8 Mayıs 2007

bir tatlı huzur almaya geldik gloria jeans'ten!

Ben haftasonu İstanbul'a gidiyorummm! Salı'ya kadar orada olacağım. Şimdiden plan program yapmaya başladım 3 güne maksimum neler sığdırabilirim diye. Kaç ay oldu, çok özledim İstanbul'u.. Yağmur yağmasın da mümkün olduğunca dışarıda oturabileyim istiyorum; başka da bişey istemiyorum. Başak'ı da çok özledim zaten. İstanbul her zamanki gibi çok güzel gelecek..

Havaların son günlerde iyice çıldırmış olması sayesinde, açık mekanların tadını çıkarmaya başladık. Şu an Ankara 30 derece, yazın ne halt edeceğimizi bilen yok, hep böyle kalsa hava ne güzel olur!

Tunalı'da bir bina vardır. Tam Kuğulu Park'ın karşısında. Vaktinde Beymen, Boyner olmuşluğu vardır, artık D&R. Koskocaman 5 katlı bir D&R, gezmeye doyamıyor insan. İtalyanca kitaplar var, onlardan istiyorum! Hem zemin katında hem de terasında bir Gloria Jean's var. Ben terasına ilk defa gittim. Gerçekten de çok çok güzel. Bu teras devamlı değişip durdu binanın sahipleriyle birlikte. İlk olarak Budakaltı'nın cafesi olarak hatırlıyorum, sonra Beymen'in cafesi (bir dondurmalı profiterol yaparlardı, en az 5 sene oldu, hala aklımda), şimdi de Gloria Jean's olmuş. Saatlerce oturulabilecek bir yer. Teraslar zaten yazın ne kadar harika oluyor, yaz için yüksek ve açık mekanlar en güzel tercih. Günbatımında oradaydık. Koskoca, kremalı mocaları içtim pek de fena görünmeyen Ankara manzarasına karşı.. Bir de resmen Ankara'nın en güzel yerinin Polonya Büyükelçiliği'ne ait olmasını konuştuk. Tunalı tarafları, şehir kurulurken merkezin oldukça dışında kaldığı için, onlara buralardan toprak verilmiş, şimdi de tam şehrin göbeğinde şahane yerlere sahipler.. Diğerleri bir kenara da, hakikaten Polonya, bil oranın değerini!

Bu teras çok huzurlu, akşam hafif hafif esiyor. Ankara'da nereye gitsek diye düşünenler için süper kurtarıcı mekan seçiyorum burayı. Ben artık çok sık gideceğimi biliyorum.

Gökyüzü heryerden aynı. Böyle düşünmek çok güzel. Herkesin kafasını kaldırdığı zaman aynı gökyüzünü gördüğünü bilmek.. Belki de hepimizin ortak tek noktası gökyüzü. Hepimizin mecbur paylaştığı.. Çad'dan biriyle aynı yıldıza bakıyor olabilirim, eğer aynı anda yıldızlar varsa gökyüzünde. "Belki de şarjın bitti, ya da biz bittik" gibi sığ duygulardan (ben senin aşk anlayışına..) uzaklaşmak için sık sık gökyüzüne bakıp, anlayamadığımız ne çok şey olduğunun farkında olup, bütün o egolardan sıyrılıp, kendimizi küçücük hissetmek çok güzel..

*11cuma LoneStar'da, İstanbul Mojo'nun Circus'u var. Bir gün sonra yola çıkmayacak olsaydık, asla kaçırmazdım. Ankaradakiler gidebilir ve çok eğlenebilir!
*Mango outlet kafayı yemiş. Kendime 24 ytl'ye bir gece elbisesi aldım. Ankara'dakiler gidebilir ve 100 ytl'ye tüm dükkanı alabilir!

25 yorum:

uzay dedi ki...

belki bi yerde karsılasırız ne dersin;)

Unknown dedi ki...

Daha 3 gün önce oranın önünden geçtim, izmirliyim ve terası aşağıdan farkettim.. Ankaralı arkadaşım bile farketmemiş daha orayı tabii kışın açık olmadıı için. Güzel bir olay yapmışlar, ama ben Starbucks'a gitmeyi tercih ettim :D

daphnevega dedi ki...

uzay,
Belki de:))

megu,
Gerçekten çok güzel bi yer, dene bence.. Bana aslında Starbuck, Gloria Jeans çok farketmiyor, ikisinin de kahvelerinden çok keyif almıyorum, zaman geçirmek için uğradığım yerler genelde :)

Adsız dedi ki...

Ben Gloria Jeans'i daha başarılı buluyorum, o sebeple Starbucks tarih oldu.
Teras güzeldir, hatta Beymen'ken yıllarım o terasta geçmiştir benim:))) ama Köroğlu Caddesinde de yeni bir Gloria Jeans açıldı. imkan bulursan oraya da git, orası bizim favori mekanımız oldu..
Polonya Büyükelçiliğine verilen yer'in aslında Kuğulu Park'ın parçası olduğunu biliyor muydun? Aradan yol geçirip, parkı bölüp, canım yeşilliğin en güzel bölümünü Polonyalı dostlara bırakmışız!

