17 Nisan 2007

Çırptım çırptım karıştırdım

Bu sabah 25 harflik ismi yeterince zor değilmiş gibi ismi oluşturan kelimlerin de birleşik yazıldığı, çok ortaklı, "Adımızı düzgün söyleyebileni işe alıyoruz" gibi bir ön şart koysalar eleme işlerinin büyük kısmının kendiliğinden hallolacağı bir şirkete görüşmeye gittim. Bu ilk mülakattı. Allah bilir daha kaç adım olacak.

- Biz bilmemne şirketiz. Şunları bunları yapıyoruz. Cvniz zaten önümde ama bir de siz anlatın.
- Ben Ayşe ODTÜ bıdı bıdı. Mühendis bıdı bıdı, MBA bıdı bıdı.
- İlginç. Neden MBA, neden İtalya? (lütfen lütfen biraz yaratıcılık!)
- Bıdı bıdı.
- Biz çok çalışırız, yoğun tempo cart curt.
- Ooo amca sen ne diyosun, ben aslanım kaplanım, çok çalışkanım, bir an önce plaza sendromuna girmeyi dört gözle bekliyorum. ..

Madem ki siz bu kadar süper şahane şirketlersiniz, bilmem kaç milyar dolar cironuz var, neden tek bir adımda anlayamıyorsunuz kimin iş için doğru olduğunu? Tutun en kral HRcıyı, söylesin size. Bu 85 adımlı mülakat işi modasını kim çıkardı? Gerçekten verimli mi, yoksa bu sadece psikolojik bir test mi? Eğer öyleyse bize yazık değil mi? Bu adamlar bu kadar adımda alıyorlar insanları, sonradan hiç onları yanıltan "Lan biz nasıl aldık bu dangalağı" dedirten bir durum olmuyor mu? ..

Ne Clark Kent'im, ne süpermenim. Şimdiden bıktım sıkıldım bu iş bulma işinden. Haydi bakalım.

Cumartesi günü Cumhuriyet yürüyüşünden sonra mutlu ve yorgun bir halde en yakın nereye atabiliriz kendimizi diye düşünüp Bahçeli'ye geldik. Şehir dışından gelen çooooook fazla insan olduğu ve havanın da "Evet evet harika bir şey yapıyorsunuz!" diyerek 18 derecelik güneşini bize sunması sayesinde Ankara'nın Bahçelievler semti tarihinin en kalabalık ve turist dolu gününü geçirdi. Ayaküstü birşeyler atıştırdıktan sonra üniversite nostaljisi yaparak bir oyun cafeye gittik. İpucu diye bir oyun varmış. Bana öğrettiler, ben de onları çok sistematik çalışmalar sonucu ilk oyunda yendim :)


İşte sistematik çalışmalarım. Cv'ye ek olarak koysam mı diye düşünüyorum! :) Baran'ın gündüz vakti sıcacık havada ballı süt içtiğini ise kimseye söylemeyeceğim.

Fazla gel-gitleri olan biri değilim. Genelde stabil bir ruh halim vardır. Bu aralar bazen geliyorlar. Keyfim kaçtığında kafamı dağıtmak için aralıklı olarak değiştirdiğim kozlarım var benim. Herkesin vardır gerçi. Bu aralar keyifsizlik aspirini olarak şunları yapıyorum :

Dinliyorum:



İlk olarak
onların blogunda görmüştüm bu şarkıyı. Ki kendilerini şahsen de tanırım, gayet tatlı insanlar. Duyduğumdan beri dinliyorum. Bilenler diyor ki gece hayatında çalınmış bunun remixleri, bizim alakamız yok geç takip ediyoruz tabi. Bu Fince şarkı keyfim yerinde olmasa da beni kahkahalarla güldürüyor. Aaa bu ne biçim şey, bir de tiplerini göreyim diyenlere. yutüp.

Oynuyorum:

Senelerdir çılgınca sevdiğim pac-man'in yerini almaya aday bir oyun buldum. Cake Mania! Küçük pastanenizde müşterilerilerin farklı pasta isteklerini yerine getirip o ayki hedef kâra ulaşmaya çalışıyorsunuz. Tam benlik. Arayıp da bulamadığım şey :) Çok eğleniyorum efendim, oyunu bitirdim bile, baştan baştan oynuyorum.

