6 Şubat 2007

doll parts

Emiliana Torrini şahane bir kadın diye düşünüyorum. İlk duyduğumda Björk olduğunu sanmıştım. Aksanına bayılıyorum.



Önceden bahsetmiştim Turta'dan. Geçen pazar orada üniversite grubuyla brunch yaptık. Çok güzeldi her zamanki gibi. Herkes gelebildi, 12 kişiyi bulduk. Çok güldük, normal brunch zerzevatının yanında "muhammara" yedik, annem yapardı eskiden, ara ara yapmak lazım, unutulmuş bir tattı, hatırlamak güzel oldu. Bir ara 10 yıl önceden kalma bir dergi karıştırırken şu ahşap raf, komidin adı neyse artık ona rastladım, çok hoşuma gitti. Acaba yaptırılabilir mi böyle birşey?


Ankara'daki Mega Residence Otel'in içindeki Schnitzel Restaurant'ın senelerdir önünden geçmeme rağmen hiç yemeğe gitmemiştim. İstanbul'dan Elif'in gelmesi bahane oldu, geçenlerde gittik. Oldukça ağır bir yermiş, canlı klasik müzik yapılıyor, oradaki en zevzek grup bizdik, biraz daha üst yaşlara ve özel günlere uygun bir mekan olduğunu düşündüm. Yemeklere gelince : Birçok çeşit şinitzel var, benim etle hiç aram yoktur, ne tavukla ne de kırmızı etle ama adı "Schnitzel" olan bir yerdeyken de makarna yenmez; o yüzden seçimi burayı bilenlere bıraktım ve klasik "Viyana usulü Şinitzel" yedim. Kesinlikle küçük boy olmasını söylemek gerekiyor yoksa gazete sayfası boyutunda bir şinitzel geliyor. Şinitzel bahane, sufle şahane diyorum. Hayatımda yediğim en güzel sufleyi yedim..


Bir hışımla kar yağdı, sonra durdu. Evde camdan bakmak güzel.. Ana okulundayken bir şarkı öğrenmiştik. "Gelme kış geeelme, yağma kar yaaaağma" diye, duygularıma tam tercüman oluyor.

Kış bitsin. Hala diyorum.

8 yorum:

Blog Sahibesi dedi ki...

Ayşecim güne sayende güzel bir şarkıyla başladım. Yüzüm güldü.Resimdeki raf gerçekten çok orjinal. Herkes yapamaz diye düşünüyorum. Galiba özel bir ağaçtan yapılmış. Yemek konusunda da zevklerimiz çok uyuyor. Benimde et ve tavukla hiç aram iyi değil. Özellikle son zamanlarda yanımda yiyen olursa bile rahatsız oluyorum kokusundan. Ankarada kar ne güzelmiş. bembeyaz. İnsanın içi açılır ne güzel. Yaz mevsimini hiç sevmeyen biri olarak sana katılmıyorum canım. Kış hiç bitmesin :)

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

şekerim biz de sabah kahvaltıları çok önemlidir hafta sonları... bu "turta"yı not ettim ben bak.. biraz uzak gerçi bana (Tunalı'dayım ben ve arabam yok), ama denemeye değer...
Schinitzel'e eskiden çok sık giderdim ben, severdim orayı.. en son Haziran'da Helen'i götürmüştüm, o da bayılmıştı.. yine gideyim ben bari..

Unknown dedi ki...

postunla cok alakasız ama okudugun kitabın(olasılıksız)cevirmeni benim hocam! merak ediyorum ben de kitabı,iyi okumalar:)

Şehir Melekleri dedi ki...

Schnitzel' e geçen yaz kızlarla gitmistik..Bahcesi sicak yaz aksamlari hos oluyor..Yemekler oldukca buyuk porsiyon..ve sufle muhtesem...Cikolata tutkunlarina kesinlikle tavsiye ederim..

uykucu dedi ki...

rafa bende bayıldım öyle ahşam bulursam bende yaptırmayı düşünüyorum.ama kış daha gitmesin kar yağsın daha doğru dürüst kar topu oynayamadık...

daphnevega dedi ki...

Nuray,
Sana mevsimlik olarak şehirlerimizi değiştirmeyi öneriyorum. Ben kışı İzmir'de geçiriyim, sen de Ankara'ya gel. Hazır ev var, nerelere gidileğini yazıp duruyorum, hiç sıkılmazsın. Beni de merak etme, zaten İzmir'liyim. Ne dersin?? :)

Dilayra,
Turta gerçekten çok güzel. Çok ufak ve ev hanımlarının işlettiği bir yer olduğu için de büyük cafe ve pastanelerin fabrikasyon brunchlarına fark atıyor. Schnitzel acaba yazın daha mı güzel oluyordur? O muhteşem sufleye rağmen ben neden ısınamadım oraya acaba??

budalaprenses,
:) Olasılıksız bitti, güzel bir macera kitabı. What the Bleep Do We Know'dan sonra kuantum fiziğine merak sardım ama sandığım kadar bu konunun üzerine değildi kitap. Bence filmini çekerler, okurken hep onu düşündüm. Çeviriden ne yazık ki pek anlamıyorum, ama bence güzeldi :):)

Şehir Melekleri,
Ben de yazın daha güzel olduğunu düşünmüştüm zaten, bir de yazın gidip denemek lazım o zaman. Sufle yenir mi acaba yazın?:)

figen,
Ne çok seveni var bu kar, kışın! Ben tropikal bir yerlere gitmeliyim galiba! :)

jelatin dedi ki...

Ayşe,
Madem aynı şehirdeyiz. Beni bir gün yemeğe çıkarmanı rica ediyorum.

Söz, Alman usulü. ;)

daphnevega dedi ki...

celatincim,
Geç bile kaldık, çıkalım yemğe, sen daha öğrencisin o yüzden benden!:)