18 Kasım 2007

it might have been a while since..

*

Bugün yine bir kuaför seansını kazasız belasız atlattım. Kazasız belasız dediğim de 3 saat. Arkadaşlar önceden nasıl bir basmışlarsa oreali kafama, 3 senedir rengi açılmamasına rağmen, hiçbir koyu renk saçımda barınamıyor. Titrek bir fotoğraf koyuyorum buraya. Acayip koyuya boyattım saçımı, neredeyse siyaha yakın. Kadın psikolojisi çok garip. 15 yaşındayken saçımı kıpkırmızıya boyatmak için çıldırıyordum, 18imde yaptım da bunu. Daha sonra saçımın girmediği renk kalmadı. Son 1 senedir de saçımın orijinal haline dönmeye çalışıyorum ama gerçekten zor, sanırım bu sefer biraz yaklaştım. Senelerde abuk subuk bir sürü renge bürünüp, daha sonra kendi haline dönmeye çalışmak ne saçma bir şey; ama o kadar sık rastlanır bir durum ki.. Neyse efendim bu sefer bu rengin akmayacağını ve benim bir 3-4 ay daha kuaföre gitmek zorunda kalmayacağımı umuyorum..
*
Cumartesi günü kendime söz verdiğim gibi yalnız başıma zaman geçirdim. Şehirde işim vardı. Gittim işimi halletim ondan sonra da 3 saat kadar kendi başıma dolaştım Tunalı'da. Mağazaları gezdim, hiç alışveriş yapmadım.. Sadece iş yerimdeki masama pembeli yeşilli bir matruşka aldım. Kuğulu Park'ta dolaştım. Kalabalığın tadını çıkardım. Hava çok güzeldi, güneşliydi. Bu şehir aslında güzel. Skinny pantolonlarımın altına sadece topuklu ayakkabı ve spor ayakabı giyebiliyorum, kışlık ayakkabı olarak o kısa botlardan hiç hoşlanmıyorum ve sakın sakın sakın pantolonu çizmenin içine sokmaktan bahsetmeyin, daha felaketi yok sanırım.. Bu konuda biraz gözlem yaptım :) Skinny pantolonla neler giymiş insanlar diye ve yine de istediğim gibi bir çözüm bulamadım. Sanırım yuvarlak burunlu kısa botlardan başka çare yok.. Bir de ben pembe lastik çizme istiyorum. Wellies. Herkes karşı. Nevra yine klasik "Bununla benim yanıma gezemezsin" tehditini kullanıyor. Bu kız neden böyle garip filan diyor, hem de anneme. Mini kot etekle çok süper olmaz mı ama?
*
*
Tunalı'da dolaşırken, elele gezen 13-14 yaşındaki çiftlere baktım, o yaştaki halimi düşündüm. Onların o andaki hislerinin ne kadar değerli olduğunu düşündüm. Yanlarındaki sivilceli sevgilileri umarım ki kalplerini çok fena kırmaz diye düşündüm o dupduru kızlar için. Aynısının tersi de geçerli aslında.. Yeni nesil çok güzel değil mi? İtalya'dan sınıf arkadaşım Kaan'la karşılaştık. Daha birçok kişiyle karşılaştım. Ankara'da, hem de cumartesi günü biraz zor karşılaşmamak birileriyle. İnsanlar kimle buluşacaksın diyorlar, yalnız olarak sokakta olmak garip geliyor nedense.. Önce "Hiiiç öylesine geziyorum, hava çok güzel" deyip, anlamsız bakışlarla karşılaşınca "Nevra gelecek birazdan" diyorum. Komik.
*
*

