy hemen not alıyorum bu yerleri. Bir sonraki ziyarette "Ayşe tavsiye etmişti" diyeceğim. Ama neden hep böyle tadı damağımızda kalıyor bu şehrin.

Unknown dedi ki...

selam canim, rejimdeyim tatlilara agzimin suyu akti :) cok guzel anlatmissin, istanbula gidersem alimda bulunacak kesinlikle, kendine iyi bak, sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ayşeciğim, görünen o ki, 1 haftalığına gelip daha güzel tadına varıyorsun İstanbulun :)

Adsız dedi ki...

cok güzel gezmıssın kıskandım

daphnevega dedi ki...

trofolo,
Geçen geldiğimde Sade Kahve'ye gitmiştik. Bu sefer de orada son kahvaltıyı yapıp yola çıktık. Şehrinizin kıymetini bilin:)

nuray,
Sen gitmeden öne haber ver bana, ben sana tam liste yollarım:)

buket,
Eminim sen de çok güzel şeyler tadıyorsun oralarda..

aslı,
Oradaki arkadaşlarım da öyle söylediler. Ben o yüzden en iyisi arada gelip böyle 2 aylık geziyim:)

aqua,
Darısı başına o zaman. İstanbul çok güzel..

Adsız dedi ki...

Mangerie Bebek'te açık ara birincidir fakat Mangerie'ye gidenleri uyarmak gerek bildiğiniz kafelere benzemez iki kişi yemek yemeğe kalkarsanız 120-150 ytl gibi bir fiyat ödersiniz.Dünyada hiçbir yerde bir noodle 20 dolara satılmaz ki arkadasları tebrik ediyorum Mangerie asgari ücreti 250 dolar olan memlekette noodlea 20 dolar fiyat koyarak bir rekora imza atmıştır.Mekanı çok severiz ayrı ama Bebek'e geleceksen xxxkileceksin hele bizim gibi Bebek'te ikamet ediyorsan vay haline derim.