13 Nisan 2008

non sono pronta.

Haftasonu Başak buradaydı. Hayatının neredeyse tamamını Ankara'da geçirdikten sonra yaklaşık 2 sene önce İstanbul'a taşınan ve şimdi anca senede bir buraya gelen Başak'la birlikte dolu dolu bir haftasonu geçirdik. Bol bol uğraştık Nevrayla beraber Başakla "insan bu kadar mı hayırsız olur, bi gitti mi bu kadar mı gelmez" diye. Yeterince korkutabilmişizdir onu umuyorum. 2 gece de beraber kaldık, bol bol sohbet ettik, içtik, güldük. Hoks'ta süper bir akşam yemeği yedik, dans ettik, Turta'da harika bir brunch yaptık 25 derecelik havada. Hatta dışarıda otururken off ne sıcak diye mızırdandık bile. Daha çok Nevra mızırdandı tabi :) Ankara'nın baharı yok. 3 gün bişey. Kış sonra yaz. Sonra Nevra'yla Başak'ı uçağına yetiştirdikten sonra havaalanından şehre dönüş yolunda kaybolduk. Ben kayboldum daha doğrusu, kızın bir suçu yok. Varmamız gereken yerin tam ters yerine vardık. Bir türlü öğrenemiyorum o yolu. Bu sefer iyice kafam karıştı. Şu arka otobanlardan uzak durmam gerekiyor galiba. Git adam gibi işte. En kısa yol bildiğin yoldur. Yaz Ayşe tahtaya 100 kere.
*
Yine geleneksel sakarlık ve unutkanlık dönemine girmiş bulunuyorum. Umarım bu dönemden önemsiz zayiatla çıkacağım. Üzerime yemek dökme, telefonumu orda burda unutma, şu an olduğu gibi parfüm şişemi bir türlü bulamama, topuklarla bilek burkma maratonunun en hızlı şekilde tamamlanması için bu sefer daha dikkatli olmam gerek. En son Ceyda'nın düğününde bir karış topuklarla kelimelerin kifayetsiz kalacağı şekilde düştüğüm yerdeki iz hala iyileşmedi. Tek bacağımın 2 platformun arasına düşüverdiğini söylesem sanırım canlandırmaya yardımcı olur. Sürtünerek 2 platformun arasına kayış.. Ama toplam düşmeyle kalkma 3 saniye filan. Nasıl oldu hala anlayamıyorum :) Platformların yeterince kalabalık olması beni tüm salona bir skeç sergilemekten kurtardıysa da bacağımdaki morluk bana hala o akrobatik hareketlerimi hatırlatıyor. 4 ay olmuş artık, yuh. Geçsin bir zahmet.
*
Efendim geçenlerde cilt bakımıyla ilgili kör cahilliğimi ve bu konuda sizden yardım isteyeceğimi söylemiştim. Kendi kendime bir sistem oturttum gidiyor. Memnun gibiyim. Geçen haftaya kadar suratımda devamlı bir sarılık, ağırlık, yağlanma varmış gibi hissediyordum. Birkaç kişi de senin yüzün neden böyle filan diyince, biraz yöntem değiştirmeye karar verdim. Dedim ki (aslında her şeye başlamadan önce yapmam gerektiği şekilde!) kullandığım şeyleri bi internetten arayıp iyice okuyayım, bi yanlışlık mı var yaptığım şeyde.. Veeet üm yüzümü tam bir aydır her akşam göz makyajı temizleyicisiyle temizliyormuşum ben! Evet. Bu kadar şapşalım. Tabi sararır suratım. İğrenç vıcık vıcık şey. Demek ki ben bilmiyorum, herkes böyle yapıyorsa bir sebebi vardır diye düşünüyordum salak salak. Offf hala kendime kızıyorum. Yani anlayacağınız ben öneri, yardım böyle şeylerle bile kurtarılamayacak bir durumdayım. Ricam şu: Size son yıldız takım kadrosunu söyliyeyim ve bu konudan anlayan dişi ve yardımsever arkadaşlarım olarak bana evet doğru yapıyorsun ya da yok böyle olmaz deyin. Yeni bir seri önermeyin ama lütfen, bir süre bunlarla oylanmam gerek, zaten 1 ayda düşe kalka anca adapte oldum, kafamı karıştırmayın nolur :)) Sabah: Clinique liquid facial soap ile yüz yıkama, sonra Biotherm Aquasource nemlendirici. Akşam: Sonradan göz makyajı temizlemeye yaradığını öğrendiğim! şeyle (Clinique-take the day off gibi bir adı var) göz makyajı temizleme, sonra yine sabahki Clinique facial soap ile yüz yıkama ve yandaki resimdeki Clinique Dramatically different (ne komik isim di mi?) nemlendirici. Bazen sabahları gözlerim şişken Clinique all about eyes krem sürüyorum bi de.
*
Tüm olayım bu. Duty Free'den Clinique seyahat seti almıştım, o yüzden her şey Clinique :) Dramaticaly Different nemlendiriciyi sabahları süremiyorum çünkü biraz yağlı hissediyorum yüzümü onu sürersem. O yüzden daha su bazlı (hahahaha ben de bişeyler öğrenmişim ama böyle bunun "daha"sı var mı pek emin değilim) olan Biotherm'in Aquasource nemlendiricisini kullanıyorum. Aynı marka, farklı marka gibi bişey var mı? Bir de resimde görünen tonikten de var bende o seyahat seti sebebiyle ama onu ne zaman ne yapsam, yoksa hiç işin içine katmasam mı diye düşünüyorum. Yani durum böyle. Benim için hala umut var mıdır? Yoksa (12 yaşından 25 yaşına kadar can dostum olan ama son aylarda beni gerim geril davul gibi bir suratla gezdiren) Sebamed'e dön, daha ilerisi senin neyine mi diyorsunuz? :) Bakın Clinique ne demiş: Everybody deserves great skin. Ben de ben de lütfen.
*
Bu hafta özellikle perşembe ve cuma benim için çok çok çok zor geçecek. Ne olur iyi olsun ve bir an önce kendimi cuma akşamında buluvereyim..

