27 Aralık 2007

deprem münasebetiyle antalya vol.3 olamayan post

Konu1:
*
Daha bisürü Antalya fotoğrafı varken, Ankara'nın müthiş soğuğu ve bu aralar yeni heyecan fırtınamız olan depremler nedeniyle tatil ve bayram havasından çıkmış bulunuyorum. O yüzden akşam bir içki içmeye gittiğimiz Hillside Su lobisi ve ertesi gün gittiğimiz MFÖ konseri hakkındaki küçük notları düşüp günlük hayatıma adapte oluyorum..
*
Hillside Su'da kalmasanız da barına bir içki içmeye gidebilirsiniz. Bu nadide otelin ilginç olan 2 öğesinden (odalar ve lobi) birini (lobi) böylece görmüş olabilirsiniz. Pek güzel mojito yapıyorlar efendim, geçen seneki tecrübemizle sabit. Ben bu sefer Martini içtim. Su bardağıyla geldi. Interessante. Gerçi İtalya'da da böyle servis ediyorlardı Martini'yi.. Buz-Martini ayarı iyi olsun, gerisi idare edilebilir. Lobi aynı zamanda bar. Tavandan sarkan 6 dev disko topu, kırmızı loş ışığın içine parılayan beyaz kareler saçıyor. Ben burayı seviyorum. Şaşırtıcı bir yer. Devamlı seyredebiliyorsunuz. Lobinin ortasında 7-8 tane upuzun 20 kişi kadarlık minder-yatak var. Oraya uzanıyosunuz, oturuyorsunuz, ayakkabılarınızı çıkarıp bağdaş kurabiliyorsunuz. Görüşünüşe aldanmamak gerek, tüm bu şaşaya rağmen pek sosyetik bir yer değil. Rahat rahat zaman geçirebiliyorsunuz. Geçen sene geldiğimizde otelin dış cephesi renk değiştiriyordu. Bu sene taksici amcadan aldığımız bilgiye göre Tamer Karadağlı beyefendi burada kalırken rahatsız olmuş otelin renk değiştirmesinden, olay çıkartmış ve o günden beri sabit kırmızıya çevirmişler. Dedikodu işte. Bilemiyoruz.
*
MFÖ konseri için Jolly Joker XL isimli bir yere gittik. Harika bir yer. Ankara'da bu büyüklükte bir canlı müzik mekanı olmadığını söyleyebilirim. Kocaman bir alan ve heryerden sahne görünüyor. Konser salonu gibi değil ama. Herkesin kendi masası var. Ses düzeni çok iyi, havalandırma çok iyi. 2000in üzerinde insan olduğunu öğrendik mekanda ama bu kalabalığa rağmen yürürken ya da konser süresince hiçbir sıkıntı yaşamadık. Hem ferah yer, hem güzel müzik, e tadından yenmiyor. Çok çok çok eğlenceliydi. MFÖ, Yeni Türkü nasıl oluyor da her zaman aynı tadı veriyor? Konsere gittiğimiz gece son gecemizdi. Ertesi sabah 8 uçağı ile Ankara'ya dönecektik. Otele gel yat derken 3buçuğu buldu saat. 3 saat uykuyla yollara düştük. Bir Antalya tatilini de böylece tamamlamış olduk. Her gittiğimde daha çok seviyorum Antalya'yı. Yeter ki mevsim yaz olmasın.
*
*
*
*
Konular2ler:
*
*Efendim Ankara'da deprem olup duruyor. Dün gece 2'ye doğru olan depremi herkes hissetmiş. Ben zaten iyi bir gece geçirmiyordum. Asla ve asla hassas olarak sınıflandırılamayacak olan midem nedense deli gibi bulanıyordu. Ki benim midem bulanmaz. 3-5 yılda bir anca.. Neyse işte uzun lafın kısası, ben kusarken deprem oldu. Bu da böyle ilginç bir tecrübe oldu. Ev ahalisi deprem için ayaklanınca bakın ben zaten huzursuzdum işte bundanmış filan dedim, kimse ilgilenmedi. Bugün işyerindeyken 2 deprem daha yaşadık. Birinde telefonla konuşuyordum. Konuşması sırasında aniden deprem olunca "Ayyy yine deprem oluyor." demiş olabilirim, galiba dedim. Off.
*
*Yılbaşı mı? Bu sene her zamanki kadar ufak bir heyecan bile hissetmiyorum. Henüz bir programımız da yok. Annemler dışarıda olacaklar. Belki herkes gelir, bizde otururuz. Ayşegül'ü üzmek istemiyorum ama onu çok özledim. Geçen yılbaşı ne kadar güzeldi. Keşke burada olsaydı. Yılbaşında yeni yıl kararları almak ne komik bişey. Ben karar almaktansa muhasebe yapmayı daha çok seviyorum sanırsam.
*
*Pazartesi günü şirket-tarafından-zorunlu-tutulan bir check-up'a gireceğim. Hayatımda ilk kez. Ben korkarım böyle şeylerden. Şimdi de korkuyorum. Olsa da bitse. Bütün gün sürecek bir zımbırtı olduğundan, öğle saatlerinde Tunalı'da eşofmanlarıyla tek başına dolanan birini görürseniz o benim. Tek başıma öğle yemeği yiyeceğim muhtemelen. Acaba nerde yesem?

