12 Aralık 2007

2046*

Ne iki gündü beee diyerek başlamak istiyorum. Ota boka sunum yaptıran canım MBA okuluma sevgilerimi sunarım, sayelerinde antrenmanlı olmuşum; farkında değilmişim.

Bir de bu sunum için hazırlanırken şunu farkettim, devamlı "Ah okul günleri ne güzeldi!" "Bana kalsa hep okurum" "Öğrencilikten güzeli mi var be" gibi cümleler kuran ve daimi bir üniversite nostaljisi yaşayan ben, aslında çalışma hayatını, okul hayatına basbayağı tercih ediyormuşum. İşten çıkıyorsun ve hooop o günlük mesele sona eriyor. Ne bir ödev, ne bir sınav. Çık işten, git buluş arkadaşlarınla, akşamını istediğin gibi geçir. Haftasonu da rahatsın. Evet hergün erken kalkma mevzusu var ama yine de kafan rahat işte. Yani benim öyle. Evde de iş düşünenler vardır elbet. No no no, benim için bu pek mümkün görünmüyor.
*
Yani uzun lafın kısası 3 dandirik gün, günde yarımşar saatten bir sunuma çalıştım da imanım gevredi. Bitti gitti kurtuldum. Çalışmak zor şeymiş. Study olan :) I prefer working. From now on. Unutmuşum ders çalışma işini. Daha anca 1 sene geçti üstünden ama öğrencilik 7 yaşımdan 24 yaşıma kadar olan 17 (çüş be çüş) sene süresince ruhuma yeterince işleyememiş. Mavi hapı rica edeyim oradan mümkünse. Alıyorum, aaaldım.

Bayram tatiline kaldı bir hafta. Bütün sene bekle de gelsin 4 günlük tatiller. Bir laf vardır ya hani, ne güzel: "Aptallar için tatil, mutluluğu sınırlı günlere sığdırma çabasıdır." Ne çok şey bekliyoruz tatillerden. Ben bekliyorum yani. Antalya gibi görünüyor bayram programı an itibariyle. Zaten kalmış bir hafta. Hala gibi görünüyor diyorum. Bu da bize ders olsun. Bundan sonra tatiller için tüm biletler 3 ay öncesinden alınacak. Son an paniği yaşanmayacak. Zaten 3-5 gün tatil var anasını satayım. Onda da bilet bulduk mu bulamadık mı paniği yaşamamak lazım.


Maksi hanım da sabahları böyle pencereden sızan gün ışığına doğru, boylu boyunca uzanıp keyif yapar. Ayşe de görür onu, "Maksi hanımın gündüz düşleri" der, Maksi bakar şapşal şapşal..


Bir de çok harika bir kitap okuyorum. Zemberekkuşu'nun Güncesi. Haruki Murakami. Bir süre daha benimle olacak gibi. 750 sayfa yazmış, tebrik ediyorum. Ben bugünlük bu kadar yazıyorum. Saçlarımı kim kurutacak yoksa?
*
*
*
*nın soundtrackini dinlemelisin bence

11 yorum:

$afak dedi ki...

Ctesi 1 haftalıgına ankaraya geliyorum ama görünen o ki tüm ankara bi yerlere kaçıyo! Maxi'yi de ısırmak lazım.

sessiz balik dedi ki...

işten çıkınca hemen kendini işte yaşadıklarından soyutlayabilmen çok güzel ,hayran oldum buna.
ben on yıldır çalışıyorum hala daha işle ilgili bisürü şey benimle gezer yanımda ;öğrenemedim bırakıp çıkmayı . oysa ne güzel bir anektod var su bardağını taşımakla ilgili şimdi yazamıycağım kadar uzun ama zaten okunmuştur kanımca:)

Güçlü dedi ki...

Okul konusunda haklısın Ayşe.
Ben de ODTÜ'yü bitirdim ve zaman zaman aaah-ah "those were the days my friend" diye iç geçirmiyor değilim. Ama dersler, midtermler, finaller falan aklıma geldikçe aman iyi böyle ya diyorum. Yani ders olmayan ODTÜ günlerime dönmek süper olurdu valla :) Ama bildiğim kadarıyla böyle bi üniversite icat edilmedi henüz :) Tatilde Antalya iyi gider, yağmur yağsa bile inadına kumsalda yalınayak dolaşmak lazım. Bu arada Başlıktaki 2046 nedir? Bir çeşit gizli mesaj falan mı? :) yoksa ben mi bişey kaçırdım?

ayçobanı dedi ki...

