31 Mayıs 2006

Enginar! :)


Tam diyordumki dunku Quick China fotograflarini koyiyim bloguma ,bir baktim mutfakta tezgahin uzerinde enginarlar duruyor! Evde olmanin guzel yanlarindan biri! Hazir yemek var ve hic dusunmek gerekmiyor ne yapsam diye! Daha geleli 1 hafta olmadi o yuzden evde prenses gibiyim; canim ne isterse o yapiliyor! Cook memnunum tabiki bu durumdan! Hal boyle olunca, ben enginarlari gorunce tabii hemen pabucu dama atildi cin yemeklerinin. Hep dusunuyorum yemek ilk 10um nasil olur acaba diye ama sonuc olarak enginarla kuru patlican dolmasi hep kavga ediyorlar birincilik icin! Enginarlar yumusacik olmus, acayip lezzetli. Simdi belki neden dereotu yok bu enginarlarin uzerinde diyebilirsiniz ama biz pek sevmiyoruz dereotunu. Ben ancak yogurtla karistiginda yiyebiliyorum. Enginara goruntu olarak cok yakistigini dusunuyorum ama tadina alisamiyorum. Boylede super oluyor! Annecigin ellerine saglik!

Kahvalti




Simdi bu kahvaltiyi kim ozlemez? Kizlar bana kahvaltiya geldi. Gelirken de simitle pide getirmisler sahane oldu. Galiba kahvalti masasindan kalkmadan 2 saat devam edebilirim:) Beyaz peynir'in Italya'da olmamasi cok garip bir konu. Tabi deliler gibi erik arayip bulamadiktan sonra artik sasirmiyorum boyle seylere. Feta beyaz peynire dediler ama bence hiic alakasi yok. Sonra birgun baktim yunan peyniri diye satiyolar bildigimiz beyaz peyniri. Ama o bizim peynirimiz degil mi? Su yemekleri kesin olarak ayirsinlar ama artik! Italyanlarla Turk restoranina gidince de "Biz bu sarmayi biliyoruz Yunanistan'da yemistik, biz bu boregi biliyoruz yine orada yemistik!" gibi yorumlarla karsilasinca sonra insan ne diyecegini bilemiyor! En sonunda artik turk kahvesi gelince "AA bu da yunan kahvesi!" dediklerinde dedim artik bu kadar olmaz! Siz yanlis biliyorsunuz bunlarin hepsi bizim! Bir de galiba yurt disinda olunca insanin milliyetcilik damarlari iyice bir kabariyor. Yediremedim kendime herseye Yunan demelerini ki normalde hic boyle hassasiyetlerim yoktur! Neyse yine konudan saptik! Sonuc olarak beyaz peynir bizimdir bizim kalacak! ve yasasin kahvalti etmek!! :)

Posted by Picasa

30 Mayıs 2006

Vaha


Herhalde herkesin vardir bunaldigi anlarda gozunu kapayip olmayi hayal ettigi bir yer.. Benimki gercekten gittigim bir yer.. Boyle hersey ustume ustume geldiginde orada oldugumu hayal ederim ve gercekten de kolaylastirir hayatimi bu. O yer Kalkan. Gecen sene gittikten sonra artik tatil hakkimi orada kullanmaya karar verdim. Bodrum, Marmaris vb bir sure rafa kalkiyor. En ust sol kosedeki fotograf bizim odamizdan Kalkan'daki Kalamar koyunun manzarasi. Ruya gibi.. Diger 2 piril piril parlayan deniz resimleri de Kaputas Plaji'ndan. Kalkan'la Kas arasinda yolunuza cikan ve "Denizin rengine baaak!" diye afallamaniza neden olan bir manzara. Butun sene tekrar gidebilmenin hayalini kurmustum.. veee haftaya gidiyorum.. Ayni otele ve ayni odaya:) Orada yerlesik Ingilizler disinda pek turist yok. Topu topu 3 tane bar var. Kafa dinlemelik yani. Aman Allahim! Sanirim yaslaniyorum! :) Hayat gercekten guzel..

Aksam Gizem'in dogumgunu icin Quick China'ya gidiyoruz. Annemin sarmalari ve dolmalari sayesinde de benim aldigim kilolari vermem pek mumkun gorunmuyor! Acil durum!! Tatile gitmeden once bu ise kesin bir cozum bulmak gerekiyorrr!!