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam Ayşe,
Öncelikle çok keyifli bir bruch yaptığınız masanın güzelliğinden belli oluyor. Afiyet olsun..
Cilt bakımı için bence Clinique doğru bir tercih. Bu markayla başladıysan bir daha değiştirmemeni tercih ederim. Çünkü ne kadar çok değiştirirsen o kadar geç sonuç alırsın. Bir önerim olacak, akşam göz makyajını silip, jelle yüzünü yıkadıktan sonra mutlaka toniği kullanmanı öneririm. Çünkü, jelle ne kadar yıkasanda tonikle cildini sildiğinde pamuğun üzerinde makyaj kalıntılarını görebilirsin. Toniğin gözenekleri sıklaştırmada, derinlemesine temizlemede rolü büyük. ardından da nemlendiricini sürersin.
Sebamed benim de uzun bir süre kullandığım bir üründü fakat nemlendiricisi çok yağlandırdı cildimi. Kuru bir cilde sahipken T bölgesi denilen bölge o ürünün sebebiyle yağlı duruma düştü. Zaten 25 yaştan sonrası içinde Sebamed hafif kalıyor.
Aslına bakarsan en güzeli, moos sabunlarla cildi yıkayıp, gül suyuyla silmek ve faktörlü koruyucu özellikli nemlendirici sürmek. Ama marka olması insanı herzaman malesef ki cezbediyor.
Sevgiyle kal..
Duygu___

admin dedi ki...

selamlar..

ben de clinique urunlerini set olarak kullaniyorum. cildim cok yagli oldugu icin sabah ve aksam sivi sabunuyla temizleme yapiyorum ve temizledikten sonra tonik kesinlikle kullaniyorum, cok ferahlatiyor.