Akşamüstü Nevra geldi. Random'a gittik, bira içtik birkaç tane. Arkamızda çooook kalabalık bir masa vardı, devamlı fotoğraf çekiyorlardı. Eminim ki bir facebook ilkokul arkadaşları re-union günüydü. Haftaya cumartesi aynısını yaşayacağım için hala zerre heyecan duymamakla beraber aynı zamanda sıkıntılanmaktayım. Uyuzluğuma gıcık oluyorum. Facebook account'ımda 150 kişi oldu. 200 olduğunda account'ı kapatma konusunda kendime verdiğim söz hala geçerliliğini koruyor ama o zaman duruma tekrar bakacağız. 200'e ulaşacağını sanmam zaten.
*
*
Bu hafta beni çok yoğun günler bekliyor. Çarşamba akşama kadar çok çalışacağım. 3 güncük aslında. Bir de bugün şunu farkettim ki, benim yaz tatilim filan yok artık. Çok koydu. Neredeyse 3 aydır çalışıyorum bunu hiç düşünmemiştim. Şimdi haziran, temmuz, ağustos hep Ankara'da mı olacağım ben? Yıllardır çalışan insanlar lüfen bana saldırmayın, bu bir ilk benim için. İşe eylülde başladığıma göre acaba yazın tatilim olur mu? Olursa ne kadar olur, 1 hafta? Bühühühhü. Ne sığar ki 1 hafta tatile? Yeni kopkoyu saçlarım ve ben, bu gerçeğe de alışıp, bu hafta deliler gibi çalışıp, çarşamba akşamı güvenli limanlarda nefes almayı bekliyor olacağız..
*
*
Birçok film seyrettim, hakkında yazmak istediğim bir sürü konu var ama bu aralar bu sevgili günlük konulu şeylerden başka şey yazamıyorum. Bir sonraki post da işyerime öğle yemeği için sushi ısmarlama maceramla ilgili olacak galiba. Bu aralar böyleyim, ne yapalım.

19 yorum:

$afak dedi ki...

Bi feysbuktun gidiyo anlamadım. Geçen işten ark'larla cumhuriyet meyhanesine gittik. İçioruz ediyoruz, yan masa sordu "pardon ilkokul grubu musunuz?"

Yahu manyak mısınız arkadaşım? İnsanlar normal buluşamıo mu artık? Kafamı nereye çevirsem f.book yahu... Hayır yarın adamlar vazgeçtik kapıyoruz arkadaşım dese millet topluca intahar edecek o derece...

Saçını kazıt, doğal rengine dönsün :) Bu kadar da yüzeyselim :>

hedonistt dedi ki...

sanırım herkes tunalı daydı bu haftasonu :) hava inanılmaz güzeldi gerçekten,hatta bugün daha da güzeldi...rainbootların en güzelleri chic te bence!tunalı pasajının alt katına bir uğra istersen...pantolonu çizmenin içine sokma konusunda sana hem katılıyorum,hem katılmıyorum.bu birazda insanın yakıştırmasıyla ilgili bence.devil wears prada da anne hathaway de gayet hoş duruyordu ve tabii ki sienna miller da...ama teker gibi türk kalçalarının altında ve paris hilton da irite ediyor :)) bir şey daha;bence garip olmak,aynı olmaktan 1000 kat daha güzel...

Tugc dedi ki...

Benim saçlarım hem ince telli; hem de açık kumralım ben. Saçlarım şimdilik kolay renk alıyor ama sonrasını bilemeyeceğim. Akmayan boya herkese lazım :) Gerçi ben her ne kadar biraz aktıktan sonra sevsem de.

Pembe wellies lere gelince..ayşe ölümü gör yani, hayır :D
Neden bu kadar tepkiliyim diyemerak ediyorsan...Son 3 senedir, Richmond'da, burdaki kızlarda çeşitli çeşitlilerini gördüm ve bizim okul nedense bir moda kataloğunu andırır. Yok, yakışmıyor. Çok kötü oluyor. Yani en güzel bacaklı kızda da; en kötü bacaklı kızda da kötü. Bak topuklu alalım biz sana, sonra güzel çizmeler de olur :) Kısa kot eteğin altına çok hoş duruyor. Bir de şort modası var, unutmamak gerek. H&M tr'de de açılmış duyduğum kadarıyla, bir göz atsan güzel ve uygun fiyata şeyler bulabilirsin derim :) Olmadı, sitesinden bak, bedenini söyle, ben halletmey çalışayım buradan. :)

Tutku dedi ki...

ya ankara'ya ne kadar özlediğimi anladım bi kere daha.bu postunu okuyunca,saçma sapan bi biçimde gözlerim doldu.hele yolların fotoğrafları beni çok hüzünlendirdi.delirdim mi acaba?:(
bence skinnynin altına yuvarlak burunlu düz taban bi bot alabilirsin ben öle yaptım güzel oldu.

jelatin dedi ki...

Nine West'in de yağmur botları güzel. Yağmur botu; ama usturuplu. Öyle pembeli, puantiyeli değil. Yani yağmur botu benim tarzım olan bir şey değil; fakat madem bir kere aklına girmiş, hiç olmazsa pembe olmasın. Tavsiye! (Ayaklarım donuncaya kadar bot/çizme giymeyi reddediyorum. Sağ olsun Ankara iklimi de beni kırmıyor.)

