9 Ekim 2008

serendipity

Kızlar tuvaleti: (erkekler okumasa da olur ilerleyen iki paragrafı)

Sonunda yüz yıldır istediğim bol katlı saçlara sahip oldum. Kuaförden çıkınca çok güzeldi ama hala banyodan sonra nasıl baş etmem gerektiğini bilmiyorum. Zaten bu konuda kesinlikle çok kabiliyetsiz biriyim, altından nasıl kalkacağım bilmiyorum. Yine de içten içe rapunzel ve pırasa füzyonu saçlarıma 40 yaşına gelmeden önce değişik bir şey yaptırabildiğim için mutluyum. Olayın komik detayı ise rapunzel-pırasa saçlarımı dünyada en çok seven 2 insandan biri olan Esra'nın (diğeri de Nevra zaten. Esra Nevra'nın ablası, benim de ablam sayılır.) tam saçıma ilk makas darbesi vurulacakken içeri dalıp "Aaaa hayır, tam zamanında gelmişim! Kesmeyin!" demesiydi. Kuaförüm, hayatıma giren diğer kuaförlerin aksine mantıklı bir insan. Beni dinler, istediğimi yapar, "ucundan aldırmak" teriminin manasını bilir. Bu sefer de mutlu çıktım kuaförden. Yeni saçlarımla kendi kendime baş etmek için bir yöntem geliştirirsem çok mutlu olacağım, geliştiremesem de mecburen mutlu olacağım çünkü devamlı kuaföre gidecek sabır ve istek yok bende. Makaslanmış saçların yerdeki görüntüsü çok hazindi. Bir postiş çıkabilirdi sanırım. Kafam hafifledi yemin ederim.

Ankara'da yaşayan ve mümkünse düğün dernek mazisi olan blogger arkadaşlarıma seslenmek istiyorum-eğer ki böyle birileri varsa tabii-. Bahsettiğim üzere, Başak kardeş evleniyor. Ayşe arkadaşınız da şahit olacak. Kendine gerçekten güzel bir elbise bulması gerekiyor. Nevra ile Ankara mağazalarını dolaşıyoruz. Bu abiye konusu çok zormuş gerçekten. 1. İnanılmaz pahalı 2. Zevkli bir şeyler bulmak çok zor, genelde her şey çok kıro. Ki mesela geçen gün Nevra beni arayıp Network'te bişeyler olduğunu söyledi ama fiyatını söyleyince galiba biraz fazla ses çıkarmış olmalıyım ki Nevra "Ayşeeee kulağım patladııı!" diye bağırmaya başladı. Gel gör ki Roman, İpekyol gibi mağazalarda abiye giysilere baktıkça fiyatların hep bu civarda olduğunu gördüm. Ama böyle olmaz ki! Sürekli düğüne gidenler elbiselerini nereden alıyorlar sormak istiyorum size. Bugün de Ümitköy civarında dışardan hiç de afilli görünmeyen bir butikte çok şahane mor bir elbise denedim. Dükkan sahibesi teyze, elime de harika bir çanta ve bilezik tutuşturdu. Sanırsınız prenses oldum :) Ve Nevra elbisenin fiyatını sorarak peri masalını bitirdi. Elbise 1,600 YTL imiş. Küçük dilim artık içeride bir yerlerde ikamet ediyor. Vücuduma hayatım boyunca değen en pahalı giysiyi mağazada terk ettim. Çok çok yakınının düğününe giderken benzer problem yaşamış ve bunu başarıyla çözmüş çaışma arkadaşları arıyoruz! Ankara'da bu abiye işinin piyasası nedir? Nereye gitmek, nerelere bakmak gerek? Şık ve mantıklı abiye elbise nereden bulunur? Fikir verebilen olursa çok memnun olurum, gerçekten.

Unisex:

Filmekimi'nin başlamasına uzaktan hasetle bakıyorum. Ben kendi listemi yaptım. Bir yerden edinilecek filmler listesi. Çok büyük kısmı Ankara'ya uğramaz bile çünkü. Belki diyorum Vicky Cristina Barcelona gelir. Belki de küçük bir ihitmal Rachel Getting Married. Ben en çok Bi-mong ve Choke'u merak ediyorum.

Wall-e sevdiğim filmler listesine üst sıralardan giriş yaptı. İzlediğiniz çoğu romantik komediden daha romantik bulabilirsiniz. Benim için öyleydi. Filmi izlerken bu animasyon filmi için ne kadar çok dahi insanın çalıştığını düşündüm. Ve bun insanların gidip mesela Nasa gibi (örneğe bak!) bir yerde değil de, böylesine keyifli bir endüstride çalışma kararını nasıl verebildiğini anlamaya çalıştım. Mesela bu olay bizde bir ailede gelişecek olsa aile kesin "Oğlum çizgi filmci mi olacaksın orada fezayla ilgili bir şeyler yapmak varken?" der. Belki de demez. Avrupa Yakası'nın sonundaki yalnış çekimleri (?) izlerken birçok farklı ortamda, farklı yaş gurubundan insanın "Oh valla ne güzel. Hem çalışıyorlar hem eğleniyorlar!" dediğini işittim. Demek ki herkese cazip gelen bu. İşten herkesin beklentisi aynı. Temel'li bir fıkra var ama terbiyem müsait değil.