Clinique nemlendiricisinden hic memnun kalmadim. onun yerine Body Shop'un E vitaminli kremlerinden kullaniyorum tonikten sonra. Haftada bir kez de peeling uyguluyorum (lancome exfoliac).

Benim söyleyebileceğim bunlar :)

sevgiler.

Adsız dedi ki...

:D gerçekten çok fena düştün o düğünde...tekrar geçmiş olsun...

selçuk

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

selam Ayşe,

Duygunun da dediği gibi
bence de akşamları yoniği kullanman da fayda var. Tonik kaln kirleri ve makyaj kalıntılarını daha derinlemesine temizliyor sanki ama bence sadece akşamla kalmayıp sabah ta yüzünü tonikle. Sabahları da cildinde oluşan fazla yağı almak için işe yarayabilir. Aynı marka kullanma gereği için de bence en güzel ürün senin deneme yanılma yoluyla bulup cildine iyi geldiğini düşündüğün üründür. doğru markayı ve seti bulduktan sonra da bildiğim kadarıyla set halinde kullanıyor olman önemli. Setlerin birbirini kombinleyen özellikleri varmış...

sevgiler

kip dedi ki...

clinique e geçmeye çalışan ama bir türlü elindekileri bitiremeyen bir insan olarak, eklemek istediğim bir şeyler var.

öncelikle yukardaki posta katılıyorum. clinique'in toniğini de sabah akşam temizleyici sonrası kullanmalısın. zaten 3 adımda bakım clinique'in o setinin olayı =) sabun-tonik-nemlendirici.

ve artık göz altı kremini sadece belli zamanlarda değil, sabah akşam kullanılması gereken bir yaşa geldik. hele, benim gibi göz altı kapatıcısı da kullanıyorsan, göz kremini mutlaka sabahları da sürmelisin. sabah ve akşam iki kere masaj yaparak sürülen bir göz kreminin korkunç kırışıklıkları bir süre daha def edeceğini düşünüyorum. inşallah.

bunun dışında clinique DDML'in sanıyorum NO:2'sini "dry to combination skin lotion"ını almışsın, çünkü o daha ağır bir krem. normalde herkes no:2 yi kullanıyor, ama NO:3 "combination to oily skin" için olanı jel. yani senin istediğin gibi su bazlı ve çok daha hafif.

bir de clinique'in boyner gibi yerlerdeki standlarında zaman zaman cilt bakım uzmanları oluyor. yaptıkları bir test var. hangi cilt tipindesin, buna göre hangi clinique ürününü (1-2-3-4) kullanabilirsin diye. onlara danışabilirsin. ama çok güvenme =)

Adsız dedi ki...

Sevgili Ayse,

Benim de birkaç yorumum olacak. All about eyes göz kremini her sabah ve akşam yüzünü yıkadıktan sonra düzenli olarak sürmelisin. Bir de gündüz kullandıgın nemlendiricini bir dahaki sefere içinde SPF 15 koruma faktörü de olanlardan seçsen daha iyi olur böylece 1 taşla 2 kuş vurmuş olursun:)Ben MD formulations ürünlerini de denemeni öneririm. bunları Eczanelerde bulabilirsin.
Sevgiler, Melek.

Suleyman Ve Ben dedi ki...

Merhaba Ayse,

Wow !

Ankara'dan cok guzel resim. Sizin pazarvalti harika :)

Ankara 25 C; yaz gibi..

Kanada'da bahar simdi ama bizim icin bahar = Gunes + above zero temperatures :)

PS:
"Belgian waffles" resimler harika - benim favorim...

Have a great week,

Kanada'dan cok selam,

Suleyman.

Adsız dedi ki...

