23 Aralık 2015

Günlük tutmaya başlamak için fırsat: Hamilelik günlüğü!

Hayatım boyunca hep ajandalarım oldu. Ortaokuldan beri her sene mutlaka organizer'lar, ajandalar tutarım, bunu yapmanın da faydasını say say bitiremem. En büyük günlüğüm burası aslında. Neredeyse 10 yıllık günlük : ) Her şeyi 3 günde unuttuğumuz bir tempoda yaşarken, hayatımızı kayıt altına almak bana çok heyecan veriyor. Yazdıklarımı üzerinden zaman geçtikten sonra geri dönüp okumak kadar hoşuma giden pek az şey var. Haliyle hamile olduğumu öğrenince de hemen çok seveceğim bir günlük aramaya başladım. Uzunca süre bakındım, neredeyse kendim scrapbook yapmaya karar vermiştim ki bu harika günlüğü buldum: 40ish Weeks Pregnancy Journal. İsteyenler amazon'dan bulabilir.


Her hafta için çok tatlı ayrıntılar var. Hafta hafta yaşayacağınız değişiklikler çok eğlenceli şekilde anlatılıyor. Doktora giderken unutmamak için sorularınızı not alacağınız alanlar da var.


Birçok soru cevap ve ultrason resimlerini yapıştırmak için yerler var. Benim gibi ajanda delisi birinin kalbini kazandılar. Ben o hafta olan önemli olayları yazıyorum. Yaşadığım fiziksel ya da ruhsal değişikliklerin yanında, ilerde bir gün oğlum okumak isterse o zamanlar hayatımız nasıldı, onu beklerken neler yaptık görsün istiyorum, ülkede neler olup bitiyor, etrafımızdaki insanların başlarına neler geliyor anlatıyorum.



Veee biliyorum herkes yapıyordur ama tüm hamilelere önereceğim şey her hafta aksatmadan düzenli fotoğraf çekilmeleri. Biri sizi üzerinizde aynı kıyafetlerle, mümkünse aynı yerde ve aynı açıdan fotoğraflasın ya da siz bunu ayna karşısında kendiniz yapın. Daha sonra "Bu ne zamandı?" dememek için de mutlaka elinize kaçıncı haftada olduğunuzu belirten bir yazı alın. Bunu karnımın belli olmaya başladığı 15. haftadan beri yapıyoruz ve bana sanki tamamen aynıymışım gibi gelse de fotoğraflara bakınca aradan sadece 1 hafta bile geçmiş olsa aradaki farka inanamıyorum! Bu da bir şekil görüntülü günlük ve sonuna kadar devam ettirebilirsem bu zamana ait saklamaya değer en önemli şeylerden biri olacak.

24. haftayı bitiriyorum, zaman çok çabuk geçiyor! Artık her Pazartesi burada hamilelikle ilgili bahsetmek istediğim bir konuyu yazmaya çalışacağım. Şu an bilgi ve değişiklik bombardımanı altında yaşıyor gibiyim, bunlar havaya uçmasın ve her şeyi hatırlayayım istiyorum.

2 yorum:

semerlikedi dedi ki...

Bayıldım ajandaya, hamile değilim ama şimdiden bakınmaya başladım bile :) Bu arada hamileliğiniz hayırlı olsun diyorum :)

Unknown dedi ki...

Bende cok begendim ajandayi sadece amazonda var bide türkçe versiyonu varmi acaba bilginiz varmi :)