4 Mayıs 2008

Tree Hugger

Cuma günü bir seri işlemler sonunda yeni arabama kavuştum. Haftasonu kendisiyle beraber mini mini Ankara'da 200 km yol yaptık. Birbirimize alıştık. Kırmızı arabam bana umuyorum ki araba yıkama yerlerini daha sık ziyaret etme alışkanlığı kazandıracak. Kırmızı bir cheesecake götürdüm eve Cocinella'dan (son favori) kutlamak için. Yeşil yeşil saplarıyla duran çileklere dayanamıyorum..
*
Daha önce bahsettiğim pek sosyetik New Wall'da akşam yemeği. Kesinlikle mekanın makyajına yakışmayan oldukça başarısız bir et yemeği ama sadeliğine rağmen çok lezzetli roka-domates-peynir salatası. Sarafin Cabarnet Sauvignon. Buonissimo. Tavsiye.
*
Cumartesi sabah babayla Dreams. Güne süper başlangıç. Hem de tesadüf eseri. Sonra kendimizi Tunalı'ya vuruş. 2 kilo vermenin dayanılmaz hafifliğiyle sabah yoğurt çorbası, 1 saat sonra karnıyarık (pilavsız bişeye benzemiyor), yolda yürürken McDonalds çizburgeri, üzerine bonibonlu sundae gibi abuk ve alakasız bir gidişatla bütün gün yemek yemek. Finali Mezzaluna'da ravioli ile yapmak. Sonunda -inanılmaz ama-doymak! :) Kaçınılmaz vicdan azabı..
*
Bu sabah sanki rüyamda görmüş gibi kendimi Outlet'e attım. Birkaç parça bişey ve Anneler Günü'nde (duyururulur, önümüzdeki pazar) burada olamayacağım için anneme önceden hediye aldım. İnsanların çocuklarını gezdirmek için neden alışveriş merkezlerini seçtiklerini yüzbininci kez sorguladım. Çıkmaya yakın o kadar gürütültülü ve kalabalık ve koşuşturan çocuk doluydu ki sabah erkenden gidip işimi hallettiğim için çok mutlu oldum. Yağmurdan dolayı arabam hemen kirlendi. E daha 2 gün oldu geleli, hemen yıkamaya götüremem. Zaten bütün hafta yağmur yağacak. Ama o kadar güzel yağıyor ki.
*
Süpermarket ihtiyaçlarımı tek bir yerden karşılayamıyorum. Aradığım şeylerin biri birinde olsa, diğeri olmuyor. Süpermarkette gezerken bir şeyler yemeyi çok seviyorum. Migros'ta gezerken koskoca bir tam fıstıklı milka çikolata, hemen oradan sonra girdiğim Carrefour'da da bir tane çilekli süt bugünün menüsü. Sonra evde snooker finali.
*
Yarın akşam Hıdırellez. Senelerdir aksatmadan yaptığımız bu aktivite beni çok eğlendirir ve günler öncesinden heyecanlandırır. Hatta bu konuyla ilgili bir anım var, belki önceden de yazmışımdır. 2 sene önce Hıdırellez zamanı Madrid'de exchange öğrenciydim. Ev arkadaşım Shirley'e Hıdırellez'den bahsedince, fikre bayılmıştı. Çıkıp Madrid sokaklarında eşofmanlarla gül ağacı aramıştık saatlerce, hatta karşılaştığımız birkaç arkadaşı da bize katılmıştı. Sonunda tek bir gül ağacı bile bulamamış halde yorgun argın eve dönüp, balkondaki süs bitkilerine bağlamıştık dileklerimizi. Bu sene neler dileyeceğim konusunda dikkatli olacağım, iyi düşüneceğim.. Hayat çok değişken. 2 sene öncemle 1 sene öncem, 1 sene öncemle şimdi birbirinden o kadar farklı ki, güya başrol oyuncusu benim ama en çok şaşıran da benim. Çok istersen her şey oluyor galiba. Emin değilim. Galiba.
Konuyla alakalı olarak: Antsy Pants

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Yeni araban hayirli olsun :)

derya dedi ki...

hidellezi kacirsam karalar baglayabilirdim. benim icin sahane bir hatirlatma oldu:)

Adsız dedi ki...

Ayşecim, öncelikle yeni arabanın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum..
Hıdırellez benim de çok sevdiğim bir gelenektir. Çocukluğumdan beri de her yıl dileklerimi ve kırmızı kurdelaya sardığım uğur parasını, bahçedeki gül ağacına bağlarım. taşlardan dileğimi yapmaya çalışırım ve ertesi sabah erkenden de iner dileğimi ve astığım uğur paramı alırım. o uğur parası bütün bir yıl cüzdanımda durur. hiç para eksik olmamasına inandırıyor beni.
ayrıca ne istersen iste, ne dilersen dile eğer canı gönülden istiyorsan gerçekleşiyor. buna inan..
tüm dileklerinin gerçekleşmesi umuduyla..
Sevgiler, Duygu__

tolunay dedi ki...

öncelikle araba hayırlı olsun diyeyim. Ve 29 Nisan akşamı arabasını teslim alan bendenize herkesin dediği gibi "tekerine taş değmesin" :))))
yaklaşık 1,5 aydır araba ile yatıp araba ile kalkan ben en sonunda kararımı verdim ve arabamı aldım. Ama tabi benle aynı zamanlarda araba alan kişinin de tercih ettiği arabayı merak ettim. Sakıncası yoksa öğrenebilirmiyim?

Adsız dedi ki...

Aysecim, araba olayına cok sevindim, kazasız belasız kullanman,araban ile hep mutlu olacagın yerlere gidip gelmen dilegi ile...Sevgilerimle Defne

uzay dedi ki...

bence mini arabaaann :)
güzel günlerde saglıkla işalaaa

daphnevega dedi ki...

quentins,
teşekkür ederim efendim daha iyileri sizlere olsunn!

fk,
aa oley, ne güzel!

duygu,
herkes farklı şekilde uyguluyor ya o benim çok hoşuma gidiyor. taşlardan dileiğini yapmana bayıldım mesela! söylediğin güzel şeyler için çok teşekkür ederim, umarım hepimizin dilekleri gerçek olur:)

tolunay,
merhaba! sakıncası yok tabi. hyundai i30 arabam :)

defne,
çok teşekkür ederim defnecim. şimdi kimseyi tanımazken böyle demek de tuhaf oluyor ama daha iyileri sizleri olsun, daha iyileri varsa da en çok ne istiyoranız o olsun :))

uzay,
mini değil arabam ama bayılırım minilere :)

tolunay dedi ki...

güzel bir araba seçmişsin :)) iyi günlerde kazasız belasız kullanmanı dilerim...
bende fiat grande punto aldım :))

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

OLUR OLUR BENIM OLUYOR :=)