Merhaba Ayşe,
Dediğin ürünleri ben de kullandım ve sonuç olarak sadece temizleyicisinden memnun kaldım. Ancak facial soapla yüzünü temizledikten sonra tonik kullanman lazım. Clinique'in toniği bir cilt sorununa yol açmadı ama işe yaradığını da düşünmüyorum. Ancak dediğin nemlendirici cildim karma olmasına rağmen, her noktasında ya sivilce ya alerji ya da siyah nokta yaptı, acil kullanmayı bıraktım. Kısaca dikkatli olmanı tavsiye ederim nemlendirici konusunda. Ben şimdi clinique'in temizleyicilerini, ve lancome'un tonik ve nemlendiricilerini kullanıyorum. Bir de en önemlisi göz çevresi için ayrı nemlendirici kullanman gerekiyor yoksa gözünün etrafında yağ bezeleri oluşuyor.
Hoşçakal!

emelo dedi ki...

Ayse, su turta nerde ya, ben de gitmek istiyorum... yerini bir yazsana bana.. Bak senden okuyup deneyecegim iki yer var: hoks ve turta, temmuz gelsin diye bekliyorum :)

Cilt bakimina gelince, hmm, clinique iyi paketlenmis, ama aslinda cok da kaliteli bir urun degil bence, ukalalik olsun diye soylemiyorum, ama yillarca kullandim ve de cok memnun kalmayip degistirdim.. Bioterm'i denemistim, o guzel bir marka bence.. Clinique'i tukettikten sonra onun setine gecebilirsin..

Ben Neostrata diye bir urun kullaniyorum, genelde dermatologlar oneriyor - ilac degil, ama kozmetik olmayan ve cok daha pahali olmayan, fakat mukemmel temizleyen bir cilt urunu.. Bir de la roche'nin tonigini onerdi ayni kisi..

Kullandigin kremde mutlaka gugunes korumasi - 15 minimum olmali, clinique dramatically different nemlendiricisini ellerine sur bence, onda pek cilt bakimi acisindan bir is yok.

Goz kremi olarak shiseido kullanmistim, tek topak topak olmayan oydu benim cildimde. simdi de kenzonun goz kremini kullaniyorum, yani fena degil..

ay cok uzun oldu, ama su neostrata'yi bir arastir - gercekten mukemmel! Bana da cok guvendigim biri onerdi.

daphnevega dedi ki...

duygu,
çook teşekkür ederim. Artık tonikle de silmeye başladım, galiba daha iyiye gidiyor :))

iraz,
teşekkür ederim. demek ki clinique nemlendiricilerden şikayetçi olan bir ben değilmişim. ben de belki bir aşama sonra peelinge geçerim :))

selçuk,
Hala hatırlıyo musun yaa:))) Daha ne kadar görüşmemek lazım unutman için haha:)

esra,
tamammm toniği de kullanıyorum artık, pamuk surat olucammm :)))

kip,
hımm evet sanırım no:2 benimkisi ama bir süre daha biotherm ile devam edeceğim. göz kremini sabah sürüyorum şimdilik ama galiba haklısın, ben geçen gün saçımda beyaz tel buldum, galiba kırışık kremi kullanmaya başlamak gerek :)))

melek,
teşekkür ederim, demek ki 2 kişi böyle diyorsa ben bu göz kremini sabah akşam süreyim. ben biraz esmerim o yüzden spfli kremler kullanmaya gayret etmedim ama yine de sağlık için kullanmak gerekiyor galiba.
süleyman,
merhaba! uzun zaman oldu görüşmeyeli! nasılsın? evet biz burada baharın tadını çıkarmaya başladık :) belçika waffle'larına gelirsek, onları çok özlediğimi söylemem gerek! sevgilerimle :))

anonim,
teşekkürler. ben de nemlendiriciyi bırakıp temizleyici ve tonikle devam ediyorum. göz çevresine de clinique. galiba olayı çözdük!

emelo,
bu turta ümitköy taraflarında kalıyor emel, galeria'nın hemen arkasında, bizim eve de çok yakın, sana eşlik edebilirim :)) neostrata'yı duymamıştım, daha iyi bakayım. galiba olayın ana fikri olarak clinique'in nemlendiricisinin bir halta yaramadığını anlıyorum, çook teşekkürler! :))

ipq dedi ki...

simdi cok alakasiz olacak ama ayse, hok'sun fiyatlari nasil? web sayfasinda hic bir bilgi yok. senin blog icinde de search yaptim ama bu konuda birsey dememissin.