28 Mayıs 2006

Back home..


Evde olmak çok güzel.. Gerçekten çok özlemisim burada olmayı.. Tekrar sarmalar, dolmalar yemek, demlenmiş çaylı, beyaz peynirli kahvaltılar etmek ( en çok eksikliğini hissettiğim şeylerden biri kahvaltıydı..), arkadaşlarla, aileyle birlikte olmak, ODTU'de çimlere yayılmak.. Sanki hiç gitmemişim gibi ama bir yandan da aradan yüz yıl geçmiş gibi..



Bugun ODTU'de Starsailor konseri vardı. Erkenden gittik sevgili okulumuza önceden kortlarda çayımızı içelim diye.. Sonra vazgectik konserden, kortlardan da duyuluyor müzik zaten:) Sohbet daha tatlı geldi... Yarın sabah kızlar bana kahvaltıya gelecekler.. Bakalım bu bohem hayat daha ne kadar sürecek :)?

25 Mayıs 2006

Nefra in Dubai

Bu Nefra beni cok gulduruyor! Dubai'de yasamaya karar vermis. Konu su: Nefra dun Discover Channel'da bu dunyada insan yapimi olan en buyuk 3 adayi gormus. Ben de baktim internetten hakkaten birazcik hakli. Ne ararsan var icinde. Zaten David Beckham da simdiden almis bir daire. Nefra yoksa bu yuzden mi gitmek istiyorsun? :) Diyorum cok sicak orasi. Yok diyor her yerde klima var birsey olmaz. Bi de diyor ki her yeri suyla kapliymis. Cup denize atlarmisiz! :) Neyse iste cok guldum, hala guluyorum!
Bugun Trieste'de son gunum.. O yuzden esyalarimi artik tamamen toplayip son kez sehir turu atmaya gidiyorum.. Yarindan itibaren Ayse's World Ankara'dan bildiriyor!!!

24 Mayıs 2006

Kuskonmazli Kuru Domatesli Makarna! :)



Ben buraya geldigimden beri markette bu kuskonmazlara bakip duruyordum. Turkiye'deyken yemistim ama tazesini degil. Burda yedigim zaman cok begenmistim. Acaba altindan kalkabilirmiyim alsam diye dusundum dusundum sonunda denemeye karar verdim. Gecen hafta kuskonmaz pisirdim!
Burada kuskonmaz cok populer! Herseyin icine koyuyorlar. Ozellikle kuskonmazli risotto cok guzel. Ama benim risotto pisirmeye sabrim yoktu
kuskonmazlari aldigim gun o yuzden "kuru domatesli kuskonmazli makarna" yapmaya karar verdim. Aslinda ozel kuskonmaz tencereleri var ama tabiki benim henuz yok:) Kuskonmaz pisirken onemli olan; alt kisimlari sert ust kisimlari da yumusak oldugu icin ;altini cok ustunu az pisirebilmeyi, boylece tum kisimlardan ayni tadi elde edebilmek.
Kuskonmaz burada ustunden ve altindan lastiklerle tutturulmus halde yaklasik bir duzine halinde satiliyor. Buradaki arkadaslarim bana lastikleri cikarmadan pisirmem gerektigini soylediler bende oyle yaptim. Internetten de birkac tarif baktim ama pisirme suresi sanirim deneme yanilma yontemiyle bulunuyor! Kuskonmaz demetini tencereye diyagonal sekilde koydum boylece alti daha kolay pisti. Yaklasik 10 dakika sonra cikarip lastikleri kestim, birazcik sogumasini bekledikten sonra dilimleyip makarnayla karistirdim. Fena olmadi bence! :) Cok trajik bir halde kendi yaptigim yemegi kendi basima yemek zorunda kaldigim icin kimse ustunde test edememis oldum ama bir dahaki sefere artik!

