2 Ocak 2008

Hok's

2008'in ilk yazısı bu sene bol bol gideceğimizi düşündüğüm bir yer hakkında olacak.. Sihirli lezzetler diyorlar, bakalım görelim :)
*
Yeni açılan bir yer var kiiii, aslında çok uzun süredir burayı bekliyoruz. Adı Hok's. İran Caddesi'nde, Yosun ve Niki'nin üstündeki 2 kat. Sahiplerini yakınen tanıdığım için buranın her aşamasında ne kadar özen olduğunu çok iyi biliyorum. Cafe des Cafes'i bilmeyen yoktur. İşte oranın sahipleri bu sefer restoran işine girdiler. Çok da iyi yapmışlar. İçeri adım atınca heyecanlandıran bir yer Hok's. Alt kat biraz daha cafe havasında. İran caddesine yukarıdan bakan cam boyu upuzun masalarda kahve içmek için uğranabilir ama bence yemekler mutlaka denenmeli. Üst kat biraz daha ağır bir hava veriyor. Daha akşam yemeği ortamı. Uzun zamandır yediğim en lezzetli şeyler buradaydı. Hok's yakın zamanda patlayacak gibi görünüyor. Çünkü Ankara'da böyle bir yer daha yok.
*
Koskocaman bir pizza fırınları var ve ekmeklerini kendileri yapıyorlar. Bu benim bayıldığım bişey. Ekmekler o kadar lezzetli ki bir yerden sonra kendimizi durdurmak zorunda kaldık. Yoksa poğaça yer gibi yiyip, asıl yemeklere geçemeyecektik. Biz henüz menüdeki binbir çeşit değişik şeyi anlamaya çalışırken masaya ilginç bir şey geldi. Yeşil bişey :) Sonradan öğrendiğimize göre ıspanak ezmesi ve hardal karışımıymış. Minik bir fondü gibi düşünülebilir. Sıcak sıcak yeşil ezmeyi ekmeklerinizi batırarak yiyiorsunuz. Bayıla bayıla yediğim bu şeyin ne olduğunu öğrenince oldukça şaşırdım çünkü ben 10 seneden fazla süredir ıspanak yemiyorum. Bir de küçük kadayıf topları vardı tabakta. İçeri mozzarella ve biberle dolu. Anlattıklarımın hepsi yepyeni şeyler. Heryerde rastlamak mümkün değil..
*

Kendi pizza fırınları olduğunu söylemiştim. Pizzayı denemeden çıkmak olmaz elbette! Tavsiye üzerine vejetaryen pizza yedik, çok memnun kaldık. Hamurunda çeşitli tahıllar var ve üzerinde de fasulyeden brokoliye kadar bir sürü sebze. İncecik ve çıtır çıtır hamurlu. Gerçek italiana. Mmm olsa da yesem şimdi! :)
*

Aslında bu kadar şeyin üzerine çoktan doymuştuk ama o kadar zamandır beklediğim bir yer, bir şeye daha yer açmamak olmaz. Menüde tammm da Ayşe yemeği olarak adlandırılabilecek bir yemek buldum. Pasta-shells gibi bir adı vardı. Kocaman midye kabuğu şeklinde makarnalar. Karides, somon, kabak ve maydonoz. İ-na-nıl-mazdı! Zaten çılgınca makarna seven biriyim ama bu makarna gerçekten de kalbimin en nadide köşesinde yerini aldı. Bir dahaki gidişimde tekrar bunu ısmarlamayıp başka bir şey söylemeyi becerebilecek miyim bakalım..


Balsamik soslu bifteğin azıcık tadına baktım,çok değişikti. Yani aslında şöyle diyebiliriz ki burada her şey var :)


Hok's 'un şefi ödüllü. Hatta ödülünü de bir tatlıyla kazanmış. Bu tatlı menüde var. İncirli Hurma tatlısı. Ne? diyor olabilirsiniz. Ben de dedim. Ah neden fotoğrafı yok bilmiyorum. Adam ödül almış diyorum, öyle böyle değil..

Efendim biz yılbaşı gecesi cümbür cemaat bizim eve gelmeden önce de akşam yemeğinde yine Hok's a gittik. Yılbaşı menüsü vardı. Shot bardaklarında çorbalar, mini mini pideler yedik :) En ilginci zencefilli, kişnişli havuçtu. Evet bildiğiniz havuç. Ben pişmiş havuç sevmem ama bu ayrı bir olaymış. Galiba neyi neyle karıştıracağını biliyorsan olay bitiyor. Havuç yemeğine bayıldım ve bence yılbaşı menüsü için harika bir seçenekti. Sonra da patlıcanlı risotto. İdeal porsiyonda. Eğer et yemekleriyle aranız iyiyse burada çok seveceğiniz bir şey var. Şu ana kadar restoranın genel favorisi bu imiş. Kuzu incik. Koskocaman bir kemikle geliyor. Menüdeki seçenekler birbirinden ilginç. İnsan hepsini merak ediyor. Ben bu işe bir dedektif edasıyla eğilip, her yeni seferde başka şeyler deneyeceğim. Bu konuyu çok ciddiye alıyorum ve galiba benim kadar ciddiye alan bir yer buldum sonunda :)
*
Giderseniz işletmecisi Ufuk Bey'e, Ayşe'nin blogundan gördük geldik diyin, benim de havam olsun :)))
*
Hok'S İran Caddesi No:27/2 GOP Tel:428 8282

13 yorum:

Quentins dedi ki...