Bu arada Karanlıktaki Adam'ın şimdilik Masumiyet Müzesi'nin üzerine ilaç gibi geldiğini söylemeliyim. Masumiyet Müzesi'nin halihazırda Türk halkının başucu kitabı olduğu şu sıralarda belki benim gibi "Bunun üzerine gerçekten çok seveceğim bir şey okumak istiyorum!" diye düşünen varsa önermek isterim.

Silinen SMS'ler nereye gidiyor diye düşündüm bugün birkaç kez.

22 yorum:

Adsız dedi ki...

Turkiye'deki aileler genellikle garantici davraniyor, "oglum once muhendis ol, sonra istersen cizgi film yapabilirsin" gibi, en azindan benim esimin deneyimi oyle.

Adsız dedi ki...

Uzun rapunzel saçları ben de çok severim. Umarım katlı saçlarından da memnun kalırsın :)))
bu arada bu blogun diğer kahramanı Nevra ve şimdi de ablası Esra'yı okuyunca, hele ki Esra'nın ve Nevra'nın düz saçları sevdiğini anlayınca dedim ki bunlar benim tanıdığım Esra ve Nevra :) kıvır kıvır saçları olanlar hep düze heves ederler di mi :) Tesadüf eseri geldiğim blogunu takip ederken yıllar öncesinden gelen tanıdık isimlerle karşılaşmak hoş oldu...
Hepinize sevgiler...
Tolunay

Adsız dedi ki...

silinen SMS ler nereye gidiyor da ne demek ?

Girls On Blog dedi ki...

Selam:)
Seni genelde okuyorum ama yorum yazmak bugune kismetmis.Ankara icin maalesef bi fikrim yok Istanbul da bu konuda cok iyi alternatifler bulunuyor.
Masumiyet muzesi bayramdan beri benim de elimde basta cok sarmisti ancak cokk gereksiz uzatmis gibi geldi biraz sıkıldım açıkcası ama artık sonuna kadar dayanıyorum:)
Saçlarını da iyi gunlerde kullan.

Adsız dedi ki...

koton ya da mango ya bakabilirsiniz buranın abiyeleri gerçekten güzel olabiliyor bir de eğer çevrenizde network un outleti varsa işinize yarar bir elbise alabilirsiniz. Ben istanbulluyum burada böyle durumlarda kadıköy de opera pasajı var bir de osmanbey tabi ki iyi eğlenceler evlenen arkadaşınıza da bir ömür boyu mutluluklar.

OzLeM dedi ki...

Ben de abimin düğünü için giysi aradığımda aynı sıkıntıyı yaşayıp, enn sonunda, son çare olarak gittiğim Optimum AVM'deki Vakko outlet'te, çok da komik bir fiyata aradığımı bulmuştum! Sen de şansını deneyebilirsin orada. Başka güzel mağazaların da outlet'i var çünkü. Konutkent'ten Eskişehir Yolu'na çıkıp, İstanbul tabelasından çevre yoluna gireceksin. Eryaman kavşağına gelirken sağ tarafında göreceksin. (Not: Sakın hafta sonu gitme)
Bir de, hani bir gece giyeceğim, çok da para vermeyeyim diyorsan abiye ayakkabı için de Kızılay'da Soysal Pasjı'nın alt katları var. Hadi bakalım:-)

Adsız dedi ki...

ben de sacımı kestirmek istiyorum..kuaför arayışı içindeyim.abiye işi zor iş gerçekten. beklenmeyen yerlerden beklenmedik bir şey mutlaka karşına çıkacaktır diyorum. açıkcası ben gezer gezer öyle bulurum..aramaya devam:)

Adsız dedi ki...

Ben İzmirde yaşıyorum.Ankaraya geldiğimde tunalı madonun yanındaki irfandan almıştım.Çok çeşit var.NİL

admin dedi ki...

abiye kıyafet ararken aynı sorunları yaşamış biri olarak diyeceğim şu, kesinlikle online alışverişi önereceğim.

bir seferinde gittigidiyor'dan 100 ytl'nin altına süper bir elbise alarak durumu kurtardım. bir diğer arkadaşımın düğününde Ebay İngiltere'den nefis bir elbiseyi alarak işi yine 100 ytl'nin altında tutmayı başarmıştım :)

Eğer vaktiniz varsa, Ebay.co.uk'den elbise kategorilerini incelemenizi öneririm :)

sevgiler..