Beni şu sıralar yeni alışveriş merkezi Panora heyecanlandırıyor. 12 adet sinema salonu varmıııış, altında dev gibi bir akvaryumu varmıııış. MAC varmış sonracığıma...

Adsız dedi ki...

Bir erkek gözüyle,
bu botların giyilmesinin yağmurlu havalar dışında yasaklanması gerektiğini düşünüyorum.
Yarın bi gün moda diye patenlerle de dolaşmaya başlayacaksınız diye korkuyorum :)

dodo

Adsız dedi ki...

Çizmeler çok cici:) Esprit'te şeker pembesi hırkalar var onlardan da alabilirsin. Bir deee Camel'in lacert kırmızı potikareli olanları gör bence:)
Eşimin tüm 'Hayırrr valla onlardan alırsan gezmem seninle' demelerine rağmen mavi beyaz benekli yağmur çizmelerimle mutlu bennnn:)
S

Adsız dedi ki...

üzülme ayşe, eylülün ilk haftası güzel olan yerlerde var hemde eylülün sonuna kadar güzel olan yerler.
Bir hafta seçersin kendine gidersin artık.
hioaaa (kötü adam kahkası buuu,
sen fıytık fıytık gez bütün yaz alaçatı senin meyhaneler benim ohhh ..iyi dimi)

Sevgilerimle Şimal

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

fotoda guzel cıkmıssın tıtrek mıkrek :)

daphnevega dedi ki...

şafak,
oha gerçekten mi?? ama ben de o gecenin fotoğraflarını facebook'tan gördüm :)) Bi de biz kurtuluşlarla toplanıp içcez haftasonu, sen de gelsene:)

hedonistt,
ben bayılıyorum o mağazayaa! ama henüz tek bir çift komik ayakkabım bile yok oradan :)Ben de şık biçimde giyilmesi gerektiğini savunuyorum çünkü çok kolay madenciye benzeyebilir insan bunlarla!:)

tuğçe,
bence senin saçının rngi çok güzel. Bi de sana yaşlı teyze nasihati: bak yavrum nasıl olsa ilerde kendi rengine dönmek istiyceksin, o yüzden çok fazla oreal işlerine bulaşma! :)Wellies konusunda da ama tuğçeee bak sizin orda herkesde varmış, ben daha burada kimsede görmedim. Bu arada gerçekten H&M mi açılmış? Ben duymadım. Süper olur valla.

dudku,
Ankara'yı özleyen birilerine pek sık rastlamıyoruz aman ne güzel!!:) Ben de kısa bir bot alacağım sanırsam ama bana topuklu gerekk!

jelatin,
Usturuplu istemiyorum, ben pembe puantiyeli istiyorum! Panora benim iş yerime çok yakın jela, ben de öğle yemeklerine oraya giderim belki diye seviniyorum, açılınca gelirsin sana akvaryum manzaralı çay ısmarlarım.

dodo,
Şekerim sen merak etme ben bunları güneşli havalarda giymem, sadece yağmurlu ve yağmur olasılığı olan günlerde giyerim. Moda diye her şeyi yapıyoruz sanki. Cık cık cık çok ayıp. Gelin de şehir hayatına adapte olun beyefendi artık.

sibel,
mavi beyaz da çok şirin. Demek ki herkes ikna edilebiliyor. Ne güzel!

aqua,
Pazularım ve ben.

Adsız dedi ki...

eşim de facebook tan lise arkadaşlarını bulmuş, 10. mezuniyet yıllarını kutladık. Herkes birbirini 10 sene sonra gördü ben kimseyi tanımamama rağmen çok eğlendim... Ama bütün gece fotograf makinasına poz vermekten gına geldi... Şebnem

Horatio dedi ki...

pardon cehaletimi mazur görünüz, skinny pantolon nedir acaba? :)

Güçlü dedi ki...

Bu facebook olayına inatla kayıt olmuyorum ben de... Böyle fazla popüler şeylere karşı bi alerjim var nedense.. :)

Şafak'ın dediği gibi millet facebooksuz yaşayamaz oldu sanki. :)

Ayşecim sana bu titrek fotoğrafı hiç yakıştıramadım valla yani bu kadar tecrübeli bi fotoğrafçı... :)
Şaka tabii ki.