İstanbul'da iyi eğlenceler. Büyükada'yı es geçme derim:)

bembi dedi ki...

Ayşecim ben gloria jeans karşıtı bir insanım :) starbucksta mocha mint içmeni öneririm! :) gloria jeansin manzarasi çok güzel gerçekten de! manzarnın hatırına portakal suyu içebilirim :)) gıcık polonyalılar :))

dodo dedi ki...

Büyük Ada'yı ben de tavsiye ederim. Mutlaka bisiklet kiralama olayına da girin....

Blog Sahibesi dedi ki...

Ayşecim Ankaradaki durumu bilmiyorum ama İzmir'de Starbucks kadar popüler olamadı. belki çok fazla şubesi olmadığı içindir. O yüzden aylardır hiç içimden gitmek gelmedi. İlginç keşiflerini zevkle okuyorum. Keşke İzmir'e de gelsen. Benim gezmek için bu aralar hiiiiççç zamanım yok :(

daphnevega dedi ki...

dilayra,
Ben de çok sevdim Köroğlu'ndakini.. Zaten çok severim o civarları, Mado'nun bahçesi de fena olmuyor yazın.. Orası Kuğulu Park olarak kalsaymış ne güzel olurmuş Dilaracım ben bilmiyordum bunu, yazık olmuş. Büyükada diyerek başıma iş açtın :) Grubun İstanbul'da kalma yanlısı bendim, şimdi bu destekle artık ne olur bilemiyorum:)

bembi,
:))Nedense Starbucks bana daha çok hemen "iç-kalk" diyen bir yer gibi geliyor, ama Gloria Jean's in böyle dememesi açık havadan dolayı da olabilir :)Zaten Ankara'da parmakla sayılacak kadar güzel yerimiz var, onların değerini bilelim marka ayırmadan di mi:)??

dodo,
Al işte!!:)Zaten 3 güncük. Cumartesi öğlen varıcaz, pazar günü ben uzun uzun kahvaltı etmek isterim hisarda, pazartesi hiç olmaz zaten :)Eee nolcak:)? Belki büyükada yerine pazar günü tekne gezisi olabilir..

nuray,
Bu aralar inanılmaz istiyorum İzmir'e gelmek. Zaten yazın belli bi kısmını Çandarlı'da geçireceğim için bir kaç kez Çeşme ve İzmir'e gelmeyi düşünüyorum. Yaz için bir de Alaçatı fikri var aklımda, senin büyük payın var bunda!!:)

gezicini dedi ki...

sevgili Ayşe
orayı ben de yeni keşfettim, hani nerdeyse saklamışlar bence. Gloria Jeans veya Starbucks bence farketmez, ikisi de farksız. Yani bir kahveye o kadar para vermeye yazık bence. Yine de dediğin gibi, Tunalı'da gidilebilecek, şehri seyredebilecek iyi bir yer. Bu arada,kahve demişken, Armada'nın içerisindeki Budakaltı cafe olmuş, güzel kahveleri var, tavsiye ederim.
sevgiler
gorki

HMF dedi ki...

:)hosgeliyorsun Ayse..

thelunatic dedi ki...

nevizadede bira içip çerez yemeden dönme ankaraya.

daphnevega dedi ki...

gorki,
çok doğru, gerçekten bir kahveye o kadar para vermek bana da sacma geliyor ama zaten bir kahve bir öğün gibi düşünülebilir:)Armada Budakaltını da yazalım bir yere:)

hmf,
hoşgeliyorummm! çok heyecanlıyım!!

thelunatic,
Cumartesi ya da daha büyük ihtimal pazartesi akşamüzeri oralarda olacağımı tahmin ediyorum:)

Deniz dedi ki...

ayse, döndün mü bilmiyorum fakat gectiğimiz cumartesi günü yani 28 Nisan'da ümitköy pazarında kahverengi elbiseli, haşlanmış mısır satın alan birini gördüm. Daha önce senin çocukluk fotoğraflarını gördüğüm için, (babanla birlikte olanlar ve diğerleri) birden o kızı görünce o fotoğraflar aklıma geldi ve sen olabileceğini düşündüm :) ona birşey de soramadım "hey selam, siz acaba ayşe misiniz" mi deseydim :) hani filmlerde flashback olurya, ben de o anda dırrrt diye geçmişe, senin cocukluk fotograflarına baktıgım ana döndüm, tanımadığım birini, tanımadıgım birine benzettim :))

bething* dedi ki...

Hadi bakalim yine bir istanbul macerasi :) iyi eglenceler tadini cikar..hava super olucak!

MorKoyun dedi ki...