Bakıyorum:
Positano, Amalfi
2004 yazı
tekrar orada olmak istiyorum.


Bu aralar hayat böyle geçiyor..

Sadece bir an için benle mülakat yapan kişinin burayı okuduğunu düşündüm. Aman aman.

20 yorum:

ömer hasançebi dedi ki...

ben bu iş bulmayla ilgili ne demişim;
http://hasancebi.blogspot.com/2007/03/i-bulma.html
iş bulma maratonunda başarılar sana...

Tugc dedi ki...

House of Amalfi diye bir kitap okumustum ben, Elizabeth Adler'di yazari. Sen Amalfi yazinca, dedim evet boyle bir yermis bu.
Is bulma olaylarina ufaktan staj bahanesiyle basladim. Cok stresli. Hani, kizdirirlarsa, kendimi intihar ederim bak :D (Kendimi kelimesi cok onemli burada )

HMF dedi ki...

Aysee:)dayan..herkes bu sekil ise aliyor sanirim. Ozellikle su plaza sendromlu firmalar. Ama bunlar insani oldurmez surundurur..dayan..

not: sarki sayseinde ofiste kalkip oynadim sabah sabah..bu kadar olabilir yani..(tabi figurlerim tam superdi:P)

bir not daha: Positano fotografi sahane..nasil gidilir?

bething* dedi ki...

aysecim umarim en kisa zamanda SEVDIGIn ve sana en uygun olan ise girersin..plaza sendromu deme bana..bas donmeleri oksijensizlik gibi problem yaratti bende :(
benim de takintili oyunum yahoo graffiti online ciziktirme..mutlaka dene cok zevkli :)
Positano acayip keyifli duruyor..daha cok bilgi isterizz! bize bi positano guide cikarir miydinn :)

Herbert dedi ki...

Aman efendim şımarttınız bizi :) İş meselesinde başarılar eminim olumlu olacaktır. Çalışma hayatı iğrenç bişey ama, bunu da belirtmeden geçemedim.

bembi dedi ki...

Ayşe hiç gülesim yoktu :)) bu ikea karikatürüne bayıldım!! iş görüşmesinde onların olduğu kadar senin de ilk izlenimin önemli bence :) umarım en hayırlısı olur! ama herberte katııyorum, çalışma hayatı iğrenç bişi :)) o yüzden bu fotoğraflara sıksık bakma! bu oyunu merak ettimm!! bi linki bize çok mu gördün :( hemen arayayım :)

daphnevega dedi ki...

topsy kretts,
Yazını okudum. Olayın o boyutu olsa da aslında benim torpil konusuyla ilgili yakındığım bir şey yok. Yani aslında tabii ki var ama bu büyük, çokuluslu firmalara girerken zaten fazla torpil işlemiyor. Devlet kurumları filan öyle ama tabii.. İtirazım prosedürün bu kadar uzun olmasına.

tuğçe,
Stajlar hakikaten önemli(ymiş). Ben yaz tatillerinde bol bol gezmiştim, sen öyle yapma şekerim, iyi referans olur sonradan. House of Amalfi'yi okumadım ama içinde Amalfi geçen şeyler güzeldir sanki :))

hmf,
Şarkının eğlendirdiğine sevindim, amacına ulaşmış :)İş konusunda desteğine teşekkürler. Soğumak istemiyorum daha başlamadan :( Amalfi İtalya'nın güney kısında Napoli'ye bağlı. Napoli'den ulaşım çok kolay. Bir gün içinde Amalfi, Positano, Sorrento, Salerno gezebilirsin. Doya doya gezeyim dersen tabii sen bilirsin:) İtalya'nın en güzel yerleridir.. Balayı için İtalya'nın en çok tercih edilen yerlerinden biridir:)

daphnevega dedi ki...

bething,
Doğumgününü bir de buradan kutlayayaım önce:) Bahsettiğin oyuna hemen bakıyorum :)Positano için HMF'e yazdıklarıma bakabilirsin. Detaylı bilgi istersen elimden geldiğince yardım etmeye çalışırımm!

herbert,
Aman aman ne demek, severek okuyoruz :)Sizin iş de hakikaten zor ama yahu.. Ben daha kolay iş isterim :))

bembi,
Aaa evet link vermemişim. Yahoo games'ten ama orada trial version var, ben internetten biryerlerden crackli halini buldum ama gerçekten bilmiyorum neresi olduğunu:)İş hayatına girenler şikayetçi, giremeyenler şikayetçi, ne olacak sonumuz :))

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

hayırlı olsun

Adsız dedi ki...

cake mania yı nerden indirdin?indiriorum bi süre sonra zamanı doldu fln dio..ama çok sewdim çok zewkli bi oyun..