Posted by Picasa

-2 ....... Down

Benim simdi biraz moralim bozuk. Gelmeme 2 gun kala birseyler kotu gitmesin istiyorum aslinda ama ne zaman boyle istesem zaten birseyler cikar.. Akisina mi birakamiyorum birseyleri ben yoksa? Illa mudahale mi ediyorum gidisata? Yoksa hicbirsey oldugu yok da ben boyle paranoyakca kendimi mi sucluyorum? Hayat ne kadar garip. Birgun hersey yolunda, "Ne kadar da sansliyim bennn!" diyorum polyanna modunda, bir baska gun gumburduyor hersey uzerime.. Cok buyuk seyler degil bunlar biliyorum. Bahtsiz dersem kendime herseye ayip etmis olurum ama yinede GITMIYOR ISTE YOLUNDA BAZEN HICBIRSEY ve ben uzuluyorum. "Simdi donucem birkac gun sonra hicbirseyim kalmiycak sevdigim insanlarla birlikte olunca.." diyorum; biraz iyi geliyor. Resimle ne alakasi var butun bu olanlarin diyen biri yerden goge kadar hakli olur.. Ben boyle bunalim ve bedbaht halde bilgisayarimin basinda oturmus resimlere bakarken 1 ay once Paris'te cektigim bu resimle karsilastik ve uzun uzun bakistik! Ne kadar mutlu oldugumu hatirladim o anda oradayken. Cok hastaydim ama cok mutluydum. Midyeler, guzel saraplar.. Iste hep oyle guzel zamanlar olmuyor ama boyle zamanlar olacaksa mutsuz zamanlar da olacak dedim.. Bir suru sey daha gecti aklimdan aslinda ama hatirladiklarimla aslinda dusundum mu sonradan mi aklima geldi bilemediklerim birbirine girdi. Bu cok uzun bir cume oldu.. Neyse boyle iste.. Iyi geceler..

23 Mayıs 2006

-3


Bu benim ilk photoshop eserim! Biliyorum paintle yapilmisa benziyor! Ama biraz zaman lazim tabi.. Daha bugun basladim! Bir de ufak sorun var.. Photoshop'im italyanca.. O yuzden deneme yanilma yontemiyle calisiyorum. Umarim yakin zamanda cozucem herseyini! Dun bahsettigim "Risk Management" dersindeyim o yuzden yaraticiligimin doruklarina cikiyorum bilgisayarla neler yapilir konusunda! Bugun son gun.. Aksam sinifla birlikte son aperativomuzu yapicaz ve belki de bu insanlarin cogunu bir daha hic goremiycem. Ama Turkiye'ye donme sevincim daha agir basiyor. Belki de daha sonra uzulurum bu konu icin :) Bi de blog kardesi oldum bende!

-4

Bir gun daha yaklastim Ankara'ya. Pazartesiyi de bitirdik. Bugun sabah banka hesabimi kapattim ve gunun geri kalaninda aksam alti bucuga kaar gayet bayik bir Risk Management dersi dinledim. Yarin butun gun de ayni dersin devamini dinliycem ama yarin okulun son gunu olmasi sebebiyle katlanilabilir bir durum olacak bu sanirim. Biraz once buranin en guzel restoranlarindan birinden geldim." Al Barattolo. " Tiklayip gorebilirsiniz. Biraz turistik hatta Trieste'de Ingilizce menu bulunabilen birkac yerden biri ama yemekler cok guzel. Yeri de tam kanalin yaninda ; bu yuzden hava guzel oldugunda disarda oturup, cok guzel yemekler yiyip bir yandan da manzara seyretmek cok guzel oluyor!
Butun esyalarim toplanmis halde ortada duruyor. Hic sevmiyorum bu goruntuyu..
Carsamba sabah yolliycam esyalarimi ve cuma sabahi da tek bir bavulla cikicam bu evden. Eylul'de dondugumde buyuk ihtimalle evde yeni ogrenciler olacagi icin burada kalamiycam ama cok uzulmuyorum buna!:) Galiba kendi evimi cok ozledigimden..

21 Mayıs 2006

Hepimiz uzgunuz..