Ben de bir zamanlar paylasilan gokyuzu ayni sarkisi kafamda, dunyanin neresinde olsam farketmez pozitifligindeydim, sonra Guney Amerikali bir arkadasimin kutup yildizindan haberi olmadigini kesfettim:)) Once bu denli cahil oldugu icin ona, sonra dunyanin sekli gercegini 25 yasimdan sonra farkettigim icin kendime kizdim:)) Guneyhaci'ni(crux) da boylelikle ogrendim;)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Şöyle bir Ankara havası aldım yine Ayşe, sağol:) Ben D&R'ın Beymen halini hatta daha önceki hali hatırlıyorum. Ama orada D&R açmaları isabet olmuş. Tunalı Ankara'nın güzide yerlerindendir:) Ahhh... Ahhh...Ayrıca şehirlerimizin en güzel yerlerinin yabancılarda olması tesadüf müdür? Bilmiyorum. Sana Ankara için bir cafe tavsiye edeyim. (Belki biliyorsundur)1992'den beri hizmet veren Cafe'M. Yüksel Caddesi'ndedir. Tatlıları, kumpiri çok güzeldir. Menüsüne değişik kahve çeşitleri de eklemişler. Eşimle ilk buluşmamızda oraya gitmiştik. En son Ankara'ya geldiğimizde de nostalji yaptık orada:) İstanbul için de birkaç tavsiye vereyim sana:)Kahvatı için: Çengelköy-Çınaraltı. Bebek'te Abbas Waffle, Rumelihisarı sahilde Antik Laterna'da balık ekmek:))

daphnevega dedi ki...

dnz,
:)Ne yazık ki ben değilim o! Ben de arada sokakta birilerini görüp acaba diyorum :) Belki de İstanbul'da görürüm birilerini..

bething,
Evet evet çok heyecanlıyımm!

morkoyun,
Hayır hayır ben bu gerçeğe hazır değilim!! :)

sebla,
:) Evet o cafeyi biliyorum ama hiç gitmedim. Annemin eczanesi senelerce o caddedeydi:)O taraflara gittiğimde deneyeyim bari. İstanbul tavsiyelerine çok teşekkürler, bayılıyorum orda yaşayanlardan tavsiye almaya!:) Çengelköy'ü hiç görmedim, çok merak ediyorum, umarım gidebilirim!

Adsız dedi ki...

Hey gidi Ankara özledim ya
Çok sık gelirim teyzem Bilkent evleri çay yolunda oturuyor. :) Hasret giderdik sayende Ankarayla

$afak dedi ki...

Yazık olmuş ben çarşamba saat 14.30da konucam Istanbul'a keşke 1 gün daha kalsaydın...

Seni tilt edecek bir haber, Bebek'e taşınıyorum. Kimseyi dinleme beni dinle: Bebek S.bucks...

daphnevega dedi ki...

eda,
istanbul'dan da burası özlenebiliyor demek :)

şafak,
Benim de aklımdaydı ya zaten denk geliriz diye, ama ya sen bi ankara'ya gelirsin ya da biz istanbul'a seni görmeye geliriz. Adi karpuz seni, taşınamazsın Bebek'e filan, nedir bu böyle ya, çatlatıcan mı bizi? Bi de diyorum ki öss'ye girdiğimiz sene gibi bi gitsek de yatsak şöyle iskelenin üstüne. süper olmaz mı?

$afak dedi ki...

Aysecik gorunen o ki bu sene 2miz bekci olcaz Candarli'da..:) Bolbolkitap getir okuruz...

16'sında İst'da olcam iş görüşmeleri, taşınma vs için. Tahminim 15 haz'da Ank'da olcam. Sonrasına karar vermedim.

1+1 bebek'te. Bebek Kave'ye 250 mt. Sonunda hayallerim gerçek oldu Pınar Altuğ'a komşu olcam!

Tugc dedi ki...

Iyi eglenceler Istanbul'da Aysecim:)
Gokyuzu guzel bisey cok..Hep baksak, hep mutlu olsak..
aydin da yaniyor resmen. 33 derece.. Temmuzu dusunmek bile korkunc..

daphnevega dedi ki...

şafaaaaak,
çok merak ettim evini, askerden insan nasıl ev bulur kendine yahu?? hemen görmek istiyorum! 15 haziran'dan önce gelir görürüz seni biz. vay be şafak 5. şahane!

tugce,
çok sağol.33 derece mi? of of, hakikaten çok korkuyorum ben..

$afak dedi ki...

Ev sınıf arkımın. 5 yıldır ist'dan tasınıp gitmesini bekliom eve konmak için :)Simdi master'a Avustralyaya gidio. Evi de bana kiralio kısa özet.

Adsız dedi ki...

Merhaba, sayfana bakıyorum da fotoğrafları, yazıları nasıl böyle yapıyorsun ?

Çok güzeller :)