18 Ağustos 2010

Tatil. Ünite 3: Bodrum

Selimiye'den 3 saatlik bir yolculuk sonunda tatilimizin 3. durağı Bodrum'a vardık. Bodrum'a 3 senedir gitmemiştim. Yeniliklerden biri (aslında daha önceden var mıydı bilmiyorum) Bardakçı Koyu'nda iskelesi olan otellere uğrayıp insan toplayan deniz dolmuşuydu. Tek tek bu otellerin iskelelerine uğrayan minik tekneye binip, 5 dakika içinde Bodrum Marina'ya iniveriyorsunuz. Bu dolmuş tatil boyunca çok işimize yaradı, size de söylemeliydim! Bunun dışında gündüzleri otelin zaten gayet güzel bir sahili olması sayesinde hiçbir "beach"e gitme gereği duymadık. Hatta bütün tatil Türkbükü'nün yakınından bile geçmedik. Kendi sahilimiz, denizimiz bize yetti de arttı bile.

Her yer beyaz, her yer pembe begonvil. Bodrum daha bir şehir olmuş (vay be çok yeni bir yorum oldu bu). Dağ tepe ev dolmuş (bu da.). O dağlarda tepelerde yazlık edinip ne yapıyorlar insanlar? Nereden denize giriyorlar? Bir gece hala kendimi üniversite yıllarında sandığım için sabah kamyon çarpmış gibi uyandım. Körfez'ler Adamik'ler tamam iyi hoş da bu da kafa beyin Ayşe Hanım. Smirnoff North da shot yapılmaması gereken bir içki. Çok içilen gecelerin sabahının iki olmazsa olmazı apranax fort ve yağlı yemek yeme isteği, mümkün olan en harika sofrada birleşti. Gidenlerin anlata anlata bitiremediği Kısmet Lokantası çoğu kişi için ideal sabah kahvaltısı mekanı olmayabilir ama siz bir de bana sorun. Nohutlu bamya, taze fasulye, yaprak sarma, pilav, yoğurt (ah o yoğurt!) ve karışık ot tabağı. Güne daha güzel başlangıç mı olur! Ne akşamdan kalmalık kaldı ne de mide kazınması. Küçük mavi hap da dikkatten kaçmasın elbette. Ben onu oraya koyarak fotoğraf karesinden çıkardığımı sanmıştım. İnatla sofranın önemli bir ferdi olduğunu ilan etmiş, saygı duyuyorum.


Konacık'ta bulunan Kısmet Lokantası şöyle bir bahsedip geçebileceğim bir yer değil. Her tabak ayrı bir şölendi diyebilirim. Oldukça sadece döşenmiş bir mekan. Bildiğimiz esnaf lokantası. Dışarıdan bakınca size içinde barındırdıkları ile ilgili hiçbir tüyo vermiyor. Benim başıma geldiği gibi ya birileri kolunuzdan tutup "Ben senin hakkından gelecek yeri biliyorum" diyecek ya da methini duyup gideceksiniz. Geçerken fark etmeniz pek mümkün değil. Siz aklınızın bir köşesine yazın. "Yok artık tatilde bamya mı yiyeceğim!" demeyin, gidin. Kısmet sadece öğlenleri açık, 3'ten sonra servis bitiyor. Bizim Kısmet'teki ev yemeği kahvaltımız da o saatlerde sona erdi.


Bodrum'un bir diğer lezzet keşfi de Gemibaşı'ydı. Hem marinanın göbeğinde olması sebebiyle sizi uzun yollar kat etmekten kurtarıyor, hem de şahane balığınızı yiyorsunuz. Önceden yer ayırtın, terasta oturun.
*


Bunların dışında Bodrum Bodrum'du. Beyaz, güzel, galiba itiraf etmek gerekiyor ki artık bizden biraz genç. Deniz çok güzel, sokaklar çok güzel (hayret verici şekilde çok kalabalık değildi). Bodrum bu seneki tatilin en fena dağıtılan yeriydi. Sanırım olacağı da buydu :)


Bir de Kangroove'un her yerde karşımıza çıkma konusu var. Bodrum'da gece gittiğimiz yerde tesadüfen onlar çıkıyormuş, ertesi gün Çeşme'ye geçtik yine onlar! Biz de kendimizi çok geziyor sanıyorduk :)

6 yorum:

Ayse dedi ki...

Ayşe'cim Bodrum'da boyle denizi mis gibi otel ben hiç bilmiorum ve cok ogrenmek istiorum. Biz hep Bodrum'a yakın olsun(gece ulasımı icin)deyip biraz kötü sularda denize girioruz da o acıdan merak ettim. Adını verebilirsen cok sevinirim.

Ayse dedi ki...

Ayşe'cim Bodrum'da boyle denizi mis gibi otel ben hiç bilmiorum ve cok ogrenmek istiorum. Biz hep Bodrum'a yakın olsun(gece ulasımı icin)deyip biraz kötü sularda denize girioruz da o acıdan merak ettim. Adını verebilirsen cok sevinirim.

daphnevega dedi ki...

ayşe merhaba,
otel Bardakçı Koyu'ndaki Mavi Otel. Bodrum'a çok yakın, odalar harika, hem de denizi çok güzel. Yalnız otelin yemekleri pek de iyi değildi, onu da söyleyeyim. http://www.mavihotel.com/index.php

Kiraz Limanı dedi ki...

Yazdıklarını Pink Martini eşliğinde okudum.Nasıl güzel gitti bir bilsen :)

Tolga Şener dedi ki...

Tam 3 saat önce eşim ve ben Istanbul'daki evimize döndük, Nereden mi ? Bodrum Bardakçı'dan, Voyage otelden. Buradan bir türlü vazgeçemiyoruz, dediğin gibi denizine hayranız.Bir de Bodruma yakın olması ve çocuk olmaması da cabası. Neredeyse Bodrum'da tamamen aynı şeyleri yapmışız :) Adamik,Körfez,Mavi, Kangroove. tam diyorduk ki hayret Orfoz'dan bahsetmemiş diye, sonra Bozburun yazını okuduk :)Orfoz-Bodrum'u bizim arkadaşlarımız işletiyor, isimleri Çağlar ve Çağrı, mutlaka birgün orda da yemek yemelisin, gidersende bizden selam söylersin. Togi & Tami... şaka gibi, aynı zamanlarda orda olmak çok şaşırtıcı..Hangi günler oradaydın ? Fakat bizden tavsiye bir daha gittiğinde mutlaka bol satsumalı Sandoz shot içmelisin, çok eğlencelli bir içki tavsiye ederiz. Yazdıklarını her zamanki gibi büyük bir keyifle okuduk ve yarın çalışmak istemiyoruz.. acaba gerçek hayata nasıl adapte olabiliriz bir tavsiyen varmı :(
Bu arada sanırım bayramda da kalabalık bir ekiple oralarda olacağız belki yollarımız kesişir. :)

Ayse dedi ki...

Teşekkür ederim Ayşe, cok sağol.