Ankara'ya eşimin ailesini ziyarete ilk gittiğimizde nerelerde yemek yiyeceğimi artık sayende çok iyi biliyorum :)

Adsız dedi ki...

hok's a bende gittim...çok başarılı...burdan siteyi okuyanlara duyrulur...

selcuk

Fifi Croissant dedi ki...

Ayşe öldürdün beni sabah sabah. Kendi salyamda boğulmak üzereyim.
Ankara'ya gidince o pasta'dan yemek zorundayım....

gezicini dedi ki...

hımm, denenmeli bir yer, öneri için teşekkürler.. nice mutlu yıllara!
sevgiler
gorki

Adsız dedi ki...

Pasta shells harika görünüyor!!Ankara'ya ilk gidişimde Hok's a uğrayacağım..Bu arada İstanbul'da neden böyle güzel restoranlar yok??Bence Ankara'nın yeme-içme kültürüne bir türlü yetişemiyor.Mekanlar çok güzel dekore ediliyor fakat menü hep zayıf kalıyor..Aysecim İstanbul'da tavsiye deceğin böyle güzel mekanları da senden dinlemek isteriz anladığım kadarıyla bir ayağın hep İstanbul'da:)

sevgiler,

Aslı

Herbert dedi ki...

ne güzelmiş, bir şube de istanbula açsalar da mahrum kalmasak, gidenler bunu da iletsin ufuk beye :)

İstanbul Ankara'nın yeme-içme kültürüne bir türlü yetişemiyor diyen aslı'ya da pes diyebiliyorum ancak.

k.i.s.d. dedi ki...

Ya Ayşe, sen öyle bir yazıyorsun ki insanın ağzı sulanmakla kalmıyor, öğle arasında benzer bir şeyler yeme derdine düşüyor. Aşkolsun.

Gerçekten çok merak ettim, Ankara'ya yolum düşerse -ki olasılık dışı şimdilik- denemem lazım.

İstanbul'daki yeme içme mekanlarını keşfedememiş arkadaşları da aramaya taramaya davet ediyorum. İstanbul'da da çoooook güzel yerler var. Hatta haftanın her günü bir yerde yeseniz aylarca aynı restorana denk gelmeme olasılığı mevcut.

O pasta shells in makarnasından kullanıyordum Kaliforniya'da. İçine değişik peynirli karışımlar doldurup bolonez usulü pişirip mozerella ile fırınlıyordum. Acaip bir şey o ya, bak canım çekti. Sevgiler.

daphnevega dedi ki...

quentins,
ah ne mutlu bana, ankara rehberi oldum :))

selcuk,
oha be ne zaman gittin, niye söylemiyosun düdük? :))

magissa,
:))hayır hayır komisyon almıyorum!

asli,
istanbul'da neler neler var!!!! biraz keşif gezisine çıksan bence harika şeylere rastlayabilirsin. biz burada böyle güzel yerler bulunca mutluluktan uçuyoruz, istanbul'da nereye gitsek diye karar veremiyoruz! :)istanbul labellı yazılara bir göz atabilirsin ;)

herbert,
ben diyorum ki istanbul'da olsun, antalya'da olsun filan; bi de gönüllü bulsunlar mevsimsel olarak başında duracak. süper fikir di mi? inanmazsın ben tanıyorum da öyle birini.

kisd,
aslında kimseyi bilgisayar başında gıcık etme niyetim yok. aynı şekilde ertesi gün ben de kendi yazıma bakarken aynı şeyi hissettim. senin tarif de ağız sulandırıcıymış yalnız. ah nerde o günler ben eskiden yemek filan yapıyodum. off of.

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Gazetede yazan gurme yazarlar gibi sana ücretsiz hizmet vermeleri gerekir bu işletmelerin Ayşe hem de yanında 5 arkadaş getirme kontenjanıyla!!

Ben bi yer açarsam sana 10 arkadaşınla bedava yemek ziyafeti.Söz.O 5 kişide benden bonus!

Sen yeter ki işletmem hakkkında böyle nefis,işhah açıcı,harika bi yazı yaz.

hedonistt dedi ki...

yemekler harika görünüyor,mutlaka gitmeliyim :)) sanırım blogunun en zevkli yanı cidden yeni mekanlar öğretiyo olman çünkü mesela ben paylaşmayı sevmem o kadar,özelse sadece ben ve 3-5 kişi daha bilmeli diye düşünürüm,tabii normal olanı senin yaptığın ve blog ortamında özel insanların olduğunu düşünüyorum...the wall un vogue un kardeşi olduğunu da yine senden öğrenmiştim sanırım...en son cafe des cafes ye gittiğim de arkadaşım biraz gecikti ben de mönünün üzerini okumaya başladım,üzerinde cafe nin nasıl ortaya çıktığıyla ilgili şeyler yazıyordu,oranın dekoruna bayılırım ben!senin yazını okuduktan sonra hok's a gitmemek büyük ayıp olur :))

Horatio dedi ki...

ufuk bey komisyon ödesin ayşe hanıma.

Selin dedi ki...

Ayşe'cim,
İşten geç çıkmış ve yemek yemeğe üşenmiş biri olarak, bu yazı beni bitirdi..
Yemeğe Ankara'ya geleceğim neredeyse o kadar güzel görünüyor..

Ayrıca işletmecisi Ufuk Bey'e gidince senin blog'undan gördüğümü kesinlikle söyleyeceğim:)))

Adsız dedi ki...

Peki fiyatlar ne alemde?

Usta gurmelerin değerlendirmelerindeki gibi yazarsak fiyat kalite oranı nasıl :)