Skinny pantalon da sanırım sadece skinny yani zayıf olanların giyebileceği bişeydir. :)

Profesyonel hayata hoş geldin Ayşe. 1 hafta tatil gene iyi... normalde ilk sene hiç tatil vermezler.

Sevgiler..

daphnevega dedi ki...

şebnem,
Aaa sen pek de büyük değilsin demek ki şebnem, bak ben liseden mezun olalı 8 sene olacak nerdeyse :)) Nedense daha büyük olduğunu düşünmüştüm ben..

horatio,
aslında biliyorsunuz da bildiğinizi bilmiyorsunuz horatio bey :) skinny jeans dedikleri şey şu an etrafındaki kızlarda hep gördüğün dar paçalı, tayt gibi duran pantolonlar :))

güçlü,
skinny jeans açıklamana çok güldüm. Öyle bir şey olsaydı ben de giyemezdim zaten :)) Umuyorum ki bana 1 hafta tatil verecekler güçlü, bu da benim kafamdan uydurduğum bişey, belki de hiç vermezler. Puff.

Unknown dedi ki...

Random'a bayılıyorum ben, sıkısıklıgını, yer olmayıp ayakta kalmayı en cok da müzigini =)ama sık gidemiyorum!

Pembe ya da puantiyeli nasıl olursa olsun, canın ne istiyorsa giy bence!

si-men dedi ki...

yazıya yorum yazmak adına fazla mı geç kaldım ben neyse ki malzeme çıktı?

yazın çok cici olmuş gerçekten, neden bilmem insanlar yalnız başına vakit geçirdiklerini pek söylemiyorlar? sanırım yalnız oldukları anlaşılmasın diye ama ne gerek var ki insanın kendini dinlemesi gerek. Bir dahaki sefere tunalıya çıksan yine, bu sefer benle karşılaşsan, naber kimle buluşacaksın desem ve sen "hiiiç kendi kendime biraz vakit geçiriyorum" desen, ben de bunu yaptığın için sana hayran olup gurur duysam senle. güzel olmaz mı?

botlara geldince, hedonistt benim canım arkadaşımdır ki fikrini şiddetle destekliyorum chic'e bakmalısın fazla cıvıl cıvıl. Ben aldım bir tane ama siyah puantiyeli.

Jelatin'in dediklerini gördüm ve denedim, aslında çin malına döndüğü için başka bir şey almanı önerebilirim. onlar sadece pembe hem puantiyeleri yok. resimdekileri bulsan keşke öyle güzellermiş ki, istedim.

gelgelelim jelatin hanım size bir çift lafım olacak: benden öğrendiklerinizi çok rica ederim blog camiasında satmayınız ayıp oluyor ama :)

daphnevega dedi ki...

şimal,
yorum sonradan geldi anlamadım?? evet haklısın söyldiklerinde. bühühühü alaçatı.

aslı,
bence de random çok güzel! :) bulsam alıcam şu ğembeli olandan hemen anında!!

sinem,
haha! teşekkür ederim, bana moral verdin. hakikaten neden böyle? yalnız olabiliriz, yalnız olmak isteyebiliriz ama buna hakkımız yokmuş gibi. resimdekilere benzer bulursam sana da haber vereceğim!

zeya dedi ki...

Ay ben ald�m o �izmelerden siyah beyaz ama annem k�kken giydirmezdi romatizma olaca�m diye i�imde kalm�t� valla. Giydi�imde ac�kl� ac�kl� bak�yor hala bi�i demiyor san�r�m hevesimi alay�m da 60 �mda giymeyeyim diye :)
�zin kesin verirler zaten yasal s�re 6 ay 1 y�l i� verenlerin kullanmas�. Olmazsa eyl�l de g�ney g�zeldir tam doldurur 1 y�l� Eyl�l de �kars�n izne. birde cuma dan ba�layan ka�amaklar vard�r. 30 a�ustos u kullanmalar upuzun gelir tatil :):)

Adsız dedi ki...

merhaba:) ben yağmur botlarını nerden alabileceğimi araken buldum blog unu çok şeker olmuş:) ya bu botların renkli olanlarını çiçekli böcekli olanlarını nerden bulabilirim demiştiniz_?? yardımcı olursanız çoook sevinicem:) nine west e home store a boynere baktım oralardaki renkileri ve modelleri beenmedim ama:( nette pembiş çiçekli böcüklüler gördmm onlardan istiormm:)) şimdiden çok teşekkürler:)