Unknown dedi ki...

wall-e benim de şu aralar ilk görmek istediğim film, ratatouilleden iyi mi merak ediyorum.
silinen smsler nereye gidiyor bence harika bir laf, bayıldım, güzel bir yerde kullanmak istiyorum,
bu arada 20 boş dakikayı çok güzel değerlendirebileceğin bir önerim var: http://www.storyofstuff.com/
belki bu güzel blogu takip edenler de ilgilenir diye seninle paylaşmak istedim
sevgiler

BahaR dedi ki...

ipekyol'un outletine bak diycem ama bunu emin olarak söylemiyorum..olur mu olmaz mı bilemedim..

ipek dedi ki...

Eğer ağır bir abiye istemiyor, modern ve tasarım giyinmeyi seviyorsan, Panoradaki Tüzün Nu-Nu satıyor. Fiyatlar makul. İyi tasarım bir aksesuarla kalite bir tarz yaratabilirsin.
Bütün kitaplarını çok sevmeme rağmen, Orhan Pamuk bu sefer iyi gitmiyor, aynı fikirdeyim.
sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba ayse,

bilkent ankuva'da mor diye bir butik var (hatta filistin caddesi'nde home store'un biraz ilersinde de ayni markanin satildigi bir magaza var) orada derishow tarzi ama daha uygun fiyatli elbiseler bulabilirsin. bir de fabrika'ya bak derim ben, ben gecen sene cok uygun fiyatli ve cok guzel bir gece elbisesini oradan almistim.

simdiden iyi eglenceler dugunde:)

Adsız dedi ki...

Dugun elbisesi icin Zara'yi tavsiye ederim. Zara'da her modelden az sayida bulunuyor ve sanirim 90 gunde bir koleksiyonlar yenileniyor, dolayisiyla baskasinda gorme ihtimalin az, ozel bir elbise diye dusunebilirsin...Ankamall'daki River Island, Next, Top Shop, Massimo Duitti'yi de tavsiye ederim.

Zuzu dedi ki...

Optimum Outlet fikrine katılıyorum. Hem Beymen hem de Polo'ya uğramanızı tavsiye ederim. Bir de İstanbul yolunda A City Outlet var.

Ben nedense masumiyet müzesini çok sevdim...

Kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

Slm Ayşe,
Abiye elbisede aradığını bulmak ve onu da makul bir fiyata almak herkesin arzusu ama biraz zor.:(
En çok çeşidi Karum daki küçük butiklerde bulabileceğini söyleyebiliim. Ama fiyatlar oldukça değişken.

bir de kennedy cad. ile tunus caddesinin kesiştiği köşede çağdaş sanatlar merkezinden sağa dönünce "şıkır" isimli export ürünler satan bir mağza var. geçen sen kardeşime 45 YTL ye oldukça sade ve şık şifon bir elbise almıştık. istersen bir de oraya bak derim.
umarım yardımcı olmuşumdur. sana bol şanslar diliyorum.

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

Yeni saçınla mutlu günler geçirirsin umarım. Ben de benzeri bir sıkıntı yaşamıştım Ankara'da yapılacak bir düğündü. Beymenler, Jooplar her yere baktım ve en sonunda Networkten bir elbise almıştım. Sonrasında giyilmeyecek bir elbiseye onca para veriliyor maalesef. Kuzenimde Jooptan almıştı elbisesini. Çok daha sonrasında Bahçelievlerdeki Mango Outlette inanılmaz şık bir abiye elbise aldım bundan 2yıl önce sadece 17ytl idi :) Geçenlerde giyinmek nasip oldu ve düğünün en göz alıcı kıyafetiydi. Nereden ne çıkacağı belli olmuyor, o yüzden alternatif oluşturabilecek yerlere bak ;)

rtt dedi ki...

vakkorama önerebileceğim tek yer gerçekten. bu dönem iyi bi dönem sanırım fiyatlar konusunda.. mazuniyetler ve düğün vakti geldiğinde fiyatlar 2 katına çıkıyo. ben mezuniyetim için çok harika bir elbiseyi (tam fiyat vermek gerekirse) 295 liraya almıştım. arkadaşım da 600e bir elbise almıştı.
ama eğer çok geliyorsa fiyatlar park bravo yu tavsiye ederim harika elbiseler çıkabiliyor.

daphnevega dedi ki...

tüm öneriler için teşekkür ederimm :)

derya dedi ki...

bahçelievler 7. cadde'nin sonunda (başını burger king olarak kabul ediyorum ben:) ipekyol outlet var. düğün için nazıl bulursunuz bilmem ama güzel kokteyl elbiseleri var.

Adsız dedi ki...

tek tavsiyem secerken dikkat et gerekirse birazcık paraya kıy pisti olma.......

Adsız dedi ki...

Optimum'daki Herry Outlete bakabilirsin.Yeni sezon ürünleri de var. Ben oradan şarap rengi saten etek boyu dize kadar çok şık bir elbise aldım bir hafta önce.Onu önerebilirim sana.Sevgiler