ömer hasançebi dedi ki...

bu arada mesleğin ne ondan bahsetmemişsin yazıyı okuyunca insan merak ediyo. bence bu blog yazılarında anlattığımız şeyleri biraz daha ayrıntılı anlatmalıyız, mesela ben sanırım fazla meraklıyım daha sonra aklımda kalıyor. Hatta görüşmeye gittiğn firmayıda yazarsan çok iyi olur, merak etme mülakatı yapan kişi ben değilim:D

Adsız dedi ki...

Ayşemon;

cok cok haklısın...artık dunyanın en aptal sırketlerı (turkıyedekıler) bıle 1000 tane sey sorar oldu almadan...bunun nedenı ıse malesef memleketımızdekı feci işşislik (cok kotu bı memleket olduw alla)..adamların keyfı yerınde ve senı almaslarsa alıcakları 1000 tane adam oldugu ıcın senı hiç ama hiç onemsemıyolar...daha da beterı bu kadar test yapıp (uutanmasalar efor testı yaptırıp,son 3 e kalana maraton kosturucaklar) 3 kurus para verıyolar..dıyeceğim su ki; kendi işini yapmak en dogrusu..yada rahat bole abuk subuk kasılmaları olmayan bı sırkkette calısmak en dogrusu...cok gergınım bu sabah; allah butun buyuk sırketlerın belasını versın!!!

Şehir Melekleri dedi ki...

İs aramammi.. amanin ne fenadir, kildir tuydur.. uzun zamandir aradigini da biliyorum, umarim sevecegin turden bir is ve ortam olur, is tanimi ne olsa da ortami da cok onemli.. Ebe sobesin, o kadar bahceli de gezersen gorurler boyle sobelerler..

daphnevega dedi ki...

aqua,
Önce bir olsun, sonra da hayırlı olsun:)

anonymous,
Bizde kardeşim bakıyo o işlere, sanırım torrent olarak indirdi.

topsy kretts,
:))Tabi bu da bi fikir, ama bence böyle kalsın, yani isteyen detaylı yazsın, isteyen ölece bıraksın :)

daphnevega dedi ki...

selçuuuuk,
:) Hakikaten benden daha sinirli birini buldum oley!! Efor testi! Haha :)Bi de onu yapsalar ben artık bin yıl giremem hiçbir yere :)Kendi işimin olmasını o kadar çok istiyorum ki.. Ama işte onu da açabilmek için bir süre bu şirketlerde çalışıp para kaanmak gerek.. Off of.

Şehir Melekleri,
Evet ortamın çok önemli olduğunu düşündüğüm için seçici davranıyorum zaten, ama insanın gitgide direnci kırılıyor. Bakalım elbet bir şeyler olacaktır. Sobeyi gördüm, müsait bir zamanda yazacağım.

J dedi ki...

cake mania 'ya benzer bi de dinner dash var onu da dene..

Adsız dedi ki...

hala beceremedim oyunu indermei,lütfen birisi link wersiiiin..

daphnevega dedi ki...

j,
:) Oynadım bile, bu sanki daha eğlenceli!

anonymous,
http://get.games.yahoo.com/proddesc;_ylc=X3IDMgRtcANibARwb3MDNDcEc2VjA2xwbwRzbGsDQnJpY2tzIG9mIEVneXB0IDI-?gamekey=cakemania

dediğim gibi buradan trial version, oyunun tamamı için torrent, ki bir bilene sormak gerek :)

Adsız dedi ki...

İş görüşme maceraları konusunda kitap yazabileceğim bir dönem olmuştu. Çok komiklerdi. Umarım kısa zamanda süper bir işe başlarsın.
Şarkıya bayıldım nece bu?
Sevgileeer

gezicini dedi ki...

Amalfi güzelmiş, ama Palermo da cook güzeldir :-)
sevgiler
gorki