Fifi Croissant dedi ki...

Ayşe merhaba
O nemlendirici bana da nedense yağlı geliyor. Standdaki uzmana söylediğimde "psikolojiktir" (!!!) dedi.

Clinique'in Moisture Surge diye jel kıvamında bir nemlendiricisi var, su bazlı ve muhteşem bir nemlendirici. Sıcak bir günde çok susadığında serin bir bardak su içersin ya hani, cildime o etkiyi yapıyor. (Karma ciltliyim, kuru değil) Hem yazın bile kullanabilirsin. Aklında olsun.

Clinique markası hayvanlar üzerinde test edilmeyen nadir markalardan - bunu da herkesin bilgisine şeyedeyim, eksik kalmasın :)

daphnevega dedi ki...

ipq,
merhaba ipek! hoks'un fiyatları aşağı yukarı arjantin caddesi'deki yerlerle aynı. ana yemekler 20-25 ytl civarında.

magissa,
hahaha psikolojik mi, süpermiş!:)Jel kıvamındaki nemlendiriciyi merak ettim, diğer kullandıklarım da Clinique olduğu için aslında nemlendiriciyi de Clinique istiyorum, gidip bir deneyeyim ben senin dediğini. teşekkürler!

ipq dedi ki...

DDML'in (dramaticly different moisturizing lotion) bir de gel versiyony var. Dramaticly Different Moisturizing Gel. daha hafif, onu da kullanabilirsin.

Fiyat bilgisi icin tesekkur ederim :-))

Adsız dedi ki...

bir seyler de ben soyleyeyim.

oncelikle nemlendiricilerdeki SPF sun protection factor'e allerjin olup olmadigini anlaman lazim. bunun icin denemeden hic bir urunu almamani tavsiye ederim.
allerjin oldugunu yuzune surdugunde gozlerinin yasarmasi gibi basit bir kriterle anlayabilirsin.

temizleyici: seba med'le baslayan denemelerimin sonunda estee lauder'in Perfectly Clean-Splash Away Foaming Cleanser'ini buldum (mavi olan karma-normaL ciltler icin en iyisi).

tonik: diyorlar ki muhakkak kullanin. fakat ben bir fark yarattigini gormedim. ozellikle clinique'in tonigi cok yakiyor cildi. gul suyu en iyisi deniyor.

yuz icin nemlendirici: estee lauder Hydra Bright Skin-Tone Perfecting Moisturizer benim yuzumde kurulukla sonuc vermeyen tek nemlendirici oldu.

goz cevresi icin: lancome High Résolution Eye With Fibrelastine harika. goz cevrende kuruluk derdin olmuyor. ben cok memnunum.

bu arada clinique'in cok iyi bir urun yelpazesi oldugunu ogrendim deneyimlerimden. sadece maskaralarini cok kaliteli buldum.

bir de duty free'de olsa bile cidden pahaliya satiyorlar bu kremleri. eger yolun abd'ye duserse, ya da yolu dusen biri olursa herhangi bir aisveri smerkezinden alacak oldugun urunler daha ucuza mal olur. burada goreceli olarak cok daha ucuza bulursun her seyi.

son olarak neostratayi tavsiye eden cok olsa da hassas cildin varsa dikkat etmeni tavsiye ederim. benim yuzumu yakti resmen. neostratayi kullandigim gecenin sabahinda yuzumde agir gunes yanigi varmis gibi agri ve aciyla uyanmistim. iyilesmesi uzun zaman aldi.

uzun bir tavsiye yazisi oldu. anlayacagin gibi daha cok deneme yanilmayla dogru urunleri bulabiliyorsun. fakat pahaliya patliyor bu durum. umarim iyi tecrubelerle dogru malzemeleri kullanir olursun :)))

yok ki