Turkiye'de olanlar cok korkunc ve urkutucu.. Aslinda hepimiz goruyorduk bu gidisati ama kimse dur demiyor birseylere. Illa birilerine zarar gelmesi, birinin caninin yanmasi gerekiyo insanlarin anlamasi icin gercekleri. Umarim bu aldigimiz son ders olur. Cunku zaman geciyor ve onlar koklerini saliyorlar daha da derinlere. Bizse seyrediyoruz. Unutuyoruz daha sonra da. Artik unutmayalim. Msn'de nickimiz onune TC yazmaktan ileri gitsin tepkilerimiz artik Turk gencligi olarak.. Artik bu insanlarin ne kadar tehlikeli olduklarini herkes anlasin. Ne kadar iki yuzlu olduklarini, asil dertlerinin ne din ne de iktidardan baska bir sey oldugunu.. Gitsin basbakan kavsak acsin.. Gercekten her halk hak ettigi gibi mi yonetiliyor? Hayir ben buna inanmiyorum, inanmak istemiyorum.. Zararin neresinden donulse kardir. Artik bu insanlari basimizdan gondermeliyiz.. Sonsuza kadar.. Ve esi benzeri olmayan bu ulkenin yuce degerlerine sahip cikarak yasamaliyiz.. Medeni ve hak ettigimiz sekilde..

20 Mayıs 2006

Son


Munich'ten dondum.. (pek begendigimi soyleyemem). Neden bi turlu sevemiyorum Almanya'yi Almancayi vb..? Son gezim de tamamlanmis oldu boylece. Artik bir daha ne zaman bu kadar gezicek zamanim ve firstim olur bilmiyorum. 5 gun kaldi Turkiye'ye donmeme.. Cok ama cok mutluyum.. Telefon hattinin iptal edilmesi, banka hesabinin kapatilmasi, esyalarin gonderilmesi gibi birsuru is var hala ama zevkli kismi bunlar artik. Bugun son cumartesim burada. Birazdan disari cikip dolasicam.. Sonunda gercekten duzelebildi havalar burada. Ama yinede hicbir zaman tam guven olmuyor, pat diye deli gibi yagmur yagmaya baslayabilir her an! Piazza Unita Trieste'nin en merkezi meydani. 3 Tarafi sahane binalarla kapli , karsisi da deniz.. Cok guzel cafeler var, cocuklar ortalikta kosusturuyor.. Trieste'nin bulusma noktasi gibi yani. Gidiyim de son cumartesi halini goriyim son kez.. Ben hep donmek istiyodum ama simdi biraz huzunleniyorum.. Herseyin bir sonu var ama degil mi? Nasil gecti bu 9 ay bu kadar cabuk.. Ve simdi ne olacak?


Hani erken inerdi karanlık
Hani yağmur yağardı inceden
Hani okuldan, işten dönerken
Işıklar yanardı evlerde
Hani ay herkese gülümserken
Mevsimler kimseyi dinlemezken
Hani çocuklar gibi zaman nedir bilmezken

Hani herkes arkadaş
Hani oyunlar sürerken
Hani çerçeveler boş
Hani körkütük sarhoş gençliğimizden
Hani şarkılar bizi henüz bu kadar incitmezken
Eskidendi, eskidendi, çok eskiden

Şimdi ay usul, yıldızlar eski
Hatıralar gökyüzü gibi
Gitmiyor üzerimizden
Geçen geçti Geçen geçti

Hadi geceyi söndür kalbim
Şimdi uykusuzluk vakti
Gençlik de geceler gibi eskidendi..

11 Mayıs 2006

Alice Harikalar Diyarinda

Madrid'deki bi sekerci dukkaninin vitrini.. Bu kadar sirin bisey olabilir mi??? :) Bayildim ben bu vitirine! Onunde herhalde yarim saat gecirmisimdir..


Pazar sabahlari Madrid'de La Latina metro duraginin yanindaki sokaklarda El Rastro diye bir acik hava pazari duzenleniyor. Hersey var. Bizim pazarlara benziyor! :) Fiyatlar da gayet guzel.. Ama ben gittigimde inanilmaz kalabalikti; o yuzden belki erken gitmek daha iyi olabilir. Tam pazardan cikmistim metroyla geri donecektim ki bu sekerci dukkanini gordum. Gorunce de bakakaldim.Tahmin edilebilecek her turlu varlik seklinde seker var! Kendimi 'Alice Harikalar Diyarinda''daymis gibi hissettim!