13 yorum:

bembi dedi ki...

Alemsin Ayşe ya :)) Depremi anlatışına çok güldüm, izninle eşime yüksek sesle tekrar okudum! Çok geçmiş olsun tabii! Ayrıca yılbaşını önemsemeyen bir güzel insanla tanıdığım için de çok mutlu oldum!!

$afak dedi ki...

Tüm Ankara'lılar geçmiş olsun! :) Bu gece ben de Ankara'da kalacağım, bakalım deprem olcak mı? :))

Yeni Türkü ve MFÖ için de haklısın 3-5 yıl arayla dinlesem de hep aynı tad. Hadi MFÖ neyse aynı kadroyla çıkıyorlar ama Yeni Türkü tamamen farklı kadrosuyla nasıl başarıyor bunu hiç anlamıyorum...

Adsız dedi ki...

dun geceye kadar olan hic bir depremi duymadım hatta ben de kesin bi sorun var diye dusunuyordum dun ilk defa rahatsız oldugum icin tesaduf mu havadaki tuhaf enerji mi artık bilmiyorum acayip mide bulantısı cekiyordum boyle seyler hastalanmadıgım surece bana da olmaz erken yattım ve depremle uyandım ugultu kopekler kuslar ne varsa otuyordu ben ve uyku ve uyanmak cok cokkkkk zordur uykumdan noluyor diye bu sekilde uyanmak acayipppp biseydiiiiiiii butun gece uyuyamadım daldıgım zaman catılarda geziyordum hala midemmmmmm bulanıyorrrrrrrrr

Adsız dedi ki...

slm Ayse cim, cok gecmis olsun, Tunalı da yemek icin cok alternatifin var, eminim en güzel yeri sececek ve bize de buradan bilgi vereceksin. Sevgiler Defne

Hayatın Ressamı dedi ki...

bende makyaj aynasının bana doğru gelip gitmesiyle uyandım.zor günler sanırım ben çok evhamlıyım depremden en çok ben korkuyorum.çünkü evim yerleşim alanı dışında bağlarda bayırlarda.yıkılıp kalsam kimsenin haberi olmaz.
çok komiksin ayşe ta bu günden nerde ne yesem diye düşünüyorsun .sen hiç kilo almazmısın yaaaa
bizi çatlatır gibi..
yediklerin nerene gidiyor...
senin yediklerinin 10/2sini yemişimdir ben .şuanda tıslıyorum 4 kilo fazlam var nasıl vericem.
birde bize o yediklerini nasıl erittiğin hakkında bilgi verirmisin canım.
yoksa sen çok dobişkosunda o yüzdenmi fotografını bizlerden esirgiyorsun
hıımmmm
söyle bakayım..

Adsız dedi ki...

Tunali'da bir kofteci vardi, orda yiyebilirsin, ismini hatirlamiyorum gerci.

Mr.TGM dedi ki...

Shining filmindeki Overlook oteli gibi olmuş:)

Adsız dedi ki...

Cambo olmali

Adsız dedi ki...

waayy bee demek ayşegülü özledin comment bırakıyorum ama içimden geçen "no comment"!!

Horatio dedi ki...

bence cafe des cafesde ye!

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Ayşecik çok çok geçmiş olsun Allah daha büyüğünden korusun diyelim..

daphnevega dedi ki...

bembi,
etrafı ışıklı görmek çok güzel ama yne de fazla tantana ediliyor gibi geliyor bana!:) gülmenize sevindim bembi, iyi yıllar!!:)

şafak,
ah nerede o eski günler şafakcıııım. ben bu yeni şarkıcılardan hiçbi şey anlamadım, pehh!:)

nube,
medyum muyuz acebaaa?:) depremin ön etkisi mide bulantısı demek ki!

defne,
teşekkür ederimm, tunalı için çok ciddi söylememiştim aslına, belki de gider burger kind'de yerim sora da kalp testinde iğrenç değerler verirler elime:))

sihirli eller,
ben aslında pek zayıf değilim. hatta balık etine doğru bir gidişattayım. 55'e gelirsem yemeyi hafifletiyorum ama yemeklerle gizli bir anlaşmamız var gibi:) çok severek yersen bişey yapmıyo yemekler bence! ne spor ne rejim, bi yerde iflas edicek bünyem ama bakalım ne zaman..

sanem,
cambo'dur cambooo, çok mümkün!:)

mr.tgm,
haha!!! bisikletle gezen manyak bi çocuk görsem korkudan ölebilirdim sanırım.

anonymous,
ben de öyle düşünmüştüm, kalp kalbe karşıymış:)

başaaaaaak,
ben seni çok özledimmm. geçen sene yılbaşını ayşegüllerde kutladık ya ondan diyorumm. annem çok söyledi bu sene ya, keşke başak da gelse diye. hiç gelmiyosun ankaraya gıcık!!!

horatio,
:)) hımm düşünebilirim güzel biyermiş diye duydum!

zarife!
çok sağol, ankara'a bu kadar büyüğüne alışık değiliz, bakalım ne olacak.

Emir Bey dedi ki...

aaaaa Antalya
aaaa Jolly Joker
aaa hem de XL =)

iyi bir tatil olmuştur umarım, tabi Antalya da kötü bir tatil olabilirse ?