Murakami'nin kitaplari cok hosuma gider. Hic türkce okumadim ama okumak istiyorum. Bitirince minik bir yorum verirsen bizlere sevinirim. Ilk Kafka on the Shore ile baslamistim. Simdi de Blind Willow, Sleeping Woman elimde.

Ayse bak oldu yas 31 ben hala doktora ögrencisi!! Ne menem birseymis bu ögrencilik. Bitmiyor ;)

Bu arada su bahsettigim Philips uyandirma lambasinin adi wakeup light'mis, kurbaga kus sesi falan da cikariyormus istediginde, o özelligini yeni ögrendim. Saniyorum istiyorum ben bu wake up light'i!! http://www.wakeuplight.philips.de/ bu da bir cirpida buldugum web sayfasi, almanca olani geldi benim google herseyi önce almanca listeledigi icin, sen istedigin lisanda incelersin artik :)

Bng.U dedi ki...

maksinin bu halini görünce bizim Dani geldi gözümün önüne.. Çünkü salonda aynı bu şekilde güneş giriyor ve dani de aynı şekilde uzanır böyle.. Çok özledim onu.. annemlre gititkçe hasret gideriyorum ama 10 senelik alışkanlıkvar.. Kedi asla köpek yerini tutmuyor ama o da başka bişimiş:))

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

evet ya bı yastan sonra cok zor ders calısmak

daphnevega dedi ki...

şafak,
biz ta çarşamba akşam gidicez. haftasonu görüşürüz zaten merak etmeee. yuppiii!

sessiz balık,
evet sanırım biliyorum o hikayeyi :)aslında galiba yapı meselesi bu, sonradan değiştirmek pek mümkün değil. ben okulda da böyleydim hep. zaten saatlerimiz iş yerinde geçiyor(buna çok sinirliyim!) bir de çıktıktan sonra 10 saniye bile düşünmek istemiyorum.

güçlü,
eveeeet! sınavsız bir odtü. bence de harika olurdu her şey.. derse de girmeye razıyım, yeter ki sınav olmasın!:) 2046 çok güzel bir film, soundtrackini öneririm. yazının sonundaki miniminnacık notta bu yazıyordu :))

ayca,
kitap hakkında mutlaka yazacağım. şu an çok güzel gidiyor.. bu lamba da hakikaten iyi bir fikre benziyor! güneş'le uyanmak alarmla uyanmak daha iyi en azından, ama alarmını kurmazsak bu suni güneşin, ya uyanamazsak?

ccc,
hayvanların doğayla ilişkisi çok ilginç maksi böyle her sabah güneşle mest oluyor, demek ki yalnız değilmiş! :) ben bir kedi sever değilim, hiç olmadım, sadece küçük hallerini seviyorum, böyle de şekilciyim :)

aqua,
evet benim hiç motivasyonum kalmamış..

Mr.TGM dedi ki...

Jim Jarmusch ve Tom Waits'den sonra sırada Murakami. Kesinlikle doğru yoldasın. Favori yazarlarımdandır.

Bng.U dedi ki...

:) hehe.. ben de diyorum ya kedilerden nefret ederdim şimdi eve gidince Pitsyi mıncıkladıgıma inanamıyorum.. kediyi bırak sevmeyi yanına yaklaşmazdım.. bi yavru kedi için eh işte derdim.. Büyük konuşmuşum:)
Ayrıca maksiyi totosundan ısıııır..bloguna uğrayıp bu fotoyu gördükçe Daninin hali gelio aklıma..

zeya dedi ki...

Bence de çalışma hayatı öğrencilikten çok daha iyidir.
işten çıkınca çıkarsın iş biter (mi acaba) hep böyle olmuyor bazen geceleri rüyama giriyor benim...

daphnevega dedi ki...

mr.tgm,
ben de demiştim mr.tgm'den ses gelmediğine göre durum pek de iyi değil :))ben de düşünmüştüm mr.tgm bir tom waits yazısı yazsa da yeni başlayanlar için bir guide olsa..

ccc,
maksi çok yaşlı, o yüzden ısırırsam şoka girip ölebilir :))pitsy'nin de adı çok şekermiş:))

zeya,
:) insan bazen stresini taşıyor tabi ama yine de okul daha fazla kafa meşgül ediyordu bence..