Toledo




Ispanya macerasi sona erdi.. Tekrar Italyadayim. Ispanya'da son gunumde Toledo'yu gezmeye gittik. Evet degisik bir yer ama ben cok fazla begenmedim acikcasi..3-4 saat gormek gayet yeterli.
Madrid Atocha tren istasyonundan hizli trenle yarim saatte variliyor Toledo'ya. Bu yuzden cok cok pratik. Sabah gidip aksam geri donulebiliyor. Ispanya'nin her yerinde bir Alcazar kalesi var sanirim! Toledo'da da vardi. Dapdar sokaklar, butun binalar hardal rengi.. Evet ilk bakista hersey cok ilginc geliyor ama bir saat sonra gordugum hersey ayni gelmeye basladi! Kapadokya'da da boyle hissetmistim sanirim. Ilk bakista 'Woww super!' ama bir saat sonra hersey ayni.. Toledo'da tarihi merkeze yuruyen merdivenlerle cikiliyor. Sehrin ortasinda sehrin baska bir tarafina giden yuruyen merdivenler var yani. Bunun dunyada cok fazla yerde oldugunu sanmiyorum!
Eger Toledo'ya gidecekseniz yaninza sehri iyi bilen birileri olsa iyi olur. Benim haritalarla aram iyi olmasina ragmen elimdeki harita pek bir ise yaramadi.. 10 kere kaybolmayi engelliyemedim!
Ispanya genel olarak inanilmaz bir yerdi benim icin. Umarim tekrar gidebilirim...ama su anda Turkiye'yi cok ama cok ozlemis durumdayim. Evden baska bir yere gitmek istemiyorum artik!
15 gun sonra Turkiye'ye donuyorum. Final countdown!

8 Mayıs 2006

Maxi


Maxiiiii! Ben seni cok ozledim.. :( Posted by Picasa

Segovia Volume II


Dun Segovia'yi anlatmaya baslamistim. Bugun Segovia Katedraliyle devam edeyim. Yapimi 1522den 1577ye kadar surmus ve Avrupa'daki son gotik katedral oldugu biliniyor. Disaridan gercekten cok gorkemli gorunuyor ama icine girince gezecek cok fazla birsey olmadigini goruyorsunuz. Yine de binanin guzelligi gozunuzu aliyor. Ortadaki resimde katedralin ortasinda yer alan cok guzel bahcesi gorunuyor. Beni en cok etkileyen sey bu tarihi binalara ne kadar iyi bakip onlarin degerini ne kadar iyi bildikleri. Eminim Istanbul cogu Avrupa kentinden cok daha zengin tarihi yonden ama korunmamis, bakimsiz birakilmis ne kadar cok tarihi bina oldugunu dusununce insan gercekten uzuluyor. Butun katedraller, kiliseler, muzeler o kadar iyi korunmus ki insan 500 yillik olduklarina inanamiyor. Keske biz de bu kadar sahip ciksak tarihimize. (Turkiye'ye donmesi yakin milli damarlari iyice kabarmis Ayse:) )
Segovia Volume 3 'te Alcazar kalesini olacak. Kaleyi gorunce "Ben bunu biryerlerden taniyorum dedim. Megerse Disneyland'in meshur kalesi Alcazar'dan esinlenerek yapilmis. :) Alcazar'i sonraki bir gune birakiyorum.
Madrid'de son 3 gunum.. Ben burayi cok sevdim. Donmek istemiyorummm! Umarim tekrar gelebilirim cunku 10 gun hayatin icine girmek icin cok da yeterli degil.

P.S: Tapas'lar sahane! Tartilmak istemiyorum bile. Aksam yemeklerini 11 de yemek ve genelde herseyin kizarmis olmasi artik nasil etkiler yapiyor uzerimde bilmem ama gercekten burada yemek yemek cok zevkli!
Posted by Picasa

7 Mayıs 2006

Segovia Volume I


Bugun Segovia'ya gittik. Segovia Madrid'e 1 saat mesafede bir sehir. Cok sirin bir yer. Sehrin tamamini gezmek(katedral ve muzelere girmek dahil) 4-5 saat civarinda suruyor. Yani bir aksamustu ayirmak yeterli. Birsuru fotograf cektim ama daha derli toplu olmasi bakimindan ayri ayri koymaya karar verdim siteye. Ustteki fotograflar El Acuadecto'dan. Dusunup dusunup Turkce karsiligini bulamadim:) Kocaman 2000 yillik kemerler var sehrin ortasinda. Roma uygarligindan kalmis. Kemer dogru kelime mi bilmiyorum:) Eskiden sehre su dagitmak icin kullaniliyormus. Segovia diyince buradaki herkes bundan bahsediyor. Madrid'de yeterince vakti olanlar ve sehirden biraz uzaklasmak isteyenler icin guzel bir secenek.. Posted by Picasa

5 Mayıs 2006

Baba ve Pic


Bir arkadasim dogumgunum icin Turkiye'den gondermisti Elif Safak'i ne kadar sevdigimi bilerek.. Tahmin ettigim icin icinde kaybolacagimi; dogru zamani bekledim baslamak icin. Cok iyi yapmisim..

Bir varmış, bir yokmuş
Tanrı'nın mahlukları tahıl kadar çokmuş

Fazla konuşmak günahmış...
Bir Türk masalına mukaddime...
..ve bir Ermeni masalına

Boyle basliyor kitap..
Fazla birsey soylemeye gerek yok. Elif Safak inanilmaz bir yazar..
Vaktiniz oldugunda okumanizi oneriyorum cunku elinizden birakmaniz mumkun olmayacak..

Istanbul- San Fransisco- Arizona..

Ne kadar karisik aslinda cok ama cok basit gorunen seyler..

4 Mayıs 2006

Madrid'e alisirken..


Uzun zamandir aradigim huzur meger buradaymis. O kadar buyuk olmasina ragmen kaybolmuyorum kalabilikta. Vahalar var sehrin ortasinda. Yesilliklerin icinde kitabimi alip okuyorum. Elif Safak'in Baba ve Pic'i zaten beni gercek hayattan kopartti. Bitmesin diye okumaya bile kiyamiyorum. Gurultu yok kosusturma yok. Sadece sokak caligicilari var. Yemekler guzel, hava guzel.. Ne kadar iyi geldi. Ne kadar ihtiyacim varmis. Plaza de Oriente.. Cadir kurup orada yasamak istiyorum..

1 Mayıs 2006

Madrid'den Paris:)


Hala otel odamdayim Madrid'de. Dedim bari bos durmiyim da su koyamadigim eski fotograflara bir el atiyim. Saolsun etrafimdaki otellerin wireless baglantisindan bol bol faydalaniyorum!
Konu1: Eyfel Kulesi. Bana hep hikaye gelmistir. Resimlerine bakip bakip alla alla sonuc olarak celik bir kule degil mi bu ne var yani derdim. Belki de metro birden acik havaya cikip ben aniden karsimda isiklandirilmis halini gorunce bu kadar sok oldum(tamam abartmayalim!) etkilendim.:) Ama bence onemli olan Paris'le tamamen butunluk icinde olmasiydi. En ustune cikinca da zaten artik sirada beklemekten mi yoksa manzaradan mi bilemiyorum saskinlik icinde seyrettim sehri.
Konu2: Gidecekseniz gece gidin. Kim ne derse desin isiklarla cok guzel gorunuyor.

Hola Madrid ! :P

Ilk Madrid fotograflari.. Ben burayi cok sevdim. Istanbul'a benziyor. Hava da super. Ayrica neden bilmiyorum hava cok gec karariyor. Magazalar muhtesem ama sanirim ilahi bir isaret olarak yalniz oldugum bugun hepsi kapaliydi. 1 Mayis tatil ve heryer kapali. Cok sansli bir vakitte gelmisim yani! Ama herseyin yeri tespit edildi ve yarin yapilacak operasyon! Bugun sehrin gezebildigim kadarini yuruyerek gezdim ve gorduklerimden coook memnun kaldim. Kimse Ingilizce bilmiyor su anki tecrubelerime gore ama Italyanca'yi anliyorlar en azindan. Ben de Italya'da gelistiremedigim Italyancami burda gelistiririm artik! Shirley ( evinde kalacagim yari Perulu yari Japon-evet cok tuhaf- arkadasim) yarin gelip beni otelden alacak ve onun evine tasinicam. 10 Mayisa kadar burdayim ve bir terslik olmazsa hersey cok guzel olucak gibi gorunuyor. Her yerde muzik caliyor, binlerce sokak calgicisi var, insanlar guler yuzlu, herkes cok guzel giyimli ve cok guzel kokuyor:) ( ki kokuya karsi hicbi hassasiyetim yoktur ama buna ragmen havada devamli guzel parfumlerin asili oldugunu farkettim) Carsamba ders var ama pek de umrumda degil dogal olarak..Bi de yaz geldigini hissettim ilk defa..Ne guzelll! Yaz gelsin hic gitmesinnn